Steptember – Heb ik het volgehouden?

Gisteren was alweer de laatste dag van Steptember. De achtentwintig dagen waarop we elke dag minimaal 10.000 stappen “moesten” zetten voor het goede doel zitten erop. Tienduizend stappen om zo geld op te halen voor onderzoek en ondersteuning van Cerebrale Parese, een handicap die mijn man ook heeft. Ik vertelde in mijn update van Steptember – op de helft al hoe de eerste twee weken zijn verlopen en wil nu graag vertellen over de laatste twee weken PLUS wat ik nu ga doen. 

In de eerste twee weken was ik bloedfanatiek. Ik wilde perse elke dag, naast activiteiten die ik omrekende naar stappen zoals sporten, ook de 10.000 stappen op mijn teller zien. Letterlijk 10.000 stappen zetten dus. Dit lukte me op 1x na elke dag dus ik ging er vanuit dat me dit in de laatste weken ook ging lukken. Daar zat ik dus mis.

Zo was er een dag dat mijn dochter  ziek was waardoor ik geen kant op kon. ’s Avonds had ik een fotoshoot waarbij ik wel liep maar met alleen de stappen op de stappenteller kwam ik dus niet helemaal aan de 10.000. Wel met het huishouden erbij omgerekend. Hetzelfde geldt voor afgelopen zaterdag. Doordat we de halve dag bezig zijn geweest met het opruimen van de zolder en in de avond zijn gaan fietsen heb ik toen ook niet letterlijk de 10.000 stappen gezet. Maar met het opruimen en het fietsen (ongeveer 20 km) omgerekend kwam ik er zelfs ruim overheen!

Wat betreft ons sponsordoel hebben we gelukkig behaald wat we wilden halen en meer. We hebben samen €348,50 opgehaald en dan telt ons inschrijfgeld niet eens mee. Onze grote dank aan iedereen die gesponsord heeft!

Hoe nu verder?

Aangezien ik merk dat mijn conditie flink vooruit is gegaan en dat het vele lopen zeker zijn vruchten afwerpt wil ik hiermee doorgaan. Echter heb ik wel voor mezelf bepaald dat ik dus niet perse 10.000 stappen per dag hoef te zetten zetten. Maar ik geef mezelf wel een weekdoel.

Ik ga elke week minimaal 50.000 stappen zetten.

Ik begin met 50.000 omdat er soms gewoon dagen bij zullen zitten dat ik sowieso niet aan de 10.000 kom. En ik wil mezelf ook niet overvragen. Ik sport ook al twee keer in de week minimaal 1,5 – 2 uur en fiets ook erg veel. Het gaat er mij puur om dat ik in conditie blijf en echt fit wordt. En een doel stellen werkt voor mij echt als een tierelier.

Loop jij veel? En haal jij de 10.000 stappen per dag met gemak of kost het je meer moeite?

* De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

17 reacties op “Steptember – Heb ik het volgehouden?

 • Wat een knappe prestatie, ook al lukte het niet altijd helemaal. Maar logisch dat je als je dochter ziek is, geen hele wandelingen kunt maken! 50000 stappen per week klinkt als een heel goed doel!

 • Wow, wat hebben jullie veel binnen gehaald!

  Mijn man en ik hebben allebei een stappenteller en ik haal de 10.000 vrij makkelijk met gewone beweging en een kleine wandeling en hij komt met heel veel extra beweging net aan de 6.000. Dus het verschilt ook een beetje per teller. Die van mij telt het ook als ik ga verzitten. En dat vind ik fijner, want dan beweeg je ook 😉

 • Super goede prestatie! Ik heb ook een stappenteller, maar poeh wat een tegenvaller was dat toen ik doe op een gewone werkdag om had zeg… Kantoorbaan, zette amper op een werkdag 3000-4000 stappen tot aan het avondeten. En ik moest een flinke ronde maken wilde ik die 10.000 halen. Als ik straks weer volop mag wandelen, ga ik zeker de stappenteller weer om doen, het helpt zo goed qua conditie en eens te zien hoe veel je eigenlijk zit (wat ik dus niet heel veel en lang achter elkaar meer mag)

 • top ook namens mij bedankt voor CP.. geweldig dat je man mee heeft gedaan aande paraolympic 3x gaaf.
  ik kan de stappen niet zitten maar met de elektrische rolstoel rij ik ook wat af.

 • Voor de zomervakantie zat ik op 14000 stappen per dag.
  Aan het strand vloog de stappenteller deze zomer uit en ik krijg mezelf niet meer opgepept om hem terug aan te doen ….

  en ik was zoooooo goed bezig;

 • Ik zie veel mensen 10,000 zetten met staptellen. Wat ik ontzettend knap vind. Ik ben zelf gaan denken om wat meer te gaan lopen per dag. Ik loop veel minder dan vroeger toen mijn kinderen kleiner waren. elke week minimaal 50.000 stappen zetten is een heel mooi doel. Knap hoor. 

 • Knappe prestatie!! Ik heb ook een stappenteller, en ooit zorgde ik er ook voor dat ik zeker aan de 10.000 stappen kwam. Maar de klad is er een beetje ingekomen door diverse omstandigheden. Ook het sporten staat een beetje op een laag pitje. Maar ik ben bezig om mezelf weer aan te moedigen om alles weer op te pakken…alleen ben ik kennelijk nog niet streng genoeg denk ik…. 😉

Reageren is niet mogelijk.