Terug naar de basis – detox en balans

Een van mijn favoriete bloggers is Dagmar van Bydagmarvalerie. Ik heb al vaker lofuitingen gedaan richting haar op mijn blog dus vandaag zal ik er iets minder “halleluja” van maken, maar ook dit keer komt ze weer met een geweldig project. Een project waar ik graag aan meedoe. Namelijk ‘Groeifactor’. Wat het precies inhoudt laat ik graag aan haar over om te vertellen.

Je kunt Groeifactor zien als een zomerse challenge met daarin 10 workshops die je helpen om jezelf op persoonlijk vlak te detoxen. Je laat de hectiek van het dagelijkse even los en gaat aan de slag met verschillende onderwerpen die een bijdrage zullen leveren aan jouw geluk en persoonlijke groei. Het is gratis en je kunt de artikelen lezen ter inspiratie voor je eigen groei op het gebied dat jij voor ogen hebt. Er komen 10 onderwerpen met daarbij 10 uitdagingen voorbij die jij kleur kunt geven op de manier die je aanspreekt. Voel je vrij, pak de lessen eruit die jij van toepassing vindt en die bij je aansluiten. – Dagmar

Eerste week

In de eerste week is het de bedoeling dat je terug gaat naar de basis. Detoxen betekent het zuiveren van je lichaam, maar ook mentaal kan je je lichaam schoonmaken door je hoofd te legen, de lasten van je schouders te vegen en problemen op te ruimen. Je balans vinden doe je door je telkens weer te focussen op dat ene ding.

De opdrachten die Dagmar geeft zijn als volgt:

  • Schrijf op welke activiteiten je energie geven. Waardoor voel jij je blij? Wat is zo leuk dat je er amper mee kunt stoppen? Wanneer je een lijstje hebt gemaakt moet je ervoor zorgen dat je elke dag minstens 1 activiteit van het lijstje kunt doen. Al is het maar een kwartiertje, het is wel jóuw moment.
  • Creëer een nieuwe goede gewoonte. Ook al zijn er misschien wel 10 die je wilt aanpakken zoals minder snoepen, meer water drinken, vaker bij je oma langs gaan, enzovoort. Kies er eentje uit waar je jezelf op gaat concentreren de komende tijd. Lukt het een dag niet, dan herpak je jezelf de volgende dag en gaat weer positief ermee aan de slag!

Energie gevende activiteiten

Ik heb de afgelopen tijd bijgehouden wat mij energie geeft en ben op het volgende lijstje uitgekomen:

♥ spelen met mijn dochtertje ♥ reacties geven op andermans blogjes ♥ fotoreportages houden ♥ foto’s nabewerken ♥ filmpjes maken met imovie ♥ zingen en dansen door de kamer ♥ een goed boek lezen ♥ reacties lezen op mijn blogjes ♥ anderen blij maken met een kaartje, berichtje of cadeautje ♥ de buitenlucht inademen ♥ bezig zijn met mijn toekomst

Een nieuwe goede gewoonte

Ik heb lang moeten nadenken over mijn nieuwe goede gewoonte en ik pak een oude gewoonte die ik gewoon weer hernieuw. Nou ja, het was geen oude gewoonte, maar het is wel iets wat ik al meerdere keren heb geprobeerd erin te krijgen als gewoonte. Het gaat namelijk over ‘ontbijten’. Ik vind het erg moeilijk om te ontbijten elke dag en sla het makkelijk over. Daar wil ik me nu dus op gaan focussen. Ik heb er nu in ieder geval voor gezorgd dat ik het alleen maar uit de koelkast hoef te pakken en dat het dus al klaar is. Dat is stap 1.

In principe is het de bedoeling dat er elke week een blog online komt over de nieuwe week van het project. Echter kan het zijn dat er wat langer tussen zit. Wel is het de bedoeling dat ik alle tien de weken ga volmaken.

9 reacties op “Terug naar de basis – detox en balans

  • Leuk! Ik heb al meer mensen gezien die mee gaan doen. Zelf doe ik niet mee, maar ik ben wel benieuwd naar alle vorderingen. Ontbijten heb ik sinds de middelbare school niet meer gedaan. Een half jaar geleden ben ik er ook weer mee begonnen. Het is echt doorzetten, maar na een week of twee ben je eraan gewend. Krijg je zelfs honger vroeg in de ochtend. Succes!

  • Wat een goed en belangrijk voornemen meis! En ook hele mooie energie gevende activiteiten. Ik wil ook meedoen maar ga eerst de meditatie 21 daagse volgen.

  • Wauw wat ontzettend leuk dat je mee doet met Groeifactor, echt een eer en zo bijzonder je geweldige complimenten <3 Echt superlief dankjewel en wat een fijne goede gewoonte om op te pakken! Hoop dat je er veel moois uit kunt halen <3

  • Wat een mooi project! En heel goed dat je hieraan mee gaat doen! Helemaal als moeder vergeet je wel eens aan jezelf te denken, maar dat is juist zo belangrijk. Goed voor jezelf zorgen om goed voor anderen te kunnen zorgen. Succes!

  • Wat leuk om te lezen, ik doe ook mee! 🙂 Ontbijten dat zou ik wel willen overslaan, maar ik word elke ochtend met honger wakker, ik móet meteen iets eten. Succes met je opdrachten!!

Reageren is niet mogelijk.