Volledig stappenplan voor het verbouwen van je badkamer

Een badkamer verbouwing is vaak een ingrijpende, maar leuke uitdaging. Je krijgt er tenslotte iets moois voor terug. Maar hoe begin je nu aan zo’n verbouwing? In dit stappenplan lees je hoe je stap voor stap een nieuwe badkamer kunt creëren die aan al jouw persoonlijke wensen voldoet. Van het bepalen van je budget en wensen tot het genieten van je nieuwe badkamer. Volg dit stappenplan en creëer een prachtige badkamer waar je elke dag opnieuw van geniet!

Stap 1: Het bepalen van je budget en wensen

Het is belangrijk om vooraf heldere afspraken te maken over je budget en wensen voor de nieuwe badkamer. Maak een realistische begroting en overweeg hoeveel je bereid bent uit te geven aan sanitair, tegels en badkamermeubels. Houd hierbij voldoende rekening met de grootte van de ruimte en stel prioriteiten. De kans is namelijk groot dat niet alles in je nieuwe badkamer past. 

Stap 2: Het vaststellen van de ontwerp- en stijlkeuzes voor je nieuwe badkamer

Bepaal de stijl en het ontwerp van je nieuwe badkamer. Neem voldoende tijd om badkamer inspiratie op te doen. Kies je voor een douchecabine of voor een inloopdouche met douchewanden? Kies je voor een badkamer met bad of zonder bad? De mogelijkheden zijn eindeloos. Bekijk dus goed wat het beste bij jou past.  

Maak ook een duidelijk ontwerp en bepaal waar je de sanitaire voorzieningen wil plaatsen. Kies je voor dezelfde indeling als je huidige badkamer? Dan hoeven er geen leidingen en afvoeren omgelegd te worden. Wanneer je kiest voor een nieuwe indeling, is het van belang dat je alle mogelijkheden goed in kaart brengt. Zo weet je zeker dat je achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Stap 3: Het uitkiezen van materialen en producten

Nu je weet wat je wilt, is het tijd om de materialen en producten uit te zoeken. Overweeg de kwaliteit, het onderhoud, de duurzaamheid en de prijs van materialen en producten. Kijk bijvoorbeeld naar verschillende soorten tegels en badkamermeubels. Een toilet kopen is eenvoudig, maar het is natuurlijk wel fijn als deze lang meegaat.  

Stap 4: Het plannen en uitvoeren van de verbouwing

Ben je zelf erg handig? Dan kun je een groot deel van het werk waarschijnlijk zelf doen. Wie niet zo handig is, kan het beste een aannemer inschakelen. Heb je gekozen voor een aannemer? Maak dan duidelijke afspraken over de tijdsplanningen en houd daarbij rekening met de levertijden van de gekozen materialen. 

Tijdens een badkamer verbouwing kun je geen gebruik maken van de badkamer. Zorg daarom altijd voor een alternatieve badkamer, waar je tijdelijk kunt douchen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *