Steptember – Heb ik het volgehouden?

Gisteren was alweer de laatste dag van Steptember. De achtentwintig dagen waarop we elke dag minimaal 10.000 stappen “moesten” zetten voor het goede doel zitten erop. Tienduizend stappen om zo geld op te halen voor onderzoek en ondersteuning van Cerebrale Parese, een handicap die mijn man ook heeft. Ik vertelde in mijn update van Steptember – op de helft al hoe de eerste twee weken zijn verlopen en wil nu graag vertellen over de laatste twee weken PLUS wat ik nu ga doen. 

In de eerste twee weken was ik bloedfanatiek. Ik wilde perse elke dag, naast activiteiten die ik omrekende naar stappen zoals sporten, ook de 10.000 stappen op mijn teller zien. Letterlijk 10.000 stappen zetten dus. Dit lukte me op 1x na elke dag dus ik ging er vanuit dat me dit in de laatste weken ook ging lukken. Daar zat ik dus mis.

Zo was er een dag dat mijn dochter  ziek was waardoor ik geen kant op kon. ’s Avonds had ik een fotoshoot waarbij ik wel liep maar met alleen de stappen op de stappenteller kwam ik dus niet helemaal aan de 10.000. Wel met het huishouden erbij omgerekend. Hetzelfde geldt voor afgelopen zaterdag. Doordat we de halve dag bezig zijn geweest met het opruimen van de zolder en in de avond zijn gaan fietsen heb ik toen ook niet letterlijk de 10.000 stappen gezet. Maar met het opruimen en het fietsen (ongeveer 20 km) omgerekend kwam ik er zelfs ruim overheen!

Wat betreft ons sponsordoel hebben we gelukkig behaald wat we wilden halen en meer. We hebben samen €348,50 opgehaald en dan telt ons inschrijfgeld niet eens mee. Onze grote dank aan iedereen die gesponsord heeft!

Hoe nu verder?

Aangezien ik merk dat mijn conditie flink vooruit is gegaan en dat het vele lopen zeker zijn vruchten afwerpt wil ik hiermee doorgaan. Echter heb ik wel voor mezelf bepaald dat ik dus niet perse 10.000 stappen per dag hoef te zetten zetten. Maar ik geef mezelf wel een weekdoel.

Ik ga elke week minimaal 50.000 stappen zetten.

Ik begin met 50.000 omdat er soms gewoon dagen bij zullen zitten dat ik sowieso niet aan de 10.000 kom. En ik wil mezelf ook niet overvragen. Ik sport ook al twee keer in de week minimaal 1,5 – 2 uur en fiets ook erg veel. Het gaat er mij puur om dat ik in conditie blijf en echt fit wordt. En een doel stellen werkt voor mij echt als een tierelier.

Loop jij veel? En haal jij de 10.000 stappen per dag met gemak of kost het je meer moeite?

* De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

17 reacties op “Steptember – Heb ik het volgehouden?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *