Een sterretje in je ruit, kan dat kwaad?

autoruit-sterretje-laten-maken

Ik weet het nog goed, een paar jaar geleden.. We reden door de bergen in Spanje en hoppa, daar brokkelden wat steentjes van de rotswand af waar we langs reden. Het waren geen grote steentjes, slechts zo groot als een knikker.. maar toch. Ze kwamen wel tegen onze auto en ook onze voorruit terecht. De meeste steentjes deden geen kwaad. Eentje ervan zorgde echter toch voor een sterretje in de voorruit.

Omdat we dachten dat zo’n sterretje geen kwaad kon bleven we ermee doorrijden. Door de hitte, met de airco aan. Achteraf gezien heel onverstandig, maar we wisten niet beter. Gelukkig voor ons kwamen we de vakantie door zonder verdere autoruitschade. Maar vrienden van ons die in een zelfde situatie zaten, waren minder fortuinlijk.

Van sterretje naar kapotte voorruit

Het sterretje in onze ruit heeft het de hele vakantie vol gehouden en is niet uitgelopen tot een scheur. Daar hadden we heel veel geluk mee, want het had ook anders kunnen lopen. Onze vrienden hadden ook een sterretje in hun ruit, maar door het warmteverschil tussen binnen (airco) en buiten werd dat sterretje een hele grote scheur. Zo groot dat amper nog goed door de voorruit gekeken kon worden. De gehele ruit moest daardoor vervangen worden. En dat nam een flinke hap uit hun vakantiebudget. Echt zonde.

Laat sterretjes altijd repareren

Het meest verstandige is om een sterretje in je ruit direct te laten repareren bij een autoruitspecialist zoals Glasgarage. Wanneer je een sterretje zonder echte uitlopers hebt, dan kan het doorgaans niet snel kwaad. Maar neem je bijvoorbeeld een drempel iets te hard dan kan dat sterretje door de extra spanning al doorscheuren. Ook door warmte en door kou kan een sterretje groter worden. Niet voor niets dat de kans op scheuren of barsten in de zomer- en wintermaanden 30% groter is.

En het fijne is, wanneer je een sterreparatie laat uitvoeren dan is je voorruit weer op volle sterkte. Je voorkomt hier dus mee dat je de gehele voorruit moet vervangen. Wat altijd een stuk duurder is dan alleen dat ene sterretje. Want heb je een autoverzekering met WA + of all risk dan betaal je helemaal niets voor de reparatie. Wil je weten of jij ook verzekerd bent voor sterreparaties, check dan even je eigen voorwaarden. Daar staat duidelijk aangegeven of het onder de eigen risico valt of het volledig vergoed wordt.

Heb jij wel eens een sterretje of barst in je autoruit gehad?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje