Een stedentrip maken? Denk ook eens aan Alicante!

stedentrip-alicante

Als het gaat om een stedentrip maken denken veel mensen vooral aan de allergrootste steden. Parijs, Berlijn, New York, Barcelona, Madrid… Maar weinig mensen zullen zeggen, ik ga op stedentrip naar Alicante. De luchthaven wordt juist vooral als aanvliegroute gebruikt. En dat terwijl deze Spaanse stad zeker meer dan geschikt is voor een stedentrip.

Redenen waarom je qua stedentrip naar Alicante moet gaan

Alicante is een Spaanse kuststad aan de Costa Blanca en na Valencia ook de grootste stad aan de Costa Blanca. Voor ons Nederlanders is deze stad heel gemakkelijk te bezoeken aangezien er op 12 km afstand een vliegveld ligt. Ben je op zoek naar vliegtickets voor Alicante kijk dan zeker even bij Transavia. Zowel vanuit Amsterdam als Eindhoven en Rotterdam vertrekken er regelmatig vluchten naar deze prachtige stad. Voor slechts een paar tientjes boek je al een retourvlucht en kun je binnen enkele uren genieten van een lekkere Sangria.

Deze Spaanse stad is een stuk minder toeristisch dan de grotere steden zoals Valencia en Barcelona, maar toerisme laat de stad wel draaien. Er is dan ook meer dan genoeg te zien en te bewonderen in deze kuststad.

Het handige aan Alicante is dan ook dat alle bezienswaardigheden op loopafstand liggen. Geen gedoe met metro’s of bussen. Deze kom je in het centrum dan ook niet tegen. Dat maakt deze stad heel wat minder chaotisch ook. Je kunt deze metropool in enkele dagen ontdekken en het fijne is dat je zelfs een stranddag kunt inplannen. Met een prachtig strand van zo’n 900 meter lang maak je de fijnste strandwandeling of je zorgt ervoor dat je kleurtje wat bijgewerkt wordt.

Ben jij net als ik een echte Bourgondiër dan kom je ook op deze plek niets tekort. Naast de vele leuke restaurantjes die overal wel te vinden zijn is het Plaza del l’Ayuntamiento dé plek voor een hapje en drankje. Niet alleen omdat het daar zo sfeervol en lekker is. Maar zeker ook omdat je vanaf een van die terrasjes uitkijkt op het prachtige barokke gebouw van het gemeentehuis. Dit is ook zeker een van de must sees wanneer je in Alicante bent.

Alicante stedentrip tips

Nu ik je (als het goed is) heb overtuigd om deze stedentrip te gaan maken heb ik nog een aantal extra tips voor je wat betreft de vliegtickets, bezienswaardigheden en de leukste tijd van het jaar om te gaan.. Zo kan je reis goed beginnen.

Bezienswaardigheden

Het kasteel van Santa Bárbara is de trekpleister van Alicante. En dat is ook zeker niet voor niets. In de middeleeuwen deed dit kasteel dienst als fort en gevangenis maar nu is het vooral een lust voor het oog. Neem ook zeker even de moeite om de heuvel naar het kasteel te beklimmen. Vanuit de top heb je namelijk een prachtig uitzicht.

Houd jij ook zo van smalle straatjes met kleine beeldige huisjes en wondermooie Spaanse tegeltjes? Dan moet je zeker de wijk El Barrio del Santa Cruz bezoeken. In deze wijk lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan en is echt Instagram waardig om het even in deze tijd te houden.

Behalve een prachtig kasteel is ook de oudste kerk van de stad een lust voor het oog. Basílica de Santa Maria is tussen de 14e en 16e eeuw gebouwd op de resten van een moskee. Je kunt de kerk op alle dagen tussen bepaalde tijden van binnen bezoeken, maar alleen de buitenkant is al een juweeltje om te zien.

Festival

Weet je niet zo goed in welke tijd van het jaar je er het beste heen kunt gaan dan wil ik je adviseren om rond 24 juni te gaan. Rondom die dagen zijn dan ook de Hogueras de San Juan, een festival waarbij de Fallas poppen centraal staan en uiteindelijk ook in brand gaan. Een waar spektakel kan ik je zeggen.

Wil je meer tips over Alicante dan raad ik je deze website aan!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje