Terugblik op Hot Mama Challenge

Officieel zijn we vandaag aanbeland bij de allerlaatste blog over de hot mama challenge. Alle opdrachten zijn geweest en het is dan ook de bedoeling dat we na alle zes de opdrachten een betere versie van onszelf zijn. Oftewel: een hot mama! Nu ben ik de laatste die zal zeggen dat ik nu een hot mama ben maar ik moet wel zeggen dat het me zeker wel wat heeft opgeleverd. Naast dat ik telkens weer hele leuke en lieve reacties kreeg die me erg goed deden, besteed ik ook gewoon meer aandacht aan mezelf. 

Vandaag wil ik dan ook terugkijken op alle opdrachten en voor mezelf bedenken waar ik toch nog wat meer aandacht aan moet besteden om die hot mama te worden of zijn. Sowieso eindigt voor mij hier de challenge niet. Aangezien er nog een hoop (lees zeker 30 kilo) moet gebeuren voordat ik mezelf ooit een hete moeder durf te noemen heb ik besloten om hier gewoon mee door te gaan. Niet zo zeer met elke week een artikel erover, nee dat doe ik jullie (maar vooral mezelf) niet aan. Maar er zullen hierna wel af en toe artikelen over verschijnen.hotmamalogo

Hoe zit het met kleding?

Dit vind ik een heikel punt. Voornamelijk omdat ik echt nodig moet shoppen voor mezelf, maar dit nu gewoon even niet kan. Nog steeds heb ik 1 broek en inmiddels is het grijze jurkje (klik)ook een beetje verpest. Dat krijg je met een dreumes in huis en een moeder (c’est moi) die niet weet hoe ze er zulke vlekken uitkrijgt. Maar dit is gewoon een kwestie van even doorbijten en wachten tot het shoptijd is. Of gewoon afvallen dan kan ik mijn oude kleding weer aan, haha. Als dat zo makkelijk ging, dat doen we gewoon, dan was ik morgen afgevallen.

Heb ik genoeg me-time?

Aan de ene kant zeg ik ja, aan de andere kant nee. Ik doe vaker een maskertje op, heb laatst nog heerlijk in bad gelegen en ik heb ook nog steeds altijd tijd om de blogjes te tikken. Maar toch verlang ik wel naar meer. Vooral als Fay 2 weken lang niet naar een van de oma’s is geweest dan heb ik dat verstikkende gevoel wel. Nu weet ik dat ik niet mag klagen, want het is super dat ik iemand heb waar ze af en toe naar toe kan. Maar toch, ik klaag lekker wel haha.

Ben ik al gewend aan mijn nieuwe kapsel?

Ook hier een nee en een ja. Ik ben er wel aan gewend en heb totaal geen spijt. Maar ik merk wel dat het geen kapsel is waar ik gewoon lekker niks aan hoef te doen. Als ik er dus niks aan doe, wat nogal vaak is, dan zit het voor geen meter. Ook is het sneller vet lijkt wel, of het valt meer op dat kan ook. Maarrrrrrr, ik ben er wel super blij mee. Vind het echt lekker vlot en hou er gewoon van. En gelukkig hoor ik veel positieve reacties erover ook.seksloos of sassie

Koop ik vaker iets voor mezelf?

Wanneer ik iets koop dan is het nog steeds voor mijn dochter of voor de blog. Bijvoorbeeld voor een DIY. Ik vertelde in het stukje over de kleding al dat ik meer kleding nodig heb. Maar ik ben wel enorm blij met mijn nieuwe winterjas. Hij is erg mooi en vooral enorm warm! Wel heb ik dingen voor mezelf gekocht zoals maskertjes en koop ik nu ook gewoon extra dingen tijdens de boodschappen voor mijn ontbijt en lunch. Dat laatste klinkt misschien gek, maar ook dat deed ik niet eens. Gezonde etenswaren kopen zodat ik (gezond) kon ontbijten en lunchen.

Draag ik vaker make-up?

Hierop kan ik volmondig JA antwoorden. Er zitten nog wel dagen bij dat ik niets op doe, maar het komst steeds vaker voor dat ik mijn wenkbrauwen even bijwerk, een lippenstift op doe en zelfs wat oogschaduw. Nu ga ik niet telkens fullface in de make-up daar vind ik zelf gewoon nog niet het geduld en tijd voor. Maar dit is al een hele verandering voor mij. Ik ben er blij mee!

Draag ik meer bling bling?

Ik draag nog steeds elke dag mijn verlovingsring en de ketting die ik van mijn vriendin kreeg. Daarnaast doe ik steeds vaker een sjaal om. Mijn statement ketting heb ik nog niet gedragen, maar had ook niet echt een gelegenheid daarvoor. Wel weet ik vrijwel zeker dat ik hem met kerst ga dragen, bij een leuk zwart jurkje. Die laatste moet ik nog kopen geloof ik, maar dat komt goed!

Wat moet er nog gebeuren voor kerst?

Er zijn een aantal dingen die ik wil doen voordat het kerst is.

 • een nieuwe broek en een nieuw jurkje kopen
 • kapsels uitproberen
 • gezond lunchen
 • vaker ontbijten (lees: voortaan elke dag)
 • elke dag lippenstift dragen, ook op pyjamadag

Wat kun je van mij nog verwachten? Volgende week wil ik mezelf al een soort van deadline stellen waarbij ik minstens één outfit post. Daarnaast ga ik de komende week elke dag een lippenstift selfie maken die ik zowel op Instagram als in een collage aan jullie laat zien. En verder… in het nieuwe jaar zal ik zo af en toe mijn weg naar een slankere ik met jullie delen. Daar ga ik echter geen dingen in vastleggen zoals wekelijks of maandelijks, want bij mij schijnt dat averechts te werken!scale-403585_1280

Zoals ik in de eerste blog al schreef liep er een winactie om een enorm groot pakket te winnen twv ongeveer €200, voor de fanatiekste deelnemer. Op de Facebookpagina is te zien wie dit pakket gewonnen heeft! Ook liepen er nog wat kleinere winacties voor de gekste selfie en is er een troostprijs. Dus kijk snel of je gewonnen hebt!

Benieuwd hoe mijn collega bloggers de challenge hebben afgesloten? Lees dan ook even de blogs van Supermammies, Bregblogt, Aukjeswereld, Somama, The Mommie Diaries, Everyday-Life en Lifesabout.

14 reacties op “Terugblik op Hot Mama Challenge

 • Leuk en stoer dat je ermee doorgaat. Ik vind je kapsel erg mooi staan! En herkenbaar hoor, dat je de meeste dingen voor je dochter koopt. Doe ik ook, terwijl mijn garderobe ook wel dringend een upgrade kan gebruiken!

 • Het was leuk om de challenge te volgens. Zelf heb ik niet mee gedaan, maar probeer wel geregeld meer sieraden te gebruiken of eens een jurkje te dragen.
  Wat zonde dat je grijze jurkje ‘verpest’ is. Hopelijk vind je snel iets nieuws.
  En leuk dat je nog even door gaat en ons op de hoogte houdt!

 • Ik denk dat je zo mooi bent als je je voelt. Dat bedoel ik niet vervelend, en zo’n challenge is wellicht goed om even bij een aantal dingen stil te staan, maar in principe gaat het er om hoe blij je (met jezelf) bent. Jij bent een hartstikke leuke vrouw, of je nou lang/kort haar hebt, make-up draagt of niet, of je nou 60 of 90 kilo weegt en ga zo maar door. Ik vind het hartstikke leuk dat ik je heb leren kennen!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Daar heb je wel gelijk in, echter zit ik qua gewicht wel in een enorme gevarenzone en aangezien ik dat ook aan mijn gezondheid merk is dat echt noodzakelijk. Plus ik voel me beter als ik aandacht aan mezelf besteed en er niet bij loop als ma flodder 😛
   Maar ik ben ook zeker bewust van het feit dat ik echt met mezelf in het reine moet komen en dat het dan niet uitmaakt hoe mn haar zit 🙂
   Ik vind het ook super fijn dat ik je hebt leren kennen en elke dag weer een beetje meer 😉

Reageren is niet mogelijk.