Mijn telefoon is aan vervanging toe!

Begin 2019 kocht ik mijn huidige telefoon. Of eigenlijk zat deze bij het mobiele abonnement die ik toentertijd afsloot. De iPhone XR was toen net een aantal maanden uit en aangezien mijn schoonmoeder heel tevreden was over dat model besloot ik om dezelfde te pakken. Aangezien ik voor mijn eigen bedrijf dagelijks op mijn mobiel werk, er foto’s mee maak en actief contact heb met klanten is het voor mij belangrijk om een goede telefoon te hebben. Inmiddels heb ik deze telefoon alweer bijna drie jaar en lijkt hij nu toch wel aan vervanging toe. Misschien ga ik dit keer wel voor de nieuwe iPhone 13 met abonnement. Of wordt het toch een ouder model?

Altijd in combinatie met een abonnement

Als het gaat om de aanschaf van een nieuw mobieltje kies ik er eigenlijk altijd voor om dit in combinatie met een abonnement te doen. Je betaalt je telefoon dan eigenlijk in termijnen, wat voor mij financieel toch wel fijner is dan in een keer zo’n groot bedrag neerleggen. Plus je betaalt gewoon het zelfde bedrag uiteindelijk, alleen dan verspreid over een jaar of over twee jaar.

Meestal doe ik ook wel een jaar of 3 met mijn mobiel, wat betekent dat wanneer mijn abonnement afloopt ik nog een jaar sim only heb. Dat scheelt echt een heleboel natuurlijk.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Een nieuwe iPhone

Apple komt eigenlijk elk jaar wel weer met een nieuwe telefoon op de markt. Elk jaar worden ze mooier, beter en kunnen ze meer. Was vorig jaar de iPhone 12 de grote ster, presenteerden ze vorige maand met veel trots het nieuwste model. Namelijk de iPhone 13. Vond je het vorige model al een prachtige creatie dan ga je echt smullen van de iPhone 13. Qua grootte is hij redelijk gelijk aan zijn voorganger, je hebt echter maar liefst 20% extra scherm om op te werken. Iets wat voor mij als muziek in de oren klinkt.

Wat ook verbetert is in de nieuwste iPhone, dat is de batterijduur. Toegegeven, bij de iPhone 12 kun je (met ideale omstandigheden) ook zo’n 17 uur aan videomateriaal bekijken op je telefoon. Bij de iPhone 13 is dit echter 19 uur. Scheelt toch een heleboel. Verder is de iPhone 13 net wat sneller dan de voorganger, maar is hij ook 0,25 millimeter dikker. Dat laatste is natuurlijk verwaarloosbaar. Vooral als je ziet wat je ervoor terug kijkt, namelijk een camera die net weer wat betere foto’s maakt.

Hoe kies ik?

Als het gaat om het kiezen van een nieuwe telefoon (met abonnement) dan kijk ik natuurlijk naar alle specificaties. Echter kijk ik ook naar de prijs. Soms kan het zo een paar tientjes per maand schelen en dan is voor mij de keuze snel gemaakt. Vooral wanneer bijvoorbeeld beide modellen hartstikke goed zijn en de verschillen minimaal zijn. Nadat ik overigens even snel een vergelijking maakte qua abonnement met een iPhone 12 en eentje met een iPhone 13 zag ik dat het slechts een paar euro verschil was. Dus dan kies ik liever voor het nieuwste model.

Welke telefoon heb jij? En hoe lang heb je hem al?

1 reactie op “Mijn telefoon is aan vervanging toe!

Reageren is niet mogelijk.