Terugblik op 2022: wat een jaar!

2022. Wat een jaar. Misschien heel cliché maar het was weer een jaar met een lach en een traan. Met veel genietmomentjes, maar ook met veel zorgen. Zorgen om onze jongste zoon, om de gezondheid van onze hond, zorgen om deze blog en ja ook financiële zorgen. Gelukkig kijk ik wel met een lach op mijn gezicht terug naar het jaar 2022 want naast alle zorgen heb ik mij ook vaak een gelukkig mens gevoeld. En ben ik daarbij ook dankbaar voor de lieve mensen om mij heen.

Daarom in deze blog een terugblik op het afgelopen jaar.

De hoogtepunten van 2022

Het was als eerste mijn intentie om een overzicht te maken van elke maand en de dingen die er in die maand gebeurden. Dat is echter zoveel dat ik er gewoon wat dingen uit heb gepikt. Het kan zijn dat er dingen in dit overzicht ontbreken. Dat betekent niet dat dit geen hoogtepunten waren of dat ik ze ben vergeten.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Er waren een aantal grote hoogtepunten dit jaar. En een van die mooie dingen was het tweede deel van de bruiloft van mijn broertje en schoonzusje. Ze trouwden namelijk in december 2021, echter door Corona maatregelen konden ze het niet vieren zoals ze wilden. Daarom besloten ze om het feest in 2022 te vieren. En wat voor een feest was dat! Mede door deze prachtige dag voel ik me nog meer verbonden met mijn familie. Daarnaast hadden zij een paar maanden later nog meer heugelijk nieuws, ze verwachten namelijk een kindje. Mijn nichtje zal in 2023 geboren worden en ik kan haast niet wachten.

Als ik het dan toch over familie heb dan zijn de vele leuke uitjes en momenten met hen samen ook echt een hoogtepunt. Of het nu lunchen en shoppen was met mijn oma, naar de dierentuin gaan met mijn moeder en de kinderen of ons tripje naar het papegaaienpark met mijn schoonfamilie… Allemaal mooie fijne herinneringen die we hebben gemaakt. En er waren er nog véél meer! Bijvoorbeeld mijn dagje weg met mijn vriendin Carmelina.

Ook onze zomervakantie was echt ontzettend fijn, dat kon je onder andere lezen in mijn weekverslagen. We konden maar liefst drie weken op (en rondom) de camping spenderen, iets wat niet zo snel meer zal voorkomen. In die vakantie heb ik ook veel boeken kunnen lezen, dat kon ik overigens het hele jaar door wel. Want ik heb zeker meer dan 100 boeken gelezen.

Andere hoogtepunten waren de fijne uitjes die ik door mijn werk kon maken. Ik mocht op persweekend naar Giethoorn waar ik echt veel lol heb gehad met Kirsten en Marieke. Ook mocht ik een weekendje naar Almere wat ook echt een geweldig uitje was. Daarnaast was er ook nog een tof uitje naar Zuid Limburg samen met Marieke.

Zorgen en andere mindere momenten

Natuurlijk waren er ook een boel zorgen in het afgelopen jaar en andere mindere momenten. Zo zijn we 2022 zo goed als gestart met Corona in ons gezin. Gelukkig zijn de kinderen en mijn man er niet zo ziek van geweest op dat moment. Maar ikzelf wel. Het heeft ook echt nog wel zijn nasleep gehad. Al vermoed ik dat het ook bij ons zoontje een nasleep heeft gehad.

Zoals ik al aangaf in het begin hebben we toch ook wel weer vele zorgen gehad rondom ons zoontje. Zijn beperking had dit jaar gelukkig niet als dieptepunt een ziekenhuisopname (eindelijk een jaar zonder!), maar hij heeft wel weer veel te verduren gehad. En wij daarbij ook. Hij is achteruit gegaan qua spieropbouw en balans/energie. En dat heeft hem echt heel veel gekost het afgelopen jaar. We zijn dan nu ook nog steeds zoekende naar hoe we het voor hem kunnen verbeteren zoals thuis als op school. Gelukkig hebben we daar hulp voor, maar het blijft een zoektocht die veel tijd en energie kost.

Ook onze jongste hond zijn gezondheid was een issue afgelopen jaar. En eigenlijk nog steeds. Hij is erg ziek geweest en na veel zoeken waren we erachter wat het was en is het met medicatie verholpen. Echter bleek dit maar een tijdelijk iets te zijn en kwam zijn prostaatontsteking weer terug. Hij heeft nu weer medicatie gekregen die tot nu toe lijken te helpen, maar voor hoe lang? Hopelijk komt de pijn niet meer terug.

Ook had ik afgelopen jaar grote zorgen om deze blog. Zoals je misschien weet heb ik deze blog alweer bijna 10 jaar (in 2023 vier ik mijn jubileum!) en is het eigenlijk mijn eerste ‘kindje’. Ik heb hier jarenlang mijn ziel en zaligheid in gestopt en door omstandigheden waar ik verder niet op in wil gaan zakte mijn hele blog eind maart/begin april in elkaar. De hele achterkant, het SEO gedeelte, het redirecten en wie weet wat nog meer was kapot. Wat betekende dat ik amper bezoekers meer kreeg en alles wat ik zo zorgvuldig had opgebouwd ingestort bleek. Dit heeft echt maandenlang geduurd voordat het opgelost was en dat betekende dus ook een lange tijd veel minder inkomen.

Je snapt waar de financiële zorg wellicht ook vandaan komt. We hebben altijd wel een buffer gehad en letten erg goed op ons geld. Toch waren er vele zorgen. Wat als het niet gemaakt kan worden? Wat als ik echt weer helemaal vanaf nul moet starten? Gelukkig is het met de hulp van Caroline weer goed gekomen en bouw ik nu mijn aantallen weer op. Ik merk het ook weer aan de samenwerkingsaanvragen dat het beter gaat. Dus de zorgen hierom zijn hopelijk nu verdwenen.

Conclusie

Het jaar 2022 was dus weer zo’n jaar. Met ups en downs maar ik kijk het liefst terug naar alle mooie momenten. En ik leer van de mindere momenten. Er zijn bepaalde dingen die wel meegenomen worden in 2023 zoals bijvoorbeeld de mantelzorg van mijn zoontje en de hond. Maar ik ga proberen om mezelf toe te staan dat ik ook gewoon eens mijn ‘ik hoef niet altijd sterk te zijn’ tranen laat lopen. En nog meer genieten en dankbaar zijn voor al die fijne momenten en herinneringen die we samen maken.