Tag: mijn leven als mama

????????

Vandaag heb ik een leuke tag voor jullie. De ‘mijn leven als mama’ tag. Deze had ik al in de planning staan maar hij was nog niet af. Maar aangezien ik getagd werd door Joyce vond ik dat ik hem dan maar snel af moest maken en online moest zetten. Ik hoop dat jullie hem leuk vinden!

1. Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?
Ik ben eigenlijk soort van werkeloos, maar het is de bedoeling dat ik wel weer wat ga werken. Ik wil maximaal 3 dagen werken eigenlijk en dan het liefst in het weekend of avonden zodat we zo min mogelijk opvang voor Fay hoeven te regelen.

2. Zou je het anders willen?
Het liefst zou ik thuis willen werken. Ik wil wel werken sowieso. Het gaafste zou zijn als ik met fotografie, schrijven en mijn blog genoeg zou verdienen. Echter verdien ik daar helemaal niks mee op het moment en ik zie ook niet gebeuren dat ik binnen 2 maanden er wel iets mee ga verdienen dus zal ik toch echt op zoek moeten naar een baan *wink*

3. Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje of wiegje?
Fay slaapt op dit moment ’s nachts in haar wiegje die op onze slaapkamer staat. Overdag slaapt ze in de box, in haar “grote” bedje, de wieg of lekker bij mama/papa.

4. De beste aankoop voor je kindje?
Dat zijn eigenlijk 2 producten. Namelijk de kinderwagen van Joolz. We hebben hem sinds Fay uit het ziekenhuis is al veel gebruikt en hij is echt super fijn. En sinds kort hebben we ook een Bombolino draagzak die manlief tot nu toe alleen heeft gebruikt maar we merken nu al dat hij echt super is. Fay vindt het heerlijk om door papa gedragen te worden en lekker te wandelen met hem, ze wordt er helemaal rustig van en valt dan zelfs in slaap! Ideaal dus!
20140413_120938a

5. Hoeveel kinderen wens je?
Ik hou het voorlopig bij eentje. Heb wel altijd gezegd dat ik twee kinderen zou willen, maar dat is nu nog maar de vraag of ik dat nog steeds wil. De toekomst zal het uitwijzen!

6. Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?
We hebben geen vast aantal dagen/avonden die we per maand zouden willen of doen. We hebben nu al wel wat avonden/dagen in de planning staan en tot nu toe is dat er eentje in mei (1 jarig jubileum van ons huwelijk!) en eentje in juni (Groots met een zachte G!), maar wie weet is het de ene maand wat vaker en de andere maand helemaal niet. Ligt er net een beetje aan wat er in die maanden qua gebeurtenissen zijn en of we wel weg willen met zijn 2en in plaats van met zijn 3en!

7. Favoriete bezigheid van je kindje?
Douchen! En lekker bij ons in bed “spelen”. Over het douchen komt zeker nog een blogje.

8. Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?
Ik heb een spijkerbroek van iemand over gekocht die ik nooit heb gedragen en tijdens de zwangerschap ook een voedingskussen aangeschaft voor mijn bekkeninstabiliteit die ik toen dus nooit heb gebruikt. Héél soms gebruiken we hem nu in bed als we Fay de fles geven, maar eigenlijk is hij helemaal niet fijn en dus best een miskoop!

9. Het favoriete eten van je kindje?
Tsjah dat is gewoon de kunstvoeding he. Meer mag ze nog niet haha. Oh ja, ze vindt haar vingertjes en die van papa ook best lekker!

10. Heb jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?
We wilden al een grotere auto toen we onze pup kregen maar met de zwangerschap was het ook wel handig. Dus ja. Een stationwagen.

11. Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?
Iets minder dan 2 kilo zwaarder! Dus dat is niks hé.. Wel moet ik oppassen want ik merk dat ik veel te ongezond doe dus die kilo’s vliegen er dan snel aan en er moet juist nog veel vanaf!

12. Wat is je droom vakantie met kids?
Ik zou heel graag nog eens naar Aruba terug willen, het eiland laten zien aan mijn man en dochter.  Daar heb ik bijna een jaar gewoond en die tijd heeft zoveel voor me betekent! Dat moet ik gewoon delen met hen…

13. En je droom vakantie zonder kids?
Geen enkele. Ik zou niet meer op vakantie willen zonder onze dochter. Ik heb nog veel wensen qua vakantie maar bij elke vakantie gaat Fay gewoon mee! Zoals naar New York, een rondreis door West Amerika.

14. Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?
Wat Joyce zelf ook al antwoordde.. Ik heb hele andere prioriteiten nu ik mama ben. Als mensen niet snappen dat mijn gezin op nummer 1 komt dan hebben ze pech. Vooral in de tijd dat Fay in het ziekenhuis lag heb ik ontdekt welke mensen dit begrijpen en welke niet.

15. Mijn hart smelt als ik ……….. (maak de zin af)
Naar Fay kijk. Maakt niet uit of ze nu slaapt of drinkt. Of dat ze wakker is of huilt. Ik ben dankbaar dat wij het geluk hebben gehad dat zij in ons leven is gekomen. Ook dank ik wie dan ook op mijn blote knieën elke dag weer dat Fay goed het ziekenhuis is uitgekomen. Ik besef me heel goed dat het ook anders had kunnen aflopen en dat het anderen minder gegund is.

Verder gloeit mijn moederhart echt van geluk als ik ons meisje uit haar wiegje haal. Zodra ze me ziet komt er een lach op haar gezegd van herkenning en zie je het hele gezichtje oplichten. Heerlijk!
20140411_125346

16. Waar shop jij de leukste kinderspullen?
Ik shop nog niet zoveel eigenlijk omdat we natuurlijk echt lang in het ziekenhuis hebben gezeten maar de eerste 2 winkels waar ik sowieso altijd binnen loop voor ons meisje zijn de Zeeman en de Hema hier bij ons in het dorp. Die moet ik altijd even binnenlopen en tot nu toe kom ik dan ook altijd met iets naar buiten hihi.

17. Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?
Uhm ik heb niet echt iets specifieks. Moet zeggen dat ik mezelf behoorlijk heb verwaarloosd. Sowieso in de ziekenhuis periode maar ook nu nog omdat ik nog enorm moet wennen aan het alleen zijn met Fay en het ritme nog moet vinden. Maar ik gebruik van Mario Badesco producten. Daar wil ik binnenkort nog wel wat over plaatsen.

18. A-merk of huismerk?
Van sommige producten het A-merk, zo halen we bepaalde producten altijd bij de Jumbo. Maar de meeste dingen kopen we bij de Lidl!

19. Heb je altijd een kinderwens gehad?
Nee helemaal niet. Ik speelde vroeger dan wel eens met poppen maar heb niet echt een kinderwens gehad. Die is pas van de laatste jaren, sinds ik manlief heb! Gelukkig maar.. Zou nu niet meer anders willen!

20. Wat is het leukste aan het moederschap?
Dát is juist hetgene wat met geen pen of woorden te beschrijven valt. Leg maar eens uit aan iemand zonder kinderen hoe het voelt om kinderen te hebben. Waarom dit echt het mooiste gevoel is van de wereld met de mooiste onvoorwaardelijke liefde die er maar is. Dat lukt niet. Je kon het mij vroeger ook niet uitleggen, niemand niet. Je begrijpt het pas als je zelf moeder bent.

Ik geef hem dit keer wél door! En wel aan Crazygreatlife en Mamasjungle.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

17 reacties

 1. Petra op 14 april 2014 om 07:26

  Leuke tag en sommige antwoorden zijn heel herkenbaar!

 2. Bianca op 14 april 2014 om 07:39

  Goede morgen deze tag was ik zelf nog nooit tegen gekomen, maar als mama zijnde wil ik deze wel graag doen! Vind het ook leuk om te lezen wat jouw antwoorden zijn! (best herkenbaar ook) x

  • Nicole (misseagles) op 14 april 2014 om 09:13

   Oooh leuk als je hem overneemt! Laat je dan ook weten wanneer hij online staat? Ben enorm benieuwd naar jouw antwoorden!

 3. Maris op 14 april 2014 om 08:18

  O wat grappig. Ik zweerde bij dat kussen. Vooral voor het slapen. Met voeden nooit gebruikt, maar ik gebruikte hem wel weer veel toen ze iets groter werden. Als hulp bij het zitten. En als rand in de box.

  • Nicole (misseagles) op 14 april 2014 om 09:14

   Hmm als hulp bij zitten kunnen wij hem ook wel gaan gebruiken ja. Maar als rand in de box? Die snap ik niet… 🙂

 4. Mama's Jungle op 14 april 2014 om 09:59

  Leuk om te lezen bij je en thanks dat je me getagd hebt. Ga ‘m binnenkort invullen!

 5. Jennn op 14 april 2014 om 10:31

  leuk om te lezen!

 6. Michelle op 14 april 2014 om 12:52

  Wat een leuke tag! Leuk ook om jouw antwoorden te lezen..

 7. Yvonne op 14 april 2014 om 14:24

  Leuke tag! Die ga ik ook van je overnemen 🙂
  Erg leuk om te lezen ook!

  • Nicole (misseagles) op 14 april 2014 om 14:34

   Leuk! Laat je me weten wanneer hij online staat?

 8. Sas op 14 april 2014 om 19:25

  Erg leuk om te lezen!

 9. Vintagirie op 14 april 2014 om 20:13

  Wat een leuke tag! Zo leuk om die dingen te lezen.

 10. Linda op 14 april 2014 om 23:37

  Dat is inderdaad wel een erg leuke tag. Samen douchen is hier ook zeker favoriet. Heerlijk samen onder het warme water!

 11. Eline op 15 april 2014 om 12:05

  leuke tag!

 12. Sylvia op 16 april 2014 om 21:11

  Ah, dit is een leuke tag om te lezen! Kan ik als niet-moeder nog wat van leren 😉

 13. Nanda op 17 april 2014 om 07:41

  Haha! Leuke tag! En wat is ze prachtig…

 14. Ester op 9 mei 2014 om 16:09

  Heel leuk om te lezen! Ik ben zelf ook mama van een zoontje (11maanden) en zwanger van dochter. Heb de mommy-tag gelijk ook ingevuld. Als je wil, kan je hem eens vergelijken: http://esterdepret.wordpress.com/

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje