The little choices you make..

Als ik terug denk aan afgelopen donderdagavond dan lopen de rillingen weer over mijn lijf. Ik heb echt het gevoel dat er een engeltje op onze schouders heeft  gezeten want uiteindelijk liep alles goed af. Er was een tegenligger die het uitwijken onmogelijk had kunnen maken mocht hij dichterbij zijn geweest maar gelukkig was hij dat niet. Ook had ik nog met mijn smartphone bezig kunnen zijn geweest en heel de persoon niet hebben gezien. Mijn man had hem toch nog te laat kunnen hebben  gezien waardoor uitwijken niet meer mogelijk was geweest.. En dan? Hoe was het verhaal dan afgelopen?

De afgelopen dagen heb ik dus flink na zitten denken over het leven en hoe snel iets in je leven kan veranderen. Hoe bepaalde keuzes je leven beïnvloeden. Nu zijn er genoeg keuzes die je bewust maakt en waarvan je weet dat dit het verloop van je leven veranderd. Zo heb ik de keus gemaakt niet naar Australië te gaan en bij mijn toenmalige vriend te blijven. Achteraf gezien dacht ik ‘had ik dat maar niet gedaan’, aangezien het een paar maanden later uit was en ik niet genoeg geld meer had om naar Australië te gaan. Toch heb ik er geen spijt van, want door die keus kwam ik juist weer voor een jaar op Aruba terecht. Op dat eiland heb ik vele nieuwe mensen leren kennen, heb ik een aantal dromen laten uitkomen en heb ik mezelf weer terug gevonden.

Toch zijn er naast de bewuste keuzes ook genoeg keuzes die je eigenlijk elke dag maakt die invloed hebben op je leven. Je besluit bijvoorbeeld om toch nog even naar links te kijken in plaats van over te steken.. en dat was maar goed ook want anders was je geschept. Je kijkt toch nog even op die site van de woningbouw, al heb je daar een half uur geleden ook al gekeken.. en dat was maar goed ook want je ziet opeens je droomhuis ertussen staan. Zo zijn er talloze voorbeelden te noemen van dingen die je onbewust doet en die invloed hebben. Hoeveel dingen gebeuren er wel niet op een dag waar je helemaal niet bij stilstaat?

Wat als je bepaalde dingen niet gedaan had, hoe was het dan gelopen? Of misschien juist wel gedaan, hoe was je leven dan gelopen? Elk moment in je leven heeft impact, hoe groot of klein dan ook. En dat is iets waar ik nu dus al dagen mee rondloop.. Na die ene bewuste donderdagavond. Dit zorgt er wel voor dat ik nóg meer geniet  van de kleine dingetjes, zoals mijn quote al aangaf. Want wie weet hoe het leven loopt…?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

4 reacties

 1. bloginfinitylifestyle op 5 februari 2014 om 09:11

  Bah, gelukkig is het goed afgelopen! Ik vind het altijd moeilijk om over zulke vragen na te denken. Ultiem genieten van de kleinste dingen is echt heel belangrijk! With love ♥ S.

 2. Insoon op 5 februari 2014 om 10:46

  Met zulke situaties blijf je je volgens mij altijd afvragen ‘wat als…’ en vaak hangt alles af van verschillende factoren en tijdstippen; wat nu als jullie eerder of later van huis waren vertrokken, misschien stond die man er dan niet…? Allemaal dingen die lastig te verklaren zijn, maar gelukkig hadden jullie die avond een engeltje! En die quote is helemaal waar: genieten van de kleine mooie dingen in het leven!

 3. CrazyGreatLife op 5 februari 2014 om 11:16

  Je word met zulke momenten met de neus op de feiten gedrukt he. En zoekt dan ook de kleine geluksmomentjes op. Mooi verwoord hoe belangrijk dingen zijn..

 4. july op 9 februari 2014 om 11:43

  Gelukkig een goede afloop, ik geloof wel in bescherm engelen en keuzes..

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje