Tag: Nom Nom Nom

Vandaag weer een tag, want het is zaterdag tag-dag haha. Ik zag deze nom nom nom tag al regelmatig voorbij komen en aangezien ik echt dol ben op eten en zelfs dol ben op koken (niet altijd) vond ik het helemaal bij mij passen. En dus ook bij mijn blog! Als je dus wilt weten wat ik nu echt lekker vind en of ik nog tips heb voor je, lees dan vooral verder!

Wat vind jij lekker dat anderen heel vies vinden? En andersom?
Lastig, of juist niet. Ik vind namelijk vrijwel alles lekker, dus er zal vast iets bij zitten wat anderen vies vinden. Wel ben ik iemand die graag pittig eet, dus ik gooi regelmatig sambal of een pepertje door mijn eten. En ik houd meer van de buitenlandse keuken dan piepers met vlees en groente. Ik lust het wel hoor, maar mij zal je dat niet snel op tafel zien zetten. Wat ik alleen wel echt vies vind, nee gewoon rondweg smerig? Dat zijn spruitjes! Echt mensen ik heb ze al op allerlei manieren geprobeerd en nog steeds als mensen zeggen “ja maar mijn versie lust je vast wel” dan probeer ik het. Maar ik blijf het echt smerig vinden. Bah, niet te vreten! Witlof is ook zo’n groente die ik dus echt niet lust, maar daar zijn versies van te maken dat ik het wél lust…IMG_20140607_175518Wat kook jij het liefst en veel te vaak?
Het liefste kook ik verschillende soorten pasta. Je kunt met pasta zoveel kanten op, dat is echt wel mijn ding. Je hoeft ook niet veel in huis te hebben om een pasta te kunnen maken. Dat vind ik er zo fijn aan. Ik houd namelijk van koken en van lekker eten, maar ik ben meestal niet iemand die je uren in een keuken ziet staan. Ik kan wel eens van die dagen hebben hoor, dan maak ik allerlei verschillende soorten tapas bijvoorbeeld. Geweldig vind ik dat! Maar dan moeten de gerechten niet te ingewikkeld zijn met allerlei vage ingrediënten die nooit iemand in huis heeft.

In welk restaurant zou jij het liefst elke dag willen eten?
Er is niet echt een specifiek restaurant waar ik elke dag zou willen eten om het eten. Want ik hou wel van variatie. Dagen na elkaar pasta zie je mij ook niet eten hoor. Hoe lekker en makkelijk ik het ook vind. Qua sfeer eet ik graag elke dag bij De Heidehof hier in Someren-Heide. Dat is gewoon familie, tenminste zo voelt het voor mij. Altijd gezellig, goed eten, voelt als thuis komen. Sinds we hier wonen is het ook vrijwel thuiskomen want ze zitten 3 deuren verder haha. Als het wel om eten gaat dan het liefst zo’n tapas restaurant dat je telkens weer andere combinaties kunt eten of een Oosters restaurant. Waarbij ze het eten ter plekke bereiden. Heerlijk is dat en ook heel gevarieerd.

Hoe zou een naar jou vernoemd broodje heten en wat zou er op zitten?
Nou hoe hij zou heten is niet zo moeilijk, dat wordt een “meisje-eigenwijsje”. Vind je dat niet leuk klinken? Doe mij maar een “meisje-eigenwijsje”. Haha jaaaa, je hebt me op een idee gebracht joh! Nu nog bedenken wat erop zou zitten. Wellicht iets met geitenkaas of avocado? Ik denk nog even verder, goed?IMG_20140613_123105
Deel een handige kooktip:
Tsjah weet niet of jullie het handig vinden of misschien al doen. Maar als ik een pan kokend water nodig heb voor mijn rijst of pasta ofzo dan zet ik de waterkoker aan. Dat gaat namelijk veel sneller en verbruikt ook nog eens elektriciteit in plaats van gas wat weer voordeliger is. Haha, ja het is maar waar je over nadenkt, hihi.  Maar dat is dus mijn kooktip, haha. Ook heb ik allerlei soorten kruiden in mijn rekje staan, bijvoorbeeld Italiaanse Kruiden. Die is erg lekker voor door een pasta maar je kunt hem ook door je soep doen, je quiche, enzovoort. Erg fijne en lekkere kruiden dus.
 
Wat staat er nog op je ‘Food baking bucketlist’?
Nou niet specifiek iets om te eten, maar omdat ik graag meer wil gaan bakken zou ik dus graag een keukenmachine willen hebben. Ik heb wel een staafmixer maar die vind ik niet zo fijn en een keukenmachine lijkt me gewoon echt het walhalla! Als ik die eentje zou hebben dan zou ik veel vaker lekkere dingetjes uitproberen denk ik. Ik had overigens het maken van een quiche wel op mijn lijstje staan maar zoals jullie konden lezen heb ik die laatst al gemaakt! (recept van Kelly)IMG_20140616_180104
Wat heeft je voorkeur? Zelf koken, eten bestellen of buiten de deur eten?
Bestellen kan eigenlijk niet meer sinds we in een dorp wonen. Ik moet toegeven dat we in Eindhoven toch regelmatig wat bestelden. Vooral op zo’n zondag.. Bluh. Maar hier kan dat niet en daar ben ik wel blij om. Zo moeten we toch lekker zelf creatief zijn want buiten de deur eten is ook een luxe die we ons eigenlijk niet meer zoveel kunnen veroorloven. Plus vind ik het uit eten gaan met kleine Fay ook niet prettig. Ze doet het goed hoor, is meestal wel stil maar wel dmv een fiep en ik wil eigenlijk niet dat ze die fiep gebruikt om stil te zijn, alleen maar om haar in slaap te krijgen.
 
Ben je ergens allergisch voor?
Nee geloof niet dat ik echt ergens allergisch voor ben. Wel merkte ik in de zwangerschap dat ik niet teveel verse ananas moest eten want dan kreeg ik een verdoofd gevoel in mijn tong. Echt heel erg vreemd was dat. Dus dat at ik dan ook maar niet zoveel. Verder kan en mag ik gewoon alles eten. Nou ja mogen… het is niet slim, aangezien ik wil afvallen maar dat komt uiteindelijk wel goed.IMG_20140603_150030
 
Wat is je foodobsessie van de afgelopen tijd?
Alles wat los en vast zit! Haha nee, even alle gekheid op een stokje.. Ik heb niet echt een foodobsessie. Al eet ik wel vaak afbakbroodjes met brie, honing en sla sinds ik bij Jess ben geweest. En ik vind Zwitserse strooikaas ook er yummie dus dat eet ik ook vaak op mijn brood. Maar echt een obsessie. Nee dat gelukkig niet!
 
Wat is je favoriete toetje?
Iets met chocolade. Meestal chocolademouse of iets in die trant. Brownie, ook lekker.. Tiramisu vind ik ook om te smullen of crème brûlée. Yummm, krijg er bijna trek van!
En waar kunnen ze jou wakker voor maken?

6 reacties op “Tag: Nom Nom Nom

  • Leuk om te lezen. Ik kook trouwens ook het water in de waterkoker. Niet eens zo zeer omdat het goedkoper is maar ook sneller 🙂 en waar ze me wakker voor kunnen maken…liever niet ik ben al blij als ik een flinke nachtrust kan maken. Maar lekker is wel homemade pizza en lasagne.

  • Leuk ingevuld zeg! Hier ook geen fan van Hollandse pot, behalve stamppot. Mr, we eten het wel eens in de week, omdat Olivia gek is op aardappels. Gebakken dat dan weer wel.

  • Hmm, dat is nog eens een ‘lekkere tag’! Ik kook het water trouwens ook altijd in de waterkoker, haha. En kun je in een dorp geen eten bestellen? Da’s nieuw voor mij! Vind het voor heeel af en toe toch wel makkelijk 😉

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *