Thermen Bussloo – review

Een paar weekjes terug op een zonnige woensdag reden mijn man en ik richting Apeldoorn. Naar Thermen Bussloo om precies te zijn. Zowel mijn man als ikzelf konden wel een dagje ontspanning gebruiken. Ondanks dat we al veel over deze Thermen gehoord hadden waren we er nog nooit geweest. Dus we waren erg benieuwd of het de lange autorit waard was. 

Duo arrangement

Er zijn verschillende arrangementen te boeken bij de Thermen, in verschillende prijsklassen. Mijn man en ik hadden het geluk dat ons een duo arrangement werd aangeboden. Bij dit arrangement zit de entree, koffie/thee en gebak bij aankomst, lunchbuffet en een massage van 35 minuten. Dit arrangement is ons zeer goed bevallen, al vind ik het wel een aanrader om het arrangement te upgraden voor €15,- zodat je een 50 minuten massage hebt. Die 35 minuten vond ik persoonlijk eigenlijk iets te kort. Al was het voor mijn man goed genoeg, hij viel zelfs in slaap tijdens de behandeling haha.

thermen bussloo recensie

De koffie/thee met gebak was ook een hele fijne verwennerij. Ze hebben echt de lekkerste gebakjes waaronder eentje van chocolade en een appelkruimel gebakje. Mijn man en ik hebben hier heerlijk van genoten terwijl we buiten in het zonnetje op een lekkere ligstoel zaten. Rond lunchtijd zijn we van het lunchbuffer gebruikt gaan maken wat echt heel lekker was. Wel werden we even verrast doordat we nog apart ons drinken moesten kopen. Je kon dan wel een bon aanschaffen voor €6,- per persoon, maar daar zaten dan alleen koffie/thee en sapjes bij. Thuis wil ik ook wel zulke koffie drinken, maar moet dan eerst op zoek naar de beste koffiemachine.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Onze algemene indruk van Thermen Bussloo

Op het moment dat wij naar Thermen Bussloo gingen was het hoogzomer en midden in de vakantie. Bij aankomst in de ochtend was het echt nog rustig. Ook toen we onze koffie/thee met gebak op smulden in de ligweide was er nog weinig te doen. We hadden alle keus uit ligbedjes en zagen alleen af en toe iemand voorbij komen lopen.

Echter was dat later wel anders. Het was natuurlijk mooi weer én vakantie dus het werd wel echt druk. Toch merkten we daar over het algemeen niet zoveel van. In de ligweide was er altijd wel plek voor ons, al moest je wel even goed zoeken. En ook in de sauna’s was er altijd genoeg ruimte en plek. Behalve tijdens de opgietingen en rituelen. Dan stond er echt een rij en was het bomvol! Ik heb zelfs een paar keer gehad dat ik er dus niet bij kon. Wat echt jammer was. Vooral ook omdat we helaas niet de hele dag de tijd hadden (we moesten de kinderen rond 6 uur weer ophalen) en we dus ook niet later op de dag nog terug konden voor een opgieting.

Thermen Bussloo review

Gelukkig heb ik er wel eentje mee kunnen pikken in de Kelo Aufgussauna. Dit was een opgieting met heerlijke geuren en prachtige muziek. Het werd steeds warmer en warmen en mens wat heb ik zitten zweten. Maar ik vond het echt een heerlijke ervaring! Thermen Bussloo is dus echt wel een aanrader! Mijn man en ik willen zelfs een keer een heel weekend ernaartoe.. Lekker overnachten in het hotel wat erbij zit en fulltime genieten van de sauna’s en ontspanningsplekken.

Ga jij wel eens naar een sauna?

12 reacties op “Thermen Bussloo – review

 • Wat een beperkte review. Niets over de verschillende soorten sauna’s, zwembaden, de menukaart (wat kun je er allemaal eten?) etc. etc. En de algemene indruk gaat alleen over hoe druk het was.

  • De dingen die jij wilt lezen vind je allemaal op de website van de thermen zelf. Ik vertel over mijn ervaring.. Als je dacht dat ik tijdens mijn ontspannen dagje met een notitieboekje zou rondlopen om dit soort dingen over te schrijven dan zit je hier inderdaad verkeerd!

  • Sinds wanneer wordt een review “gereviewd” ? hoezo heb jij geen notitieblokje bij in de sauna Nicole ? belachelijk! Zeker ook geen camera… Tsssss

  • Nou nou jij kan slecht tegen kritiek. Zeg alleen dat ik de review beperkt vind. Mag je niet eens een review noemen. Misschien voortaan maar wel een notitieboek meenemen dan.

 • Ik vind de sauna heerlijk! In Busloo zijn we nog nooit geweest, maar klinkt goed. Wij gaan altijd heel graag naar Devarana in Den Bosch. Dat is van alle sauna’s waar wij geweest zijn onze favoriet tot nu toe!

 • Thermen Bussloo, mijn favoriet als het goed om Sauna. Bij behandelingen kunnen ze wel iets beter luisteren naar de wens van de klant vind ik. Ik heb een keer aangegeven dat mijn schouders heel vast zaten, daar kreeg ik de standaard drie aaitjes overheen om het maar zo te noemen en verder ging ze het standaard pad af. Dat was wel jammer. Maar sauna’s en eten… heeeeeerlijk!

 • Ik vind Bussloo tot nu toe de fijnste sauna waar ik ben geweest. Vooral die ligweides!

  Ik vond zelf het lunchbuffet tegenvallen, qua keuze etc. Ook dat bijkopen van het drinken vond ik vaag, toen wij besloten omdat niet te doen, omdat wij eigenlijk zin hadden in andere drankjes, kwamen ze ook niet meer langs om te vragen of we iets wilden drinken.

 • Ik ga regelmatig naar de sauno. Echt heerlijk. Hoewel ik er vlakbij woon ben ik nog nooit in busloo geweest. Het schijnt idd heel mooi te zijn. Ik ga vaak naar de veluwse bron. Kan ik ook aanbevelen. Als je dan toch in de buurt bent…

Reageren is niet mogelijk.