Recept: spinaziehapjes met fetakaas

Als het gaat om koken, bakken of braden ben ik niet de meest inventieve persoon. Alhoewel ik toch ooit eens een vijf-gangen menu serveerde tijdens kerst. Maar toen had ik nog geen kinderen en had dus nog geen slaaptekort zoals nu. Dit jaar maak ik het me er makkelijk vanaf.. we gaan namelijk gewoon lekker borrelen met de kinderen. Dit betekent allerlei lekkere hapjes maken en vooral kijken naar wat iedereen lekker vindt. Daar horen dan ook deze spinaziehapjes met fetakaas bij. Een net iets andere variant van mijn hartige taart met spinazie en spekjes.

Afgelopen woensdag plaatste Maud een overheerlijke kerst taart met koffiekoekjes smaak online en vandaag is het mijn beurt om een recept te delen. Overigens heeft Maud nu een hele leuke kernachtige DIY online staan, dus ook dit keer weer een kijkje waard. (Nadat je eerst mijn blog hebt gelezen ofcourse)

Borrelhapjes met kerst

Voor wie geen drie (vier of vijf) gangen menu wil klaar maken met kerst kan natuurlijk net als ons lekkere borrelhapjes op tafel zetten. Ook wel kerst tapas genoemd. Dat kan zo moeilijk als makkelijk als je zelf wilt. Al zet je alleen stokbrood met kruidenboter, blokjes kaas en wat komkommers op tafel. Wedden dat iedereen daar blij mee is? Wij maken ook vaak worstjes in bladerdeeg, mini pizza’s (zelf gekocht of zelf gemaakt), gevulde eieren, wraps en meer van dat soort dingen.

Spinaziehapjes met fetakaas

Een van mijn nieuwste creaties is het spinaziehapje met fetakaas. Je kunt het ook als spinazietaartje zien. Super lekker voor bij de kerstborrel of gewoon als vervanging van de lunch. Het is niet veel werk, maar wel enorm lekker. Zelfs koud kun je ze goed eten.

Wat heb je nodig voor de spinaziehapjes?

 • een muffin bakvorm
 • 6 plakjes bladerdeeg
 • 300 gram spinazie (ik heb gewoon de diepvries variant gepakt)
 • 1 teentje knoflook
 • 80 gram feta
 • 3 eieren
 • peper en zout

Hoe maak je deze hapjes?

 1. Verwarm de oven voor op 200°C.
 2. Verwarm de spinazie in de magnetron of in een pan.
 3. Verkruimel 75 gram feta en meng dit met de spinazie.
 4. Meng de 2 uien en de peper en zout door het spinaziemengsel.
 5. Besmeer de muffin bakvorm met wat boter en bekleed de vormpjes met de bladerdeeg. Waarschijnlijk is het te groot voor in de vorm dus het kan zijn dat je de randen moet bijsnijden.
 6. Verdeel de spinazievulling over de verschillende vormen en verkruimel de overige feta over de vulling.
 7. Klop het derde ei los en bestrijk de deegranden hiermee.
 8. Zet de spinaziehapjes voor 25 minuten in de oven.

Let op dat je niet teveel spinazievulling in de vormpjes doet, anders overstroomt het in de oven. Ik doe altijd driekwart en dat gaat bijna altijd goed.

Eet smakelijk!