Sweater weather: tijd voor nieuwe kleding

Het heeft hier even geduurd maar de zomerkleding ligt eindelijk op zolder en langzamerhand beginnen de kasten van de kinderen zich ook weer te vullen. Met lekker warme, maar ook stoere en leuke kleding natuurlijk. Beide kinderen zijn enorm gegroeid sinds vorig jaar herfst en winter dus “helaas” moet er veel nieuw gekocht worden. Stiekem vind ik dat niet zo erg, want er is zoveel leuks! Afgelopen week werd zowel de kledingkast van Milo als van Fay weer aangevuld en dat wilde ik heel graag delen.

Van prinses naar stoere rockchick

Wilde onze dame vroeger alleen maar roze kleding en jurkjes met glitter dragen begint ze nu te veranderen. Ze is zeven jaar, bijna acht, en zit momenteel in de fase waarin ze vooral stoere kleding wil dragen. Ze houdt van rock en roll als het gaat om muziek (met K3 en Kinderen voor Kinderen ernaast) en heeft dan ook al diverse Rolling Stones en ACDC kleding in haar kast liggen. Er ontbrak echter nog iets in haar kast, een stoere leatherlook jack. Deze had ze gezien op youtube en later ook bij een vriendin.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Dus toen ze op de website van Babes en Binkies tussen de vesten en jasjes een gave zwarte motorjack zag staan moest en zou ze deze hebben. En zeg nou zelf? Staat haar supergoed he. Ook wilde ze nog een nieuwe spijkerbroek. Eentje die opvalt. Nu is onze dame erg smal en is het zoeken naar een goede spijkerbroek altijd best een ding. Gelukkig paste deze spijkerbroek haar prima en konden we met het elastiek aan de binnenkant de taille smaller maken. Ze is er in ieder geval erg blij mee.

Naast het stoere jasje en de hippe ‘kapotte’ jeans koos Fay ook nog voor een lekker warme roze trui. Aan de mouwen zitten pailletten wat de trui net wat extra’s geeft. Echter kriebelt dat dus wel bij het dragen. Daarom draagt Fay er een longsleeve onder. Dat kan bij deze trui ook makkelijk omdat hij vrij ruim zit en ook niet al te dik is.

Geen kleine jongen meer, maar een stoere!

Ons mannetje van vier is klein van stuk en dat betekent dat we bij veel merken nog op de baby afdeling moeten shoppen. Dat is niet altijd even leuk want vaak is dat zoetsappig. Gelukkig begint hij nu ook te groeien en kunnen we steeds vaker echt leuke kleding kopen. Het blijft altijd wel even inschatten hoe iets valt maar de sweater met hoodie die we uitzochten bij Babes en Binkies past hem geweldig goed.

Hij is er zelf ook ontzettend blij mee. Hij is weg van de kleur, vindt de muts erg leuk plus er zitten zakken in. Dat zorgt wel voor een extra taak voor mij, want die zakken stopt hij natuurlijk vol met spulletjes. Maar dat ben ik inmiddels wel gewend. Blijft jongens-eigen he. Ook kon ik het niet laten om tussen de accessoires te kijken en daar vond ik een hele leuke colsjaal. Staat goed bij zijn winterjas ook he!

Naast de trui en sjaal kozen we ook nog voor een hele leuke grijze blazer. Het was wel even lastig welke maat we zouden kiezen. Maat 92/98 leek ons net te klein omdat hij ook alweer een meter is, maar maat 104/110 is te groot. Toch kozen we voor de grotere maat want daar groeit hij nog wel in. Het enige wat me opviel was dat de kleur veel lichter was dan op de foto. De foto geeft een donkere kleur grijs aan en we kregen echt een lichtgrijze blazer. Hopelijk groeit hij er snel in!

Babes en Binkies

De webshop Babes en Binkies kende ik voor deze samenwerking eigenlijk helemaal niet, maar ik ben blij hem nu ontdekt te hebben. Ze hebben echt hele leuke kleding voor zowel jongens als meisjes en hun collecties wisselen snel zodat er altijd wel weer iets anders leuks te vinden is. Ik heb alweer wat dingen op mn lijstje staan, zoals stoere boots voor Fay en een andere leuke hoodie voor Milo. En wie weet wat voor leuks er nog gaat komen.

Kende jij deze webshop al?