Thuis Halloween vieren

Alhoewel de enige keer dat ik Halloween gevierd heb op Aruba was, heb ik dit jaar plots erg veel zin om het weer te vieren. Niet met een groot Halloween feest of iets dergelijks. Maar gewoon lekker thuis samen met de kinderen. Het is een leuk project om me mee bezig te houden en daarmee mijn gedachten te verzetten.

Bij het thuis vieren van Halloween denk ik onder andere aan: het huis decoreren en versieren in de Halloween stijl. Griezelachtige hapjes en drankjes bedenken en maken. En natuurlijk moet er ook verkleed worden. Gelukkig kan ik voor een heleboel dingen terecht bij Carnavalskleding.nl. Een webshop waar ik doorgaans al onze Carnavalskleding haal.

Halloween decoratie en versiering

Halloween kan natuurlijk een heel luguber en eng feest zijn. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Een beetje spanning erin mag natuurlijk wel. Maar met twee kinderen van 3 en 6 houden we hier vooral bij heksen, spinnen en spoken. Gelukkig is daar genoeg Halloween decoratie van te vinden, denk bijvoorbeeld aan een slinger van heksenhoedjes of pompoenen. Of wat dacht je van zwarte lantaarns en spinnenwebben met neppe spinnen erin?! Natuurlijk mag de Halloween pompoen niet ontbreken.

Echte Halloween hapjes

Er is natuurlijk heel veel mogelijk qua hapjes. Denk daarbij aan koekjes in de vorm van heksen, vleermuizen en spoken. Of Halloween achtige cupcakes. Of wat dacht je van monsterlijke koekjes. Ik kan mijn lol in ieder geval op!

Halloween kostuums

Wij hebben al een aantal heksen jurken en kostuums in huis. Maar ook van een vampier en voor mijzelf een Dia de los muertos outfit. Ik vind het leuk! Wij hebben ze in eerste instantie gekocht voor Carnaval, maar aangezien dat komend jaar vast niet doorgaat is het leuk om te gebruiken voor Halloween.

Stiekem zou ik nog wel meer Halloween kostuums willen. Zo heb ik al een tof duivels pak gezien voor mezelf en een killer clown pak voor mijn man. Al denk ik dat die toch te eng is voor de kinderen. Tenminste als je het masker erbij pakt. Er zijn echter ook voor kinderen killer clown pakjes en die zijn eng, maar ook weer niet te eng. Net hoe je de schminck erbij doet denk ik. Je hebt voor de kleintjes trouwens ook een pompoen pak of van Dracula. Die laatste lijkt me echt leuk voor mijn zoontje!

Vieren jullie Halloween?