Thema eerste verjaardagsfeestje

thema-eerste-verjaardagsfeestje-e1421600041324

Al sinds mijn zwangerschap ben ik ermee bezig. De eerste verjaardag van mijn dochtertje. Ja ik weet het, zoiets duurt dan nog erg lang maar ik zag om me heen allerlei leuke ideetjes en dingetjes voor zo’n eerste verjaardag en dat sloeg ik allemaal op in dat bolle koppie van mij.

Nu haar verjaardag echt dichterbij komt houd ik me bezig met allerlei dingen, waaronder een thema. Ik vind thema feestjes zelf gewoon enorm leuk en had me dus ook bedacht dat ik bij mijn dochtertje een themafeestje wilde. Ik was er al snel uit wat voor iets ik niet wilde maar wat dan wel? Nou ik kan je inmiddels zeggen dat ik wel 10x van gedachten ben veranderd. En daarvoor geef ik Pinterest de schuld. Er staan zoveel leuke ideetjes op.. En deze wilde ik met jullie delen!

Thema eerste verjaardagsfeestje

Je kunt kiezen voor een kleurthema. Bijvoorbeeld roze of blauw. Wat je, vooral in Amerika, ook veel ziet is dat ze kleuren combineren. Zoals roze en goud. Door zelf de kleur te bepalen heb je vrijwel alle vrijheid qua decoratie en onder andere de taart. thema eerste verjaardagsfeestje

Als je dan toch met kleuren bezig bent kun je ook de regenboog als thema kiezen. Erg kleurrijk en voor iedereen zit er wel een kleur tussen die ze het mooiste vinden! Ook qua gezonde hapjes kun je jezelf makkelijk aan het thema houden. rainbow-party-food-veggies

Wat ik ook echt een enorm leuk idee vind is je thema aanpassen aan het favoriete boek van je kleintje. Bijvoorbeeld de mooiste vis van de zee of rupsjenooitgenoeg! Ik vond echt hele leuke ideeën op Pinterest voor een rupsjenooitgenoeg thema!
Volg het bord Rupsjenooitgenoeg van Nicole op Pinterest.

Wat ik ook een erg leuk thema vind is het thema circus. Die kwam ik dus ook tegen tijdens mijn zoektocht. Echter vind ik het zelf meer iets voor kindjes die al wat ouder zijn en ook echt weten wat een circus is. Maar toch.. Als je onderstaand plaatje ziet dan wil je toch ook zo’n feestje?by Mandi Raymond Photography

Door Pinterest ben ik zelf ook op ideetjes gekomen. Zo bedacht ik me dat het wellicht ook leuk is om het thema te laten draaien rondom het favoriete liedje van je kindje. Zo gaf Linda een feestje voor haar dochtertje rondom het liedje ‘op een rode paddenstoel’ en kun je volgens mij ook best wel iets met ‘in de maneschijn’.

Wat ook veel gedaan wordt is een thema van de tv favoriet van je kindje. Bijvoorbeeld Bumba, Nijntje of Woezel en Pip. f71cfa74ead73740c974fedb2747a19d

Zoals ik al zei… Genoeg te kiezen! 

Waarvoor ik gekozen heb? Sowieso voor een kleurthema. Ik ben zelf totaal niet van de Bumba of Nijntje thema’s, al vind ik het er bij een ander leuk uitzien hoor. Daarnaast heeft Fay nog niet echt een favoriet boek. Ja misschien het boekje van Snuffel de olifant, maar daar kan ik niet zoveel mee haha. Welke kleur(en) ik gebruik en hoe het er allemaal uit gaat zien dat gaan jullie nog te zien krijgen.

Wil/had jij een thema voor de eerste verjaardag van je kindje? 

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

12 reacties

 1. Janske op 19 januari 2015 om 08:31

  Ik ben benieuwd! Veel plezier met de voorbereidingen!

 2. Jenn op 19 januari 2015 om 10:15

  Wat leuk! Op verschillende kinderfeestjes kom ik thema’s tegen, van een pilotenfeestje tot een frozenfeestje (M). Zelf zoals je weet nog geen kinderen, maar ik hou echt van het ontzettend cliche prinsessenfeestje!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 20 januari 2015 om 08:23

   Haha ja dat thema zullen we vast ook nog wel eens doen met zo’n prinsesje in huis 😉

 3. Michelle op 19 januari 2015 om 10:42

  Ik ben benieuwd wat je straks allemaal gaat doen/maken. Veel plezier met voorbereiden 😉

  • Nicole (misseagles) op 19 januari 2015 om 10:56

   Van de week komt de eerste DIY al online!

 4. Patricia Schmitz-Heres op 19 januari 2015 om 12:26

  Leuk hoor! En ook zo herkenbaar! Wij zijn ook bezig met de verjaardag van onze zoon. Nog een maandje dan is hij alweer een jaar. En nog steeds zijn we niet helemaal zeker over wat we precies doen haha.

 5. zomersproetje op 19 januari 2015 om 14:45

  Later komen er nog genoeg kinderfeestjes waar een thema leuk bij is. Ik houd het voor haar 1e verjaardag simpel

 6. Tamara op 19 januari 2015 om 20:19

  Hihi thema is Zoë haar eerste verjaardag 😉 decakesmash dus roze donker blauw staat vooral centraal 🙂 hier nog 5 nachtjes tot wij het vieren

 7. Whitney op 20 januari 2015 om 00:03

  Pinterest is GEWELDIG! Wij zijn voor een dierenthema gegaan, met name de olifant. Niet te veel poespas en passend bij zijn geboortekaartje.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 20 januari 2015 om 08:23

   Oh dat lijkt me ook echt een leuk thema!!

 8. Karin op 20 januari 2015 om 05:56

  Ons thema was FEEST! Met veel slingers, ballonnen en taart 🙂

 9. Myrthe op 12 april 2017 om 11:37

  Erg leuk artikel. Vaak zie je dat een thema aanslaat waarin het thema een bekend personage is van televisie. Hebben jullie wellicht ook een leuke playlist op Spotify ontdekt voor kinderfeestjes? Tips zijn welkom!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje