Stoppen met de speen, of toch even niet?

stoppen-speen-of-niet

Onze dochter Fay was iets ouder dan 2,5 jaar toen zij haar speen (wij noemen het een fiep of tutje) aan een Piet mee gaf rondom Sinterklaastijd. De speen was speciaal voor baby Piet, want daar had ze een boekje over gelezen samen met mij. Het kwam echt helemaal vanuit haarzelf en na slechts één avond met wat gehuil was ze dus van haar speen af. Eigenlijk wilde we bij ons zoontje Milo ook stoppen met de speen rondom Sinterklaastijd, hij zou dan ook 2,5 jaar zijn. Toch besloten we om dit niet te doen…

Alleen een speen in bed

In principe heeft ons zoontje zijn speen alleen in bed, al nemen we hem soms ook mee voor tijdens onderzoeken in het ziekenhuis. Vooral tijdens zijn MRI en toen hij buisjes kreeg was dit voor hem een fijn iets om bij zich te hebben. Toch iets vertrouwds. Maar buiten dat liggen zijn fiepjes in bed en mag hij er dus verder niet mee rond lopen.

Lees ook: Stoppen met de speen – tips

Geen rustige periode

Een van de tips die ik in mijn eigen blog heb gegeven (zie linkje hierboven) is dat het slim is om te wachten tot er een wat rustige periode is. Dus geen gekke veranderingen zoals naar school gaan of voor het eerst naar de peuterspeelzaal. Zo’n periode is namelijk vrij spannend voor een kind en dan kan zo’n speen een prettig hulpmiddel zijn.

Om die reden zijn we dus ook nog niet gestopt met de speen. Eigenlijk op het moment dat wij dachten ‘nu is het genoeg’ kwamen er dus allerlei onderzoeken en moesten we met Milo zo’n 1 a 2 keer per week naar het ziekenhuis. Dat was voor iedereen een vrij spannende en drukke periode dus hebben we het maar even zo gelaten.

Wanneer gaat de speen dan weg?

Toch vind ik het nog best lastig, want eigenlijk komen er voorlopig alleen maar drukke en spannende periodes aan. Op dit moment wachten we op een brief van het revalidatiecentrum voor een vervolgonderzoek, we willen hem binnenkort toch ook naar de peuterspeelzaal laten gaan en zodra hij daar gewend is dan staat de Sint alweer bijna op de stoep. Misschien dat we het toch maar aan gaan pakken zoals bij onze dochter. Dus binnenkort eerst maar eens gaan voorlezen uit bepaalde boekjes over het stoppen met de speen.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden ,
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

1 reactie

  1. […] zoon is nu bijna drie. Afgelopen januari schreef ik nog over het stoppen met de speen en dat we besloten hadden om dat voorlopig nog niet te […]

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje