Tag: Summer & Family

summer-family

Er zijn al een heleboel tags in blogland. Je hebt er ook al een hoop hier voorbij zien komen. Toch heb ik me eraan gewaagd een eigen tag te maken. Daar zijn een aantal redenen voor: 1. Ik heb altijd al een eigen tag willen maken, 2. Er zijn maar weinig zomerse tags, 3. de zomer tags die er zijn heb ik vorig jaar al ingevuld. Tijd dus voor een nieuwe… 

Welke activiteiten onderneem je met je gezin?

Tijdens de zomer ben ik sowieso regelmatig met de kleine meid op pad en in de weekenden is papa er ook bij. Doordeweeks gaan we naar een vriendinnetje of naar opa & oma. Maar ook zet ik het badje op en spelen we samen met bekertjes en water. Daarnaast hebben we een abonnement voor de dierentuin en deze zomer willen we ook naar de Efteling en uiteraard naar het zwembad. Wat ik ook leuk vind om te doen is lekker wandelen, eventueel een picknick mand mee en lekker door de natuur banjeren. Fay vindt alles interessant en wil van alles weten hoe het heet.

Wat is de musthave voor je kindje in de zomer?

Een uv-armbandje. Van mijn moeder kreeg ik deze armbandjes en ik ben er erg blij mee. Ik ga ze dan ook zeker meenemen naar Spanje. Een uv armbandje geeft aan wanneer je opnieuw moet insmeren. Wel blijft het een indicatie en geen richtlijn! Dus ik zal uiteraard daarnaast ook nog zelf in de gaten blijven houden. Maar toch vind ik het wel een goed iets. Zo blijf je bewust. Tenminste dat denk ik, dat wanneer ik het bandje zie ik me er weer extra bewust van ben. Ook kun je je telefoonnummer op t bandje schrijven.

Waar speelt je kind het liefste mee?

Water. Daar kan ik echt heel kort en krachtig over zijn. Ze is echt dol op water en verder maakt het haar allemaal niet uit. Ze speelt echt met alles. Maar zodra ze water ziet laat ze bij wijze alles vallen en gaat ze daarmee spelen. Ik vind dat echt prachtig om te zien, hoop dat ze net zo’n waterrat wordt als haar moeder.

Waar moet je écht naartoe qua gezinsvakantie?

Wat ik zelf als kind altijd een hele leuke vakantie vond was een vakantie vlakbij het strand of een meer, waar er veel andere kinderen waren om mee te spelen en waar er ook genoeg te doen was naast zwemmen. Wat ik zelf een goede tip vind is een camping in Vianden, Luxemburg. De camping heet Du Moulin en ligt aan een rivier. Het is niet al te ver rijden vanaf Nederland en er is daar genoeg te doen en te zien! Er ligt bijvoorbeeld een heel oud kasteel bovenop een heuvel. Erg indrukwekkend om daar eens naar binnen te gaan.

En wat is echt een no go qua gezinsvakantie?

Qua gezinsvakantie op dit moment vind ik het een no go wanneer we rondreizen. Fay heeft daar op deze leeftijd echt helemaal niets aan en ik wil wel dat we allemaal van onze vakantie genieten. Later kan dat wellicht wel wanneer ze ook snapt wat ze allemaal ziet, maar nu vind ik een rustige vakantie op 1 plek veel beter bij ons passen.

Ga je met of zonder kinderen naar een festival?

Dat ligt een beetje aan het festival, maar ik zou best met mijn kind naar een festival kunnen. Lekker met een kleedje ergens zitten en genieten van de mensen om je heen en samen spelen. Muziek op de achtergrond, drankje erbij.. Ja hoor leuk!

Draai je andere muziek voor je kind tijdens de zomer?

Ik draai sowieso zelf andere muziek, meer “zomers” dan daarvoor. Ook meer latin en Spaanstalig. Ik vind dat zelf erg leuke muziek en wil ook dat Fay verschillende soorten muziek leert kennen. Dus naast de standaard kinderliedjes zal ik haar daar ook kennis mee laten maken.

Wat is je favoriete zomerse foto?

Dan kies ik een foto van vorig jaar zomer. Het lijkt echt een eeuw geleden als je kijkt naar hoe klein Fay toen was, maar ik blijf het een briljante foto vinden. De foto is gemaakt op Texel. opstrand

Wat is je favoriete zomerse kinderdrankje?

Het liefst geef ik mijn dochter gewoon water. Maar ik maak ook regelmatig smoothies en dat past toch iets meer bij de zomer. Ik maak dan bijvoorbeeld een smoothie met watermeloen en aardbei en Fay die smult er echt van! Dus dat is denk ik mijn favo zomerse kinderdrankje!

Hoe kleed je jouw kind het liefst tijdens de zomer?

Het liefst laat ik Fay rondlopen in rompertjes met spaghettibandjes. Ik heb een aantal hele leuke rompers in allerlei kleuren en met opdrukken. Deze vind ik echt ideaal want wanneer het dan echt heel warm is dan heeft ze alleen een rompertje aan met eventueel een kort broekje of rokje. Of een jurkje met daaronder zo’n (onder)broekje. Dat staat gewoon leuk en het is voor haar ook gewoon prettig.

Ik zou het super leuk vinden als jullie hem ook willen invullen! Het enige wat je dan hoeft te doen is even vermelden dat je hem van mij hebt! Meer niet…

En omdat ik uiteraard de eerste ben die hem invult, zal ik dit keer ook mensen taggen: Linda van Mamaliefde, Monique van Moonoloog en Joyce van Mamakletst.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

15 reacties

 1. Henny op 13 juni 2015 om 06:45

  Leuk zo ’n zomerse tag. Interessant om te lezen wat anderen doen en belangrijk vinden in de zomer. Wat een goed idee dat UV bandje. Ik vind het altijd lastig im in te schatten wanneer ik weer moet smeren.

 2. Sas op 13 juni 2015 om 09:44

  Wat leuk om te lezen. De die foto!<333 Echt smeltttttt. En dan is het niet eens mijn eigen kind 😉

 3. Linda op 13 juni 2015 om 09:45

  Heerlijk zo’n zomerse tag. Ga hem voor morgen invullen 😉

 4. Joyce op 13 juni 2015 om 09:58

  Leuk! Ik zat er toevallig van de week aan te denken om misschien de zomer tag van vorig jaar nog eens in te vullen, maar dit is natuurlijk nog beter

 5. Malou op 13 juni 2015 om 10:15

  Leuke tag, en wat een leuk jurkje heeft Fay aan op die foto 😉

 6. Marion op 13 juni 2015 om 10:48

  Ik kan ‘m natuurlijk niet invullen, maar ooooh die foto van Fay! Die is toch om op te vreten!!! 🙂

 7. janske op 13 juni 2015 om 11:41

  Wat een leuke tag! Zo’n UV bandje is wel erg handig…ook voor het tel nummer uiteraard…twee vliegen in een klap. En die foto van Fay! zoooo cute!

 8. Sylvie op 13 juni 2015 om 12:05

  Wat goed verzonnen! Wij hebben Ivar gisteren voor het eerst met water laten spelen, dat vond hij ook superleuk! Zal eens op zoek gaan naar zo’n uv-bandje!

 9. Judith op 13 juni 2015 om 17:46

  Nog zo een leuke tag!! Ik doe mee hoor!!! Wat een dropje is Fay!!!

 10. Saskia op 13 juni 2015 om 19:38

  Heel leuk dat je je eigen tag hebt gemaakt. De vragen zijn erg leuk en passen goed bij elkaar!

 11. angelique op 14 juni 2015 om 08:28

  Wat een leuke tag! Ik plan hem in!

 12. Monique op 16 juni 2015 om 23:02

  Leuke zomerse vragen! En bedankt voor het tangen, ik zal ze binnenkort beantwoorden 🙂

 13. Michelle op 17 juni 2015 om 21:16

  Leuke tag en antwoorden! En wat een lieve foto van Fay!

 14. janske op 19 juni 2015 om 23:09

  Ik heb je tag trouwens overgenomen en plaats hem morgen (uiteraard met link naar jou) op mijn blog 😉

 15. Tag | Summer & Family | Mama Angelique op 20 juni 2015 om 06:03

  […] de blog van Meisje eigenwijsje kwam ik deze door haar bedachte tag tegen. Een summer tag maar dan mama gerelateerd. En het zijn nog […]

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje