Tastea 30 dagen detox – een boost voor het immuunsysteem?

Detoxen of ontgiften is een term wat inhoudt dat je jouw lichaam reinigt van afvalstoffen en gifstoffen. Tegenwoordig is detoxen enorm hip, maar dit wordt stiekem al eeuwen gedaan bijvoorbeeld door te vasten, warmwaterbaden, kleibehandelingen en nog veel meer. Ik heb al een aantal keer een detox gedaan, maar nog nooit een thee detox. Ik was dus erg benieuwd of de Tastea 30 dagen detox mij ook de boost kon geven die ik nodig had.

Geen theedrinker?

Om eerlijk te zijn ben ik geen echte theedrinker. Ik vind thee echt enorm lekker en wanneer ik het drink dan smaakt het altijd naar meer. En toch drink ik het veel minder dan ik eigenlijk wil. Wel houd ik vooral van speciale theetjes. Het liefst vers ook en niet uit een zakje.

Maar om deze 30 dagen detox van Tastea te doen hoef je ook helemaal geen theedrinker te zijn. Want je drinkt slechts 2x per dag een kopje thee. Ook is deze thee echt enorm lekker. Ik ben zelf nogal fan van het zoeter maken van thee met honing, maar bij deze beide theeën heb ik dat niet hoeven doen.

Waarom de Tastea 30 dagen detox doen?

Er zijn verschillende redenen waarom je de detox zou willen doen. Bijvoorbeeld omdat je jouw immuunsysteem wilt boosten of voor het afdrijven van vocht. Maar deze detox helpt ook bij:

  • Het verbeteren van de huid
  • Ondersteuning bij stress en vermoeidheid
  • Verhogen van je weerstand
  • Ondersteuning voor een goede nachtrust
  • Het onderdrukken van een honger gevoel

Zelf kon ik wel wat ondersteuning bij stress en vermoeidheid gebruiken en is het boosten van het immuunsysteem ook wel prettig tijdens de koude dagen.

Waar bestaat de Tastea detox uit?

De Tastea 30 dagen detox bestaat uit het drinken van twee verschillende soorten thee. Je hebt een Detox Morning thee en een Detox Evening thee. Je drinkt de Morning thee dus ook in de ochtend voor, tijdens of na het ontbijt en de Evening thee een uur voor het slapen gaan.

De ingrediënten van de Detox Morning blend

Groene thee, China gunpowder, groene thee matcha, citroenmelisse, mate green, natuurlijke smaak versterkers (citroen-abrikoos smaak), witte thee (Mao Feng), citroenschil, Mallow, Chinese zwarte thee (Pi Lo Chun Longkou), Paardenstaart, Taraxacum, Spirulina, Guarana.

Tastea 30 dagen detox morning

De ingrediënten van de Detox Evening blend

Appel, Verbena, Balm, natuurlijke smaak versterkers (sinaasappel-mandarijn smaak), sinaasappelschil, Hopbladeren, Tulsi, Calendula, Vrouwenmantel kruid, Valeriaan, bonenkruid.

Tastea 30 dagen detox evening

Hoe gebruik je de thee?

Zelf heb ik bij de bussen thee ook nog de Tastea theebeker ontvangen. Deze theebeker maakt het erg makkelijk om de thee te maken en mee te nemen. Je kunt namelijk gewoon je losse thee in de beker gooien, daar water bij doen en wanneer je het filtertje erop doet schenk je de thee zo in. Of je drinkt uit de beker zelf. Maar daar ben ik persoonlijk geen voorstander van.

Wat ik zelf enorm handig aan de theebeker vind is dat hij dubbelwandig is en je zo dus niet je vingers verbrand. De thee blijft daardoor ook erg lang lekker warm. Een enorm voordeel voor mij want ik vergeet mijn thee altijd en zo is hij niet direct koud als ik hem wil drinken. En de filter vind ik ook handig waardoor je niet moeilijk hoeft te doen met een thee ei of thee zeef.

Wat ik minder handig aan de theebeker vind is dat wanneer je de beker schoon wilt maken de theeresten er lastig uit gaan. De helft komt er wel uit als je hem op zijn kop in de groenbak uitschud. Maar de andere helft spoel ik uit in de wasbak waardoor ik de wasbak moet schoonmaken.

Wat ik ook minder handig vind is dat er geen maatschepje of iets bij zit. Je moet 2,5 gram thee gebruiken maar ja wat is 2,5 gram? Ik deed dit dus op gevoel waardoor mijn ochtend thee al eerder op was dan de 30 dagen (met 29 dagen haha).

Geeft de 30 dagen detox een boost aan je immuunsysteem?

Voordat ik met de detox begon was ik erg benieuwd naar de werking op mijn lichaam. Sowieso dertig dagen lang twee mokken thee drinken per dag is iets wat ik doorgaans niet doe. Dus dat zou al de nodige verandering moeten geven in mijn lijf. Zo hoefde ik nooit zoveel te plassen, maar nu begint dat in de ochtend al heel goed. Opvallend wel dat na de avond thee ik helemaal niet zoveel hoef te plassen. Wel zo handig met de nacht die komt.

tastea 30 dagen detox theebeker

Maar geeft de detox ook werkelijk een boost? Toeval of niet, maar in de tijd dat ik de detox deed ben ik dus geen een keer ziek geweest. En dat terwijl mijn zoontje van 9 maanden in die periode maar liefst twee keer ziek is geweest en mijn dochter van 4 ook. Daarnaast is ook mijn man geveld geweest door de griep. Maar ik ben de dans ontsprongen. Zelf heb ik wel het idee dat de detox daar een bijdrage aan heeft geleverd. Het zal niet volledig aan de detox hebben gelegen, maar het heeft zeker wel geholpen. In de periode voor de detox ben ik namelijk wél ziek geweest.

Wat heeft de Tastea 30 dagen detox nog meer opgeleverd?

Daarnaast merkte ik dat ik veel makkelijker in slaap viel en dat ik ook in de ochtend een echt uitgerust gevoel had. Oke, de nachten waarin mijn zoontje 4 keer of vaker ons wakker riep zijn de uitzondering op de regel. Maar goed, daar helpt geen enkel middel tegen geloof ik.

Ook zie ik wel een positief verschil aan mijn huid. Dat komt natuurlijk omdat ik nu veel meer water binnen krijg door het thee drinken. Want nadat de dertig dagen voorbij waren ben ik wel thee blijven drinken.

Ben je inmiddels nieuwsgierig geraakt naar de 30 dagen detox thee van Tastea? Hij is momenteel in de aanbieding van €39,95 voor slechts €24,95. Daarnaast hebben ze nog veel meer fijne thee producten, zoals de Skintight waar Merel van Lotuswritings al eens over schreef. Ook krijg je met de kortingscode “eigenwijsje” 10% korting op je bestelling!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *