Stilte…

Vandaag is uitgeroepen tot nationale dag van de rouw. Heel Nederland rouwt om de slachtoffers van de vlucht MH17 die op donderdag 17 juli 2014 uit de lucht geschoten werden. Minister Timmermans verwoorde in zijn speech voor de VN-veiligheidsraad precies wat elke Nederlander voelde en voelt nadat het nieuws ons bereikte.

Ongeloof, onmacht, verdriet en woede… Wat ligt het allemaal dicht bij elkaar! Ook ik kende iemand uit dat vliegtuig. Een oude juf van de basisschool en haar man. Zij heeft mijn broertje les gegeven in groep 3 en haar man heeft les gegeven op de HBO opleiding aan mijn broertje. Wat komt het dan toch dichtbij. Vreselijk!

Vanmiddag om 16uur houdt heel Nederland een minuut stilte ter nagedachtenis aan alle slachtoffers van de vlucht.
Ik doe hieraan zeker ook mee….

Maar vanavond zal ik ook stil zijn.
En dan even niet in verband met de slachtoffers, maar omdat er een hele lieve goede man uit ons dorp is overleden…
RIP en veel sterkte gewenst aan alle dierbaren om hem en hen heen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

9 reacties op “Stilte…

  • Pingback: Vandaag nationale rouw - De Zuinige Student
  • Het is vreselijk wat er is gebeurd! En hoewel ik niemand kende, doet het ook mij ontzettend veel verdriet. Ik ben dankbaar dat meneer Timmermans het nationale verdriet zo mooi heeft kunnen verwoorden. Zelf heb ik op de markt van Den Bosch even een minuut stilte gehouden. Maar ja, als er dan een ‘stoere jongen’ langsloopt die zegt ‘Tss, ik ga écht geen minuut stilte houden…’ wens je hem wel van alles toe…

  • Totaal geen woorden voor, gewoon vreselijk dat dit heeft kunnen gebeuren. Als je ook nog eens iemand kende die in de vliegtuig zat komt dit alles wel heel erg dichtbij….

  • Goed dat je hier aandacht aan besteedt! Ik was ook stil, 24 uur lang. Stil op social media, stil op mijn site en stil in mijn hoofd. Maar laten we ook niet vergeten stil te staan bij alle andere slachtoffers in deze wereld: Gaza, Afrika, Afghanistan… Gelukkig doe je dat al door óók stil te staan bij de man uit je dorp. Je bent een topper! Stop fighting. Start loving.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *