Tag: De gelukkige huisvrouw

Ben ik een gelukkige huisvrouw? In deze tag, die ik voor het eerst bij mamaliefde op haar blog zag, kun je lezen of het zijn van een huisvrouw mij nu zo gelukkig maakt. Een leuk weetje: Linda van mamaliefde heeft deze tag zelf gemaakt, chapeau!

1. Wat zijn je drie likes in het huishouden?
Uhm…. gelijk beginnen met een moeilijke vraag! Heb ik wel likes qua huishouding? Enige wat ik me kan bedenken dat ik het opvouwen van de baby kleertjes wel leuk vind. Voor de rest ben ik niet bepaald dol op de dingen die onder huishouden vallen haha!

2. En natuurlijk de drie dislikes in het huishouden?
Mag ik ook geen 10 dingen noemen ofzo? Nee de dingen waar ik écht een hekel aan heb zijn de dagelijkse dingen. Die je dus kunt blijven doen. Heel irritant gewoon. Schoon aanrecht, wasbak schoon, alles schoon… Fijn! Tien minuten later.. AARRGGGG! Kun je weer opnieuw beginnen. Daar baal ik zo van. Verder vind ik de badkamer poetsen ook echt vreselijk, gelukkig hoeft dat niet elke dag. En mag je mij ook echt niet wakker maken om de ramen te zeemen. Vreselijk werk, ik kan het niet dus doe het ook niet.

3. Hoe ziet het schematische huishoudrooster er uit? Zit dit in je hoofd of ook op papier?
Wij hebben dus niet echt een rooster. Er zijn wel dingetjes die ik elke dag probeer te doen maar gebeurd ook niet altijd. Heeft nu ook wel met mn lichamelijke klachten te maken maar anders ben ik ook niet zo happig erop hoor! Wat vandaag niet gebeurd komt morgen wel. Al is t natuurlijk altijd wel hygiënisch.

4. Welke ruimte levert je de meeste kopzorgen op?
Ik denk de keuken. Dit omdat het daar nogal snel een rommel is. Ondanks de vaatwasser en de keukenkast die we hebben komen we toch altijd ruimte te kort lijkt wel. We zijn ook van het uitstellen.. en ja van uitstel komt vaak afstel en dan is het toch weer een rommel!20140613_172809

5. Hoe ziet de taakverdeling er uit tussen man, vrouw en eventueel kinderen?
Mijn man neemt veel taken van me over terwijl ik de hele dag thuis ben. Maar dat komt door mijn klachten. Verder is hij sowieso altijd van vuilnis, of dat nu het plastic is, het oud papier of de luiers. Ook is Bart degene die meestal stofzuigt en het toiletje van het konijn verschoont. Maar soms doe ik het ook hoor. Als ik het echt niet meer kan aanzien ofzo. Of in een keer ‘een bui’ krijg, haha. Ons meisje is nog te jong om iets in het huishouden te doen en eigenlijk weet ik niet of ik haar echt taken ga geven. Ja als ze straks een tiener is wel.. Maar voorlopig niet hoor!

6. Welke bijdrage leveren de kinderen aan het huishouden?
Zie vraag 5, geen dus.

7. Wat zijn je favoriete huishoudelijke producten?
De huishouddoekjes van de Action, die vind ik super fijn. Verder gebruik ik ook altijd eucalyptus allesreiniger. Daar gaat het allemaal zo lekker van ruiken! Verder heb ik niet echt favoriete producten aangezien heel het huishouden niet zo favoriet is!

8. Krijg je wel eens hulp in de huishouding? Zoja, van wie en waarmee?
Als ik mijn moeder vraag om te komen helpen staat ze direct voor me klaar. Dus heeeel soms maak ik er wel gebruik van. Maar eigenlijk ben ik niet zo van het hulp vragen. Ik wil altijd alles zelf doen en dat komt me soms nog wel eens zuur te staan..

9. Je krijgt een telefoon, je schoonmoeder kondigt aan dat ze in de buurt is en even een kopje koffie komt drinken. Wat doe jij?
Uh, ik ga zoeken naar de koffie! Ja en ik zorg dat de salontafel redelijk leeg is. Dus de meeste rotzooi gaat dan de laatjes en kastjes in haha. Maar dat doe ik bij elke visite die zich aankondigt. Met een grote veeg de tafel leeg, haha! Mijn mantra…

10. Tot slot: Wat is je ultieme tip voor andere huisvrouwen?
Leef en laat leven. Natuurlijk moet het hygiënisch zijn. Maar in een huis wordt geleefd en dat mag je best zien!

7 reacties op “Tag: De gelukkige huisvrouw

Reageren is niet mogelijk.