De Summer Bucket List

Aangezien het bijna officieel zomer is vond ik het wel tijd worden voor een summer bucket list. Dat ik enorm houd van het opstellen (en naleven) van een bucketlist dat weten de vaste bezoekers wel, zo ben ik vorig jaar nog gaan slapen onder de sterren doordat ik een winactie had gewonnen en in 2014 hadden mijn man en ik ook een ballonvaart waar ik over schreef. Daarnaast heb ik ook herhaaldelijk geschreven over de bucketlist van Fay. Maar vandaag dus even een bucketlist voor een enkele seizoen. Gewoon met wat kleine dingetjes die ik graag wil doen, zien, eten, drinken en maken. Ik zag deze bucketlist ook al bij Mamaliefde voorbijkomen. 

MUST DO.

Een echte must do van deze zomer is het vinden van werk. Nu mijn slaapapneu is verdwenen en ik ook weer iets lekkerder in mijn vel zit is het tijd om weer een paar uur in de week te gaan werken. Nu weet ik van voor mijn zwangerschap hoe moeilijk het was om een (leuke) baan te vinden, maar ik ga er gewoon voor. Een ander iets wat ik ook echt wil doen is langere wandelingen maken door de natuur en meer fietsen. Ik heb altijd al een keer mee willen doen doen aan happen & trappen, dan fiets je langs een vijftal eetgelegenheden waar je overal iets anders te eten krijgt. Dat lijkt me vooral erg leuk om te doen maar ook lekker. Ook zou ik nog graag een dagje naar het strand willen. Dit jaar hebben we geen strandvakantie en dat mis ik dan toch wel… Nog een must do is om naar het maisdoolhof te gaan bij de Brandevoortse Hoeve, vorig jaar waren we te laat en Fay was nog te jong maar dit jaar lijkt het me super leuk om te doen.

MUST SEE.

Ik zou heel graag nog eens naar een musical willen. Welke dat maakt me niet zo heel veel uit, maar gewoon alleen al het uitje op zich. Gezellig samen met mijn man, heerlijk op date night. Het liefst een date weekend, dus lekker samen met zn tweetjes. Wie weet.. Daarnaast komt er een Chimpansee verblijf in Dierenrijk en dat wil ik ook wel gaan zien. Nu we een abonnement hebben ga ik natuurlijk ook in de zomermaanden naar de Efteling, ook zeker een keer op een zaterdag want dan is het park weer extra lang open en zullen er weer allerlei leuke extra dingen te zien en beleven zijn.

MUST EAT.

Een zomer zonder BBQ kan eigenlijk niet, dus dat is ook zeker een must eat van de zomer. Daarnaast wil ik een aantal nieuwe BBQ recepten gaan uitproberen die Weight Watchers proof zijn. Welke dat precies zijn weet ik nog niet, maar er zullen zeker nog wat salades bij zitten, als ook een stukje vis of vlees. Picknicken hoort overigens ook echt bij de zomer en dat is iets wat ik ook wil gaan doen (en eten om even in het thema ‘must eat’ te blijven). Lekker samen met mijn dochter en wellicht nog wat vrienden met kinderen. Wellicht een leuk idee voor de nieuwe date van de Blog mama’s Zuid?!

man-791505_1280

MUST DRINK.

Bij de zomer denk ik aan terrasjes en als ik aan terrasjes denk dan komen de woorden Radler en Hugo toch wel in me op. Nu is het wel zo dat ik bezig ben met mijn strijd tegen de kilo’s dus ik zal er niet zo heel veel van drinken. Maar zo heel af en toe een glaasje.. ja daar kijk ik toch wel echt naar uit! Een ander drankje die ik zeker ga drinken deze zomer is een caipirinha, dat is gewoon echt mijn lievelingscocktail. Oh ja en de licor43 mag ook niet ontbreken, oei ik begin zo wel erg op een alcoholist te lijken!

MUST MAKE.

Ik ben niet bepaald een DIY prinses, ik doe altijd pogingen en probeer dan ook regelmatig iets te maken wat dan blogwaardig is maar meestal eindigt het in een drama. Maar als het gaat om maken hoeft dat natuurlijk niet direct een knutselwerkje te zijn. Zo noemde ik bijvoorbeeld al bij het stukje ‘must eat’ dat ik wat recepten wilde uitproberen van bepaalde gerechten, maar ik wil ook nog heel graag een zomerse Sangria maken en ijsjes van vers fruit samen met mijn dochter. Het lijkt me overigens ook echt super leuk om eindelijk te beginnen aan project kinderkeuken. Hopelijk daarover binnenkort meer…

Nu ben ik vast nog een heleboel vergeten, plus ik wil toch ook weer een bucketlist gaan maken voor Fay van dingen die zij wil gaan doen deze zomer.. Dus deze kun je ook nog verwachten!

Heb jij al plannen gemaakt voor de zomervakantie?

13 reacties op “De Summer Bucket List

  • Ja tot nu toe schreef ik vooral een bucketlist achteraf op voor Fay.. dus dingen die ze ‘gedaan’ had als baby zijnde en dergelijke.. Als je daarop zoekt in de zoekfunctie ‘bucketlist fay’ kom je ze wel tegen. Maar nu inderdaad ook eens vooraf een echte bucketlist voor haar maken. Ze kan al redelijk zelf aangeven wat ze wilt en ik kan natuurlijk ook leuke dingen bedenken 🙂

 • Leuk zo’n bucketlist, doe ik eigenlijk nooit. Ik heb de kinderopvang bijna gepland voor de vakantie, daarna kan ik concretere plannen maken. Ik wil net als vorige zomer meedoen aan de mamachallenge, staat garant voor leuke activiteiten 🙂 Voor mijn dochters is er in ieder geval deelname geregeld aan het 3-daagse kinderfeest en dan de middagen bij oma en Caileigh wordt deze zomer 4 dus er moeten traktaties, cadeaus en een feestje geregeld worden 🙂

  • Heb zelf nog niet naar de mamachallenge gekeken maar wat er een tijd terug bij stond was allemaal gericht op wat oudere kinderen dus sla ik denk ik dit jaar over.. Maar bij jullie ook al leuke dingen gepland 🙂 Vooral de verjaardag natuurlijk 😉

 • Leuk zo’n bucketlist. Je brengt me op ideeën. Overigens heb ik deze week een recept voor sangria op m’n blog geplaatst. Als je alcohol vrij wilt voor Fay dan kan ke de alcohol goed vervangen door 7up.

  • Ja had het al gezien maar heb een ander recept al ergens opgeslagen.. als die niet bevalt pak ik die van jou aangezien ik hem zo normaliter ook maak..

 • Genoeg te doen! Gelukkig gaat de zomer nog beginnen :-). Succes met werk vinden, hopelijk vind je snel een mooie baan :-).

 • Wat een leuk idee, ik probeer morgen of overmorgen of de dag erna… ook zo’n bucket list te maken, en ik laat de twee oudste kindjes er ook maken, dat is al weer een activiteit op zich. Ik ben een thuisblijfmama, en soms duurt de vakantie dan al wat lang. Dochter nummer 2 (bijna 6 jaar) moet in juni 18 keer om 9u30 naar de zwemles, wat had ik gedacht toen ik ze inschreef, uitslapen zit er niet in, maar alles voor de kindjes hé. Ik ben benieuwd wat er hun bucket list zal staan, excited!!

 • Slim! Ik heb vaak het idee dat de zomer voorbij vliegt en ik dan nauwelijks iets van mijn grootse plannen heb waargemaakt. Ga ook maar zo’n bucket list maken.

  Staan allemaal leuke dingen op, hopelijk kun je ze allemaal afstrepen!!

Reageren is niet mogelijk.