Spelen met water

Als het gaat om activiteiten bedenken voor je kind terwijl het heerlijk warm is buiten, dan ben je snel klaar. Want wat is nu leuker voor een kind dan spelen met water? Vooral als ze nog klein zijn dan kunnen ze zich echt uren vermaken met de meest simpele dingen. Zo was het afgelopen maandag wel erg warm buiten (32 graden hier in het zuiden) en besloot ik om onder de parasol een plekje te maken voor mijn dochter om te gaan spelen. 

De speelopstelling

De parasol zorgde voor de schaduw, wat natuurlijk wel erg belangrijk is voor die kleintjes. Daaronder had ik een groot badlaken neergelegd, een bak met water en een dienblad met water. In de bak met water gooide ik wat plastic eendjes en bootjes en je speelopstelling is eigenlijk al klaar. Ik had amper tijd om alles neer te zetten want madam begon direct ermee te spelen. Het eerste half uur was ze bezig met de eendjes en bootjes van de bak naar het dienblad te brengen en weer terug.

spelen-met-water

Zoals je ziet, ook de honden vonden het erg interessant…

>>> Lees ook: 7x spelletjes met waterballonnen

Samen spelen met water

Ik heb haar bewust in het begin alleen laten spelen omdat ik ook vind dat ze dat moet kunnen. Plus zo kan ze zelf alle dingen ontdekken. Na een half uurtje alleen spelen besluit ik om mee te gaan spelen. Ik gooi een eendje hard in het water zodat het opspat, wauw dat vindt ze leuk en ze probeert het direct daarna ook te doen. Ook benoem ik de kleuren van de eendjes terwijl ik ze pak en vraag haar daarna om bijvoorbeeld het gele eendje te pakken. Dit lukt nog niet altijd, maar alleen het oefenen is al leuk om te doen.

spelen met waterwaterspelletjes

Ook besluit ze om te gaan zonnen op het badlaken, mama moet erbij komen liggen. Maar als mama even haar ogen dichtdoet spettert ze zo mama nat! Hahahaha wat een lol! Ook ontdekt ze dat ze met het badlaken kiekeboe kan spelen en ze trekt hem helemaal over haar heen. De honden vinden het maar gek en beginnen te blaffen. Op dat moment besluit ze dat de honden ook mee mogen spelen. Ze spettert hen ook nat en als troost krijgen ze een eendje. Voor eventjes, want ze haalt de eendjes ook telkens weer terug om in de bak te gooien.

spelen met water

Kwaak kwaak kwaak is ook een geluid wat ik tijdens het spelen enorm veel heb gehoord. Want ja ‘eend’ kan ze nog niet zeggen maar ze weet heel goed wat voor een geluid de eendjes maken. Het was echt een geweldig leuke speelochtend. En dat met slechts een bak, een dienblad, wat eendjes en water….

Hou jij ook zo van spelen met water?

7 reacties op “Spelen met water

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *