Zo bepaal je welke stijl je kiest voor je geboortekaartjes

stijl bepalen geboortekaartjes

Gefeliciteerd met jouw zwangerschap, aanstaande mama! Er komt de komende tijd veel op je af en er zijn talloze dingen om over na te denken. Waaronder het kiezen van de perfecte stijl voor jouw geboortekaartje! Het is begrijpelijk dat je overweldigd kan zijn door alle opties, maar maak je geen zorgen! In dit artikel delen we tips en trucs om je te helpen de stijl te kiezen voor jouw prachtige geboortekaartjes.

Een wereld vol kleuren

Natuurlijk is het kiezen van de juiste kleuren voor je geboortekaartje super belangrijk! Het bepaalt immers de sfeer en uitstraling van je kaartje. Als je een traditioneel kaartje wil, kun je kiezen voor pastelkleuren zoals blauw, roze of geel. Maar wist je dat er ook zoveel leuke geboortekaartjes in bepaalde thema’s te vinden zijn? Een aantal leuke geboortekaartjes trends in 2023 zijn bijvoorbeeld beertjes, happy colors en holografisch. Hoe gezellig is dat!

Letterlijk belangrijk

Als aanstaande mama is het belangrijk om te weten dat het lettertype van je geboortekaartje een groot verschil kan maken in de uitstraling van het kaartje. Wil je een klassiek kaartje? Kies dan voor sierlijke, cursieve lettertypen. Ga je liever voor een mooi minimalistisch kaartje? Dan kun je strakkere lettertypen zoals Arial of Calibri kiezen. Denk je nu: help, waar moet ik beginnen? Er zijn gelukkig veel mooie opties beschikbaar in de vele online editors waarbij je binnen no-time een fijn lettertype kunt vinden. Vaak zie je bij de verschillende thema’s ook wat mooie voorbeelden staan ter inspiratie.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Een favoriet thema

Wist je dat een thema kan helpen bij het bepalen van de stijl van je geboortekaartje? Er zijn zoveel leuke thema’s om uit te kiezen! Van schattige diertjes tot mooie bloemetjes, en van een stoer thema tot een lief minimalistisch thema. Kies een thema dat bij jullie als gezin past en dat past bij de stijl die je wilt uitstralen. Voeg wat schattige illustraties of afbeeldingen toe die passen bij het thema en het kleurenschema van het kaartje. En wat dacht je van een geboortekaartje in originele tent-vorm, een hartje of een olifantje? Niks zoeter dan dat!

Het gevoel van papier

Verschillende papiersoorten hebben allemaal een eigen uitstraling en gevoel. Het is daarom aan te raden om een proefdruk te bestellen, zodat je jouw kaartje in het echt kunt bekijken. Je hebt bijvoorbeeld een geboortekaartje op écht berkenhout, maar ook karton, linnen, fotokaart, zijdeglans en meer. En vergeet de enveloppen niet! Maak je geboortekaartjes voor een jongen? Dan kun je bijvoorbeeld een stoere envelop in donkerblauw kiezen, of wat dacht je van een envelop met gouden inlay? Een klein prinsje is geboren!

Maak er iets echt unieks van waar je later met veel liefde op terugkijkt als een mooie herinnering aan deze speciale tijd in je leven. Veel succes en vergeet vooral niet om te genieten van het hele proces. We wensen je een supermooie tijd toe!