Steptember – bewegen voor een ander!

steptember

Vorig jaar had ik het over stoptober en nu kom ik weer met Steptember. Maar voordat je denkt “ik klik weg” wil ik je toch even vragen om verder te lezen. Want ik doe dus mee met Steptember en dat houdt, even kort gezegd in, dat ik 28 dagen lang iedere dag tenminste 10.000 stappen ga zetten om fondsen te werven voor een beter leven voor kinderen en volwassenen met Cerebrale Parese. En laat mijn man nu één van de volwassenen zijn die dus lijdt aan Cerebrale Parese, oftewel CP. 

Wat is Cerebrale Parese eigenlijk?

Cerebrale parese (CP) is een houding- en bewegingsstoornis die zijn oorzaak heeft in de hersenen. Vroeger werd cerebrale parese aangeduid als spasticiteit. Cerebrale parese kan invloed hebben op de manier waarop mensen bewegen, communiceren, kijken, eten en leren. Het effect van cerebrale parese verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen met cerebrale parese mankeren ogenschijnlijk niks, terwijl anderen in een rolstoel zitten en 24u afhankelijk zijn van anderen. Dit betekent niet dat de impact van het leven met CP niet even groot kan zijn.

Ik wil in dit artikel niet te diep in gaan op de handicap van mijn man, daar komt namelijk nog een ander uitgebreide blog over, maar hij is wel de grootste motivatie geweest dat ik mee wilde doen met dit geweldige initiatief!

Team Meisje Eigenwijsje en ons doel

Het team

Nadat ik zelf dus enorm enthousiast was geworden om mee te doen plaatste ik op mijn persoonlijke FB pagina een oproep. Want alleen meedoen is heel leuk natuurlijk, maar nog leuker met een team zodat je elkaar kunt motiveren! Een lief vriendinnetje van me reageerde eigenlijk al best snel dat ze erover na ging denken. Maar even later kreeg ik al een appje van haar dat ze mee wilde doen. Ik ben zo trots dat ze mee wil doen, aangezien zij chronisch ziek is en het dus heel wat zwaarder zal gaan krijgen dan menig ander. (Je kunt haar volgen via LoontjePower) Nog wat later stuurde ze dat haar moeder OOK mee wilde doen (haar moeder is ook een vriendin van ons) en het leuke is.. MIJN moeder doet ook mee.

We hebben dus een top team met daarin moeders en dochters. Echt heel leuk!!

ilona astrid

Onze lieve vrienden Ilona & Astrid

Wat is nu ons doel?

Nou als eerste is mijn persoonlijke doel om dus elke dag minimaal die 10.000 stappen te gaan zetten. Het gaat echt lastig worden maar ik ga er gewoon voor. Daarnaast willen we zoveel mogelijk geld inzamelen voor Steptember zodat dit kan gaan naar onderzoek en ondersteuning van kinderen en volwassenen met cerebrale parese. Ik had ons doel op €100,- gezet  maar we zitten op moment van schrijven al op €91,- dus ik heb hem naar boven geschroefd en we hopen nu €250,- op te halen. Maar stiekem hoop ik natuurlijk dat ik dit bedrag al snel weer omhoog kan schroeven 🙂

Hoe kun je doneren/sponsoren?

Natuurlijk is het alleen al goed dat wij met zijn viertjes ons hebben ingeschreven en van plan zijn om die 10.000 stappen per dag te halen. Maar.. Dat doen we voor een groter doel: geld inzamelen. En daar hebben we dus sponsoren voor nodig.

Hierbij roep ik jullie, mijn lieve lezers, dus op om mij te sponsoren. Of dat nu met een groot of klein bedrag is, dat maakt niet uit. Alle beetje helpen, elke euro telt! Via deze link ga je naar mijn sponsorpagina en daar kun je een donatie achter laten. Laat je niet afschrikken door de bedragen die in eerste instantie genoemd worden, want je kunt zelf een bedrag in vullen. Dus wil en kan jij €1,- geven.. Daar ben ik echt nét zo blij mee! Het gaat om het gebaar, het idee. Het kan overigens anoniem of met naam en toenaam.

Mijn moeder en ik (& Fay)

Mijn moeder en ik (& Fay)

Je kunt me ook volgen deze 28 dagen:

 • Op Instagram zal ik regelmatig een foto plaatsen met kleine update
 • Op mijn persoonlijke FB pagina, maar ook op mijn Facebookpagina van Meisje Eigenwijsje zal ik regelmatig een update plaatsen
 • Je kunt lid worden van mijn fanclub, deze mensen ontvangen regelmatig een update mailtje (mocht je bij mijn fanclub willen laat dan je email adres achter)
 • En ook zal ik een tussentijdse update plaatsen op deze blog en natuurlijk het eindresultaat!

Wil jij nu zelf ook meelopen met Steptember? Ga dan naar hun website en lees er alles over.

Alvast bedankt voor jullie aandacht en tijd en mochten er nog vragen zijn dan hoor ik dit graag!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

18 reacties

 1. Esmeralda op 29 augustus 2016 om 07:40

  Echt top dat je dit gaat doen! Ik ben nog steeds aan het twijfelen, weet niet of elke dag de 10.000 stappen mij gaan lukken. Kan het sowieso proberen elke dag is meegenomen. Ik wil graag maar weet niet of mijn lichaam het aan kan. In ieder geval heel veel succes Nicole, you can do it!

  • Nicole op 30 augustus 2016 om 07:45

   Dank je wel! Het is bij mij ook de vraag of het fysiek allemaal gaat lukken maar ik ga er gewoon voor!

 2. Monique op 29 augustus 2016 om 08:08

  Zoals ik al op FB schreef moet ik vanwege de zwangerschap overslaan. Maar ik ga zeker wat geld doneren voor dit goede doel! Jij en je team veel succes met het zetten van de 10.000 stappen. Ik weet uit ervaring dat dat meer is dan je zou verwachten 🙂

  • Nicole op 30 augustus 2016 om 07:46

   Ah dank je wel lieverd. En ja ik weet dat ook haha. Die 10.000 stappen is normaliter al een doel en daar moet ik flink moeite voor doen. Maar komt goed, met alle steun om me heen gaat dat lukken 🙂

 3. Karen op 29 augustus 2016 om 10:16

  Wat goed dat je het gaat doen! Ik ga doneren. Succes!

 4. Anita op 29 augustus 2016 om 10:19

  Wat leuk moeders en dochters samen aan de challenge! Geld doneren ga ik natuurlijk zeker doen!

  • Nicole op 30 augustus 2016 om 07:46

   Dank je wel voor je donatie lieve Anita!

 5. Sjoukje - meergeldminderstress.nl op 29 augustus 2016 om 12:24

  Wat leuk! Een heel aansprekend doel, zo op deze manier. En 10.000 is veel, zo’n 7 kilometer of zoiets toch? Succes!!

  • Nicole op 30 augustus 2016 om 07:46

   Ja het is echt veel, 7 of 8 km.. Help!

 6. Kirsten op 29 augustus 2016 om 14:56

  Veel succes gewenst! Ik hoop dat jullie als team de doelstelling halen!

  • Nicole op 30 augustus 2016 om 07:47

   Hoop ik ook, maar het ziet er al goed uit 🙂

 7. Cindy - levenalsmama.nl op 29 augustus 2016 om 22:31

  Wat goed. Heel veel succes bij het behalen van je doel!

 8. Noraly op 29 augustus 2016 om 22:35

  Heel veel succes! En wat interessant om te lezen. Ik wist niet dat CP ook in hele lichte vormen voorkwam. Benieuwd naar je volgende artikel erover.

  • Nicole op 30 augustus 2016 om 07:47

   Ja het ligt eraan wat je een lichte vorm vindt. Mijn man zou eigenlijk nooit kunnen lopen zeiden de doktoren vroeger, maar is toch gelukt! Zal je tippen als hij online staat 🙂

   • Noraly op 31 augustus 2016 om 15:24

    Wat een doorzettingsvermogen van je man. Sorry mijn eerste berichtje klonk dan heel ongevoelig. Ik bedoelde dat het kindje dat ik met CP ken meervoudig gehandicapt en spastisch is. En ik had me niet gerealiseerd dat het in verschillende vormen kwam. Logisch achteraf. De ouders van dat kindje steun ik nu ook met deze actie. Thanks 🙂

 9. […] Nicole is deze week begonnen met Steptember, 28 dagen lang 10.000 stappen zetten om fondsen te werven voor een beter leven voor kinderen en volwassenen met Cerebrale Parese. Mocht je willen kun je haar sponsoren, lees haar blog post dus zeker even. Steptember, bewegen voor een ander. […]

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje