Verslag: Spellenspektakel Beursgebouw Eindhoven

Precies een week geleden ging ik samen met mijn gezin naar het beursgebouw in Eindhoven voor het spellenspektakel. Deze grootste en leukste spellenbeurs van Nederland vond voor de 24e keer plaats en wij mochten er een kijkje gaan nemen. 

Omdat ik al het vermoeden had dat het druk zou worden wilde ik er al om 10 uur zijn. De drukte echt voor zijn lukte niet echt, want het was ook op dat tijdstip al mega druk. Gelukkig is het een grote beurs en is er erg veel te doen dus ondanks de drukte was het (zelfs met een kinderwagen) toch goed te doen.

Het spellenspektakel

Op het spellenspektakel kijk je als spelletjesfanaat je ogen uit. Overal worden de nieuwste spellen van de grote speluitgevers gedemonstreerd zoals 999 Games, Koninklijke Jumbo, Goliath Games, Identity Games en nog tientallen andere uitgevers. Ook zijn sommige spellen in het groot opgebouwd zodat je dit live kunt spelen of om even goed te laten zien hoe het werk. Zoals bijvoorbeeld bij onderstaande spel, waarvan ik de naam even niet meer weet. Het was iets met een leeuw haha.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Daarnaast is er ook een kinderopvang waar je jouw kinderen lekker kunt laten spelen. We hebben Fay daar ook even ‘geparkeerd’, echter werden we na vijf minuten alweer gebeld dat ze opgehaald wilde worden. Voor ons geen succes dus.

Zelf spelen

Wat wel een succes was, dat waren de spellen van Smart Games. De spellen van Smart Games zijn er voor 1 persoon, in meerdere niveaus en ze stimuleren het logisch denken. Het spel Roodkapje Deluxe werd ons uitgelegd en ondanks dat Fay het nog niet helemaal snapte vond ze het wel leuk.

Dat is dus ook echt superleuk aan het spellenspektakel. Het is niet alleen maar kijken, rondlopen en demonstraties. Nee je kunt zelf ook gewoon aan de slag met de nieuwste spellen!

Spellenspektakel koninklijke jumbo

Wij hebben onze ogen in ieder geval uitgekeken en er staan ook wel een aantal spellen op ons wensenlijstje. Leuk voor met kerst en/of oud&nieuw bijvoorbeeld! Dit jaar kun je niet meer gaan, maar blokkeer je agenda maar alvast voor volgend jaar want het is echt een aanrader!

3 reacties op “Verslag: Spellenspektakel Beursgebouw Eindhoven

  • Tof! Wij zijn vorig jaar geweest met Tristen, die toen 3 was. Er was de regel dat kinderen onder de 4 niet alleen gelaten mochten worden, maar omdat we met 6 volwassenen waren wisselden we gewoon af. Tristen vond het fantastisch, ook de stand van Smart games inderdaad, maar menig Haba spel is uitgeprobeerd bij de opvang, net als Kapla en gewoon autootjes enzo. Aan het einde van de dag wilde hij niet meer weg. Als ik me beter had gevoeld was ik dit jaar weer graag gegaan, maar helaas. Volgend jaar beter 😉

  • Oh nee… helemaal gemist!! Maar dat komt ook doordat het op de verjaardag van Oz viel. En dan wordt het toch teveel. Ik ben overigens wel gek op dit spektakel. Vroeger gingen we er altijd naar toe en uiteraard kwamen we ook thuis met diverse bordspellen. Toch maar proberen te onthouden voor volgend jaar.

Reageren is niet mogelijk.