Stoppen met de speen, of toch even niet?

Onze dochter Fay was iets ouder dan 2,5 jaar toen zij haar speen (wij noemen het een fiep of tutje) aan een Piet mee gaf rondom Sinterklaastijd. De speen was speciaal voor baby Piet, want daar had ze een boekje over gelezen samen met mij. Het kwam echt helemaal vanuit haarzelf en na slechts één avond met wat gehuil was ze dus van haar speen af. Eigenlijk wilde we bij ons zoontje Milo ook stoppen met de speen rondom Sinterklaastijd, hij zou dan ook 2,5 jaar zijn. Toch besloten we om dit niet te doen…

Alleen een speen in bed

In principe heeft ons zoontje zijn speen alleen in bed, al nemen we hem soms ook mee voor tijdens onderzoeken in het ziekenhuis. Vooral tijdens zijn MRI en toen hij buisjes kreeg was dit voor hem een fijn iets om bij zich te hebben. Toch iets vertrouwds. Maar buiten dat liggen zijn fiepjes in bed en mag hij er dus verder niet mee rond lopen.

Lees ook: Stoppen met de speen – tips

Bol AlgemeenBol Algemeen

Geen rustige periode

Een van de tips die ik in mijn eigen blog heb gegeven (zie linkje hierboven) is dat het slim is om te wachten tot er een wat rustige periode is. Dus geen gekke veranderingen zoals naar school gaan of voor het eerst naar de peuterspeelzaal. Zo’n periode is namelijk vrij spannend voor een kind en dan kan zo’n speen een prettig hulpmiddel zijn.

Om die reden zijn we dus ook nog niet gestopt met de speen. Eigenlijk op het moment dat wij dachten ‘nu is het genoeg’ kwamen er dus allerlei onderzoeken en moesten we met Milo zo’n 1 a 2 keer per week naar het ziekenhuis. Dat was voor iedereen een vrij spannende en drukke periode dus hebben we het maar even zo gelaten.

Wanneer gaat de speen dan weg?

Toch vind ik het nog best lastig, want eigenlijk komen er voorlopig alleen maar drukke en spannende periodes aan. Op dit moment wachten we op een brief van het revalidatiecentrum voor een vervolgonderzoek, we willen hem binnenkort toch ook naar de peuterspeelzaal laten gaan en zodra hij daar gewend is dan staat de Sint alweer bijna op de stoep. Misschien dat we het toch maar aan gaan pakken zoals bij onze dochter. Dus binnenkort eerst maar eens gaan voorlezen uit bepaalde boekjes over het stoppen met de speen.

1 reactie op “Stoppen met de speen, of toch even niet?

Reageren is niet mogelijk.