Steptember – bewegen voor een ander!

Vorig jaar had ik het over stoptober en nu kom ik weer met Steptember. Maar voordat je denkt “ik klik weg” wil ik je toch even vragen om verder te lezen. Want ik doe dus mee met Steptember en dat houdt, even kort gezegd in, dat ik 28 dagen lang iedere dag tenminste 10.000 stappen ga zetten om fondsen te werven voor een beter leven voor kinderen en volwassenen met Cerebrale Parese. En laat mijn man nu één van de volwassenen zijn die dus lijdt aan Cerebrale Parese, oftewel CP. 

Wat is Cerebrale Parese eigenlijk?

Cerebrale parese (CP) is een houding- en bewegingsstoornis die zijn oorzaak heeft in de hersenen. Vroeger werd cerebrale parese aangeduid als spasticiteit. Cerebrale parese kan invloed hebben op de manier waarop mensen bewegen, communiceren, kijken, eten en leren. Het effect van cerebrale parese verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen met cerebrale parese mankeren ogenschijnlijk niks, terwijl anderen in een rolstoel zitten en 24u afhankelijk zijn van anderen. Dit betekent niet dat de impact van het leven met CP niet even groot kan zijn.

Ik wil in dit artikel niet te diep in gaan op de handicap van mijn man, daar komt namelijk nog een ander uitgebreide blog over, maar hij is wel de grootste motivatie geweest dat ik mee wilde doen met dit geweldige initiatief!

Team Meisje Eigenwijsje en ons doel

Het team

Nadat ik zelf dus enorm enthousiast was geworden om mee te doen plaatste ik op mijn persoonlijke FB pagina een oproep. Want alleen meedoen is heel leuk natuurlijk, maar nog leuker met een team zodat je elkaar kunt motiveren! Een lief vriendinnetje van me reageerde eigenlijk al best snel dat ze erover na ging denken. Maar even later kreeg ik al een appje van haar dat ze mee wilde doen. Ik ben zo trots dat ze mee wil doen, aangezien zij chronisch ziek is en het dus heel wat zwaarder zal gaan krijgen dan menig ander. (Je kunt haar volgen via LoontjePower) Nog wat later stuurde ze dat haar moeder OOK mee wilde doen (haar moeder is ook een vriendin van ons) en het leuke is.. MIJN moeder doet ook mee.

We hebben dus een top team met daarin moeders en dochters. Echt heel leuk!!

ilona astrid
Onze lieve vrienden Ilona & Astrid

Wat is nu ons doel?

Nou als eerste is mijn persoonlijke doel om dus elke dag minimaal die 10.000 stappen te gaan zetten. Het gaat echt lastig worden maar ik ga er gewoon voor. Daarnaast willen we zoveel mogelijk geld inzamelen voor Steptember zodat dit kan gaan naar onderzoek en ondersteuning van kinderen en volwassenen met cerebrale parese. Ik had ons doel op €100,- gezet  maar we zitten op moment van schrijven al op €91,- dus ik heb hem naar boven geschroefd en we hopen nu €250,- op te halen. Maar stiekem hoop ik natuurlijk dat ik dit bedrag al snel weer omhoog kan schroeven 🙂

Hoe kun je doneren/sponsoren?

Natuurlijk is het alleen al goed dat wij met zijn viertjes ons hebben ingeschreven en van plan zijn om die 10.000 stappen per dag te halen. Maar.. Dat doen we voor een groter doel: geld inzamelen. En daar hebben we dus sponsoren voor nodig.

Hierbij roep ik jullie, mijn lieve lezers, dus op om mij te sponsoren. Of dat nu met een groot of klein bedrag is, dat maakt niet uit. Alle beetje helpen, elke euro telt! Via deze link ga je naar mijn sponsorpagina en daar kun je een donatie achter laten. Laat je niet afschrikken door de bedragen die in eerste instantie genoemd worden, want je kunt zelf een bedrag in vullen. Dus wil en kan jij €1,- geven.. Daar ben ik echt nét zo blij mee! Het gaat om het gebaar, het idee. Het kan overigens anoniem of met naam en toenaam.

Mijn moeder en ik (& Fay)
Mijn moeder en ik (& Fay)

Je kunt me ook volgen deze 28 dagen:

  • Op Instagram zal ik regelmatig een foto plaatsen met kleine update
  • Op mijn persoonlijke FB pagina, maar ook op mijn Facebookpagina van Meisje Eigenwijsje zal ik regelmatig een update plaatsen
  • Je kunt lid worden van mijn fanclub, deze mensen ontvangen regelmatig een update mailtje (mocht je bij mijn fanclub willen laat dan je email adres achter)
  • En ook zal ik een tussentijdse update plaatsen op deze blog en natuurlijk het eindresultaat!

Wil jij nu zelf ook meelopen met Steptember? Ga dan naar hun website en lees er alles over.

Alvast bedankt voor jullie aandacht en tijd en mochten er nog vragen zijn dan hoor ik dit graag!

18 reacties op “Steptember – bewegen voor een ander!

Reageren is niet mogelijk.