This or That | Sinterklaas style

Top-10-Sint-boeken

De leuke dames van Catching Up bedachten een hele leuke This or That tag waarbij je moet kiezen tussen.. je raadt het al “dit of dat”. Maar dan in Sinterklaas stijl om het even bij het thema van het moment te houden. Nou daar ben ik altijd wel voor in dus ik was erg blij dat ze me tagden. Wil je weten of ik kies voor zoetigheid of gourmetten? Of wat ik antwoord bij Sinterklaasjournaal of club van Sinterklaas? Dan zou ik zeker even verder lezen..

Sinterklaas of Zwarte Piet?

Daar ben ik heel duidelijk in: Piet! Al van jongs af aan heb ik een fascinatie met  het hulpje van de Sint. En toen ik eenmaal niet meer geloofde vond ik het gewoon altijd erg spannend wie er nu achter zat haha. Volgens mij ben ik zelfs, toen ik twaalf was, verliefd geweest op een Piet 😛 Overigens heb ik niet echt een mening over zwarte piet maar Barbara heeft er een goed stuk over geschreven.

Pepernoten of Chocoladeletter?

Chocoladeletter! Of de pepernoten moeten verwerkt zijn in een Sinterklaas taart of een Pepernoten tiramisu maar anders liever chocolade. Tsjah je bent vrouw of niet haha.

Gourmetten of  heel veel zoetigheid?

Hmm ik ben sowieso niet heel erg van de zoetigheid. Ik houd er wel van, maar ik heb liever iets hartigs. Of het moet chocolade zijn haha. En gourmetten vind ik altijd gezellig al doen we dat vrijwel nooit met Sinterklaas. Misschien een idee voor dit jaar 🙂

Schoen zetten of pakjesavond?

Pakjesavond! Maar dat zeg ik nu vooral omdat Fay nog niet echt heel erg van het schoen zetten is. Ze begrijpt het nog niet helemaal. Al moet ik ook zeggen dat ik niet goed weet hoe ik aan haar uitleg waarom we eigenlijk een schoen zetten 😛

shutterstock_445548355

Sinterklaas op bezoek of vieren zonder sint?

Hmm op bezoek is iets wat ik niet snel doe. Pieten daarentegen die de zak komen brengen bijvoorbeeld vind ik dan wel weer leuk. Nee laten wij maar gewoon naar de Sint toe gaan in zijn kasteel of op het werk van mijn vader 😉 Of zoals vandaag.. bij het Mega Sint Spektakel waar we heen gaan in de Julianatoren 🙂

Intocht op TV of intocht in het echt?

We zijn nog niet naar een “officiële” intocht geweest met onze dochter en hebben het op tv gekeken. Wel zijn we naar de Sint geweest hier in het dorp. Maar echt een intocht was dat niet aangezien hij met koets aan kwam haha. Meer een optocht!

Sint geheim of open kaart?

Geheim!! Als ik zie hoe geweldige onze dochter de Sint en zijn Pieten vindt dan ga ik dat echt niet voor haar verklappen dat het niet echt is. Ik denk dat wanneer ik het nu zeg dat het niet echt is ze ook keihard vol blijft houden dat het wel echt is 😉

Surprises en gedichten of sint dobbelspel?

Oeh het Sint dobbelspel heb ik pas 1x gespeeld maar is wel echt mega leuk! Dus daar kies ik voor. Ik ben dan ook niet zo goed in knutsels..

Sinterklaasjournaal of Club van Sinterklaas?

De club van Sinterklaas. Dit omdat ik het Sinterklaasjournaal echt vind tegenvallen dit jaar. En we dus eigenlijk sinds de intocht niet meer gekeken hebben. Bij de club van Sinterklaas zit ook altijd veel muziek en dans en daar houd ik wel van.

Ik ben eigenlijk ook wel erg benieuwd wat jij liever hebt? Schoen zetten of pakjesavond? Laat je reactie hieronder achter…

* De afbeeldingen uit dit artikel komen van Shutterstock.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

9 reacties

 1. Monique op 19 november 2016 om 07:40

  Pakjesavond! En dan niet eens zozeer om de cadeautjes, maar vooral omdat we dan gezellig samen zijn met mijn ouders en broertje. We doen dan ook altijd surprises en gedichten 🙂

 2. simpel, met een snufje liefde op 19 november 2016 om 08:06

  Ooh ik kan niet kiezen. Ik denk ook wel pakjes avond. Al vind ik de schoen zetten ook hel erg leuk vanwege de dingetjes die je dan kunt doen om het een beetje grappiger te maken.

 3. Charlotte op 19 november 2016 om 09:53

  Pakjesavond, zeker weten! Zo gezellig! Al vind ik schoentje zetten nu ook wel erg leuk trouwens 🙂

 4. Joyce & Carmelina op 19 november 2016 om 11:23

  Nicole wat leuk dat je de tag hebt overgenomen, dankjewel! LEuk om je antwoorden te lezen.

 5. Els op 19 november 2016 om 11:28

  Leuk om te lezen :-). Zeker geheim houden, dat geeft zoveel meer plezier!

 6. Cindy op 19 november 2016 om 12:24

  Wat een leuke vragenlijst. Ik ga zeker voor Pakjesavond. Onze zoon is nu nog te klein om het te beseffen, maar ik kan niet wachten totdat hij snapt hoe het feest van Sinterklaas werkt (behalve heel veel cadeautjes krijgen, lijkt het me ook wel makkelijk qua opvoeding “Sshtt, Sinterklaas hoort alles”.)

 7. Anita op 19 november 2016 om 13:58

  Pakjesavond met kleine kinderen is super leuk omdat ze het geheim dan nog niet kennen 🙂

 8. Jessica op 20 november 2016 om 19:56

  wat een leuke Tag, mag ik hem overnemen?

  • Nicole op 20 november 2016 om 21:36

   Ja natuurlijk, leuk!!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje