Het is wachten op strengere maatregelen..

Op het moment van schrijven is het zondag 22 maart, 17 uur in de middag. De zon schijnt volop buiten, de lente heeft zijn intrede gedaan en heel Nederland zit binnen. Nou ja, heel Nederland. Er zijn ook een hoop randdebielen die lekker met zijn allen naar het strand gaan. Hutje mutje op elkaar.

Normaal gesproken ben ik niet zo uitgesproken en gebruik ik ook geen woorden als randdebiel. Maar heel eerlijk? Ik weet er echt geen andere benaming voor. Ik ben boos en maak me vooral zorgen om al die mensen die besmet worden en wél in het ziekenhuis terecht komen.

Noodmelding

Vandaag om 11.29 uur schrok ik me dood door de noodmelding die opeens op mijn telefoon binnen kwam. Het bleek een melding van de overheid over de Corona instructies. Iets wat ze mij betreft al eerder hadden moeten sturen, maar wat nu blijkbaar gewoon echt echt echt nodig is. Want wat blijkt nu.. de parken, de stranden, de bossen, overal waar men ‘lekker kan genieten van het lenteweer’.. alles zit vol. Mensen gaan er met dagen als deze nog steeds lekker op uit en nemen heel die 1,5 meter afstand van elkaar gewoon niet serieus.

Gisteren was het ook zo’n dag. En bij de beelden van al die mensen op de boulevard en bij de viskraam gingen mijn haren al overeind staan. En niet alleen die van mij maar van het merendeel van het land. Zo ook bij de Rijksoverheid. Er kwamen talloze waarschuwingen en grote borden vanuit de politie over het houden van afstand. Maar nee ook vandaag zijn er weer een hoop mensen die al die regels aan hun laars lappen en alleen maar denken “ikke ikke ikke en de rest kan stikke”.

Nou als het zo doorgaat dan zijn er inderdaad een heleboel mensen die stikken. Want de ziekenhuizen raken voller en voller. Zo zijn er nu al bijna 1000 mensen in het ziekenhuis beland. En dat naast de mensen die er sowieso al heen moeten zoals mijn zoontje vorige week.

Denk ook eens aan anderen

Hoe moeilijk is het om rekening met anderen te houden? Om vooral binnen te blijven en als je er dan echt even uit wilt (want dat willen wij ook) om dan ergens heen te gaan waar niemand is. Wij zijn ook gaan fietsen vanmorgen, we kwamen in een uur tijd misschien 2 mensen tegen en namen ook dan ruim afstand van hen.

Nee met zijn allen op de markt lekker een visje kopen of mooie bloemetjes. Ik snap het gewoon niet. Natuurlijk wil ik de economie ook steunen. En natuurlijk zou ook ik het liefst gewoon met het normale leven doorgaan. Maar DAT KAN NU GEWOON EVEN NIET! Denk eens niet alleen maar aan jezelf maar aan anderen. En weet je, ik ben ook best een nuchtere Nederlander. En de kans is klein dat ik het virus krijg en als ik het krijg dan zal ik het ook echt wel overleven.

Maar er zijn ook anderen. Mensen zoals mijn zoontje en man die in een risicogroep vallen. Mensen zoals mijn oma die al 85 jaar is, maar nog steeds in de bloei van haar leven. Mensen zoals mijn tante die kwetsbaar is omdat ze al heel lang vecht tegen kanker. Mensen zoals mijn dorpsgenoten met longproblemen en andere zorgen… Denk ook eens aan hen!

Geen lockdown? Op deze manier zeker wel!

Een aantal dagen geleden werd er nog gezegd door het RIVM dat er van een lockdown zeker geen sprake is. Maar als het zo doorgaat dan zullen ze wel moeten. En weet je… Van mij mogen ze. Als dat nu dan nodig is om de egoïsten binnen te houden en de mensen die in de vitale beroepen werken en alle kwetsbare mensen veilig te houden dan doe maar gewoon. Want alhoewel er al zoveel oproepen gedaan worden om afstand te houden en voornamelijk binnen te blijven gebeurd het gewoon niet.

Wellicht met wat strengere maatregelen dat het wél gebeurd.

1 reactie op “Het is wachten op strengere maatregelen..

  • Ik zei het van de week ook al, doe gewoon een volledige lockdown. Niet leuk, maar daar bereik je denk ik meer mee.
    Wij wonen in een klein dorp met tegenover ons een bos. Daar is in de ochtend rond 9u geen mens te zien. Dan maken wij al onze wandel of fiets ronde. Met een lente zon kun je in de middag ook prima in je eigen tuin een “terrasje” maken om lekker te lezen.

Reageren is niet mogelijk.