Taylor Swift: wat zij me heeft geleerd

Ik rijd van Nieuwegein richting Eindhoven om mijn meisje op te halen. De radio staat aan en na het reclameblok start opeens een wel heel bekend liedje. Het is “Shake It Off” van Taylor Swift. Al bij de eerste beginnoten herken ik het nummer dus de volumeknop draai ik bijna helemaal open en ik maak me klaar om mee te zingen.

Helemaal onbeschaamd zing ik luidkeels mee met het nummer. Ik deed dit al 100 keer eerder en ken daarom de tekst eigenlijk van letter tot letter. Maar om eerlijk te zijn, ik heb de tekst wel 100 keer gehoord, maar luisterde er eigenlijk nooit naar. Tot vandaag, of nou ja.. aangezien jullie dit morgen pas lezen moet ik zeggen ’tot gisteren’.

Want vandaag had ik echt een geweldige dag. Ik voelde me goed, zelfs ondanks de gruwelijke spierpijn in mijn bovenbenen, en kon dus de hele wereld aan. Juist omdat ik zo lekker in mijn vel zat luisterde ik dus dit keer wel naar de tekst en liet ik het ook tot me doordringen.

Wauw Taylor Swift! Naast dat het een heerlijk nummer is om op te dansen, om luidkeels mee te zingen en om keihard aan te zetten, is het ook nog eens een nummer met een boodschap. Echt waar? Ja echt!

Want ik van mevrouw Swift meekrijg is: SHAKE IT OFF!

Onbegrip zal er altijd blijven. Mensen die je niet mogen zullen er altijd zijn. Jaloezie en afgunst zal altijd blijven. Je hart zal vaker gebroken worden. Er zal met je gespeeld worden. Je zult toch weer eens te goed zijn voor een ander. Je zult verdriet kennen en pijn.

Maar laat je niet kennen. Laat je niet klein krijgen. Probeer het niet te veranderen want het zal nooit verdwijnen. Het is moeilijk, maar wanneer je dat accepteert kun je het van je af schudden. Oftewel: shake it off!

Cause the players gonna play, play, play, play, play
And the haters gonna hate, hate, hate hate, hate hate
Baby, I’m just gonna shake, shake, shake, shake, shake I shake it off, I shake it off
Heartbreakers gonna break, break, break, break, break
And the fakers gonna fake, fake, fake, fake, fake
Baby, I’m just gonna stake, shake, shake, shake, shake I shake it off, I shake it off

8 reacties op “Taylor Swift: wat zij me heeft geleerd

Reageren is niet mogelijk.