The little choices you make..

Als ik terug denk aan afgelopen donderdagavond dan lopen de rillingen weer over mijn lijf. Ik heb echt het gevoel dat er een engeltje op onze schouders heeft  gezeten want uiteindelijk liep alles goed af. Er was een tegenligger die het uitwijken onmogelijk had kunnen maken mocht hij dichterbij zijn geweest maar gelukkig was hij dat niet. Ook had ik nog met mijn smartphone bezig kunnen zijn geweest en heel de persoon niet hebben gezien. Mijn man had hem toch nog te laat kunnen hebben  gezien waardoor uitwijken niet meer mogelijk was geweest.. En dan? Hoe was het verhaal dan afgelopen?

De afgelopen dagen heb ik dus flink na zitten denken over het leven en hoe snel iets in je leven kan veranderen. Hoe bepaalde keuzes je leven beïnvloeden. Nu zijn er genoeg keuzes die je bewust maakt en waarvan je weet dat dit het verloop van je leven veranderd. Zo heb ik de keus gemaakt niet naar Australië te gaan en bij mijn toenmalige vriend te blijven. Achteraf gezien dacht ik ‘had ik dat maar niet gedaan’, aangezien het een paar maanden later uit was en ik niet genoeg geld meer had om naar Australië te gaan. Toch heb ik er geen spijt van, want door die keus kwam ik juist weer voor een jaar op Aruba terecht. Op dat eiland heb ik vele nieuwe mensen leren kennen, heb ik een aantal dromen laten uitkomen en heb ik mezelf weer terug gevonden.

Toch zijn er naast de bewuste keuzes ook genoeg keuzes die je eigenlijk elke dag maakt die invloed hebben op je leven. Je besluit bijvoorbeeld om toch nog even naar links te kijken in plaats van over te steken.. en dat was maar goed ook want anders was je geschept. Je kijkt toch nog even op die site van de woningbouw, al heb je daar een half uur geleden ook al gekeken.. en dat was maar goed ook want je ziet opeens je droomhuis ertussen staan. Zo zijn er talloze voorbeelden te noemen van dingen die je onbewust doet en die invloed hebben. Hoeveel dingen gebeuren er wel niet op een dag waar je helemaal niet bij stilstaat?

Bol AlgemeenBol Algemeen

Wat als je bepaalde dingen niet gedaan had, hoe was het dan gelopen? Of misschien juist wel gedaan, hoe was je leven dan gelopen? Elk moment in je leven heeft impact, hoe groot of klein dan ook. En dat is iets waar ik nu dus al dagen mee rondloop.. Na die ene bewuste donderdagavond. Dit zorgt er wel voor dat ik nóg meer geniet  van de kleine dingetjes, zoals mijn quote al aangaf. Want wie weet hoe het leven loopt…?

4 reacties op “The little choices you make..

  • Met zulke situaties blijf je je volgens mij altijd afvragen ‘wat als…’ en vaak hangt alles af van verschillende factoren en tijdstippen; wat nu als jullie eerder of later van huis waren vertrokken, misschien stond die man er dan niet…? Allemaal dingen die lastig te verklaren zijn, maar gelukkig hadden jullie die avond een engeltje! En die quote is helemaal waar: genieten van de kleine mooie dingen in het leven!

Reageren is niet mogelijk.