Tag: it’s weekend!

Ik ben echt zo’n ontiegelijke zeef tegenwoordig! Ik zag deze tag bij iemand en kopieerde hem, maar weet niet meer bij wie. Dus maak jezelf kenbaar aub dan zal ik je alsnog noemen hier op mijn blog!
Aangezien ik de afgelopen zaterdagen telkens een terugblik had op onze trouwdag en ik een “vast” item wel erg prettig vind ga ik voorlopig op de zaterdagen alle leuke TAGS invullen en plaatsen. Dus heb je nog een leuke tag.. Laat het me weten!

1. Heb jij op Zaterdag en Zondag weekend of heb je op andere dagen vrij?
Ik heb momenteel alle dagen vrij. Dit komt omdat ik nog zwangerschapsverlof heb. Helaas heb ik ook nog geen werk voor wanneer het verlof is afgelopen dus ik ben bang dat ik nog wel even “alle dagen weekend” heb. Dat klinkt mooi.. maar is het niet!

2. Hoe laat sta jij op in het weekend?
Ik sta eigenlijk elke dag op hetzelfde tijdstip op. Tussen 7 en 8 namelijk. Rond 8 uur wordt ons meisje meestal wakker, soms iets vroeger, soms iets later en dan wil ik zelf al eruit zijn en al dingetjes gedaan hebben. Iets kleins is het huishouden of social media en mail checken, soms de hond uitlaten (dat doe ik vaak in het weekend in de ochtenden, manlief doet het doordeweeks altijd ’s ochtends).

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022

3. Hoe ontbijt je in het weekend?
Dat is meestal niet veel anders dan doordeweeks. Ik eet meestal Griekse yoghurt of kwark, met daar dan wat fruit doorheen (dat wisselt nog wel eens wat voor fruit) en vaak ook chia zaadjes, soms goji bessen… Heel soms ontbijten we lekker uitgebreid, maar dan is het ook meer een brunch omdat ik manlief graag laat uitslapen.

4 .Hoe ziet jou weekend er meestal uit?
Sowieso is zaterdag onze boodschappen dag. Heel soms komt het wel eens voor dat we het op een andere dag doen maar we doen dit graag met zijn tweeën en dan is de zaterdag het makkelijkste. Verder bezoeken we veelal onze ouders of we gaan lekker uitgebreid wandelen met de hond. Het weekend is meestal ook de tijd om de meeste was weg te werken en de wat grotere huishoudelijke klusjes te doen. De rest is nooit standaard, onze weekenden zien er bijna altijd anders uit.

5. Wat doe je het liefst in het weekend?
De dingen die ik het liefst doe die doen we vaak ook. Vooral veel quality time als gezinnetje doorbrengen en samen met onze dierbaren leuke dingen doen. Nu het weer mooier en mooier wordt staat picknicken wel op mijn lijstje, net als wandelen door de natuur, terrasjes pikken, diertjes kijken, enzovoort.

6. Wanneer plan jij je activiteiten voor het weekend?
Sommige dingen staan al een tijdje vast zoals verjaardagen ofzo. Maar meestal beslissen we de dag ervoor wat we de dag erna gaan doen. Soms zelfs op de dag zelf al proberen we dat tegenwoordig wat minder te doen omdat het niet altijd handig is met kind, hond en konijn.

7. Ben je ook bezig met je studie of werk in het weekend?
Momenteel niet. Al ben ik wel bezig met allerlei projectjes die wellicht tot een soort van werk uitrollen. Dat zou erg mooi zijn. En als ik werk vind dan wil ik ook graag in het weekend werken. Dit omdat ik dan doordeweeks lekker bij Fay kan blijven en we geen opvang hoeven te regelen.

8. Hoe laat ga je naar bed in het weekend?
Uhm dat verschilt. Meestal na de laatste fles van Fay gaan wij ook slapen. Zij krijgt haar laatste fles rond half 11 en doet er meestal zo’n 20 minuten over. Dan nog boertje laten en even naknuffelen en dan haar bedje in. En dan duiken papa en mama ook hun bed in! Wel valt deze mama regelmatig op de bank in slaap al rond een uur of half 10, soms zelfs eerder. Eigenlijk zou ik overdag moeten slapen maar dat lukt me telkens maar niet. Of ik vergeet het omdat ik druk ben, of ik ga liggen en kom niet in slaap en na 15 minuten ben ik dan wel klaar met “alleen maar liggen”.

Nu ben ik heel benieuwd naar jouw weekenden, tell me!

11 reacties op “Tag: it’s weekend!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *