Spel tip: ZooMemo van Sunny Games

Als het gaat om spelletjes dan zijn beide kinderen echt groot fan. De jongste van drie wil altijd mee spelen al snapt hij er vaak nog niet zoveel van. En de oudste van bijna zeven begint nu te leren hoe het is om te verliezen. En dat is best moeilijk, vooral als er iemand anders dus wint. Wij mochten het spel ZooMemo van Sunny Games uittesten waarbij je niet tegen elkaar maar met elkaar speelt. Een zogenoemd coöperatief spel dus.

Coöperatieve spellen van Sunny Games

Bij een coöperatief spel gaat het niet om winnen van elkaar maar om te winnen van het spel zelf. Samen probeer je het beoogde doel te bereiken en wanneer je wint dan win je allemaal. Verlies je, dan verlies je ook met z’n allen. Het draait allemaal om samenwerken, een enorm belangrijke competentie. Heel leuk en belangrijk dus om niet alleen spellen te spelen waarbij je tegen elkaar speelt, maar ook mét elkaar.

Uitleg ZooMemo

ZooMemo is een coöperatieve variant op het geheugenspel memory. Het werkt in principe hetzelfde, maar er zitten een aantal extra uitdagingen in het spel. Het eerste verschil is natuurlijk dat je niet tegen elkaar speelt maar tegen ‘de directeur van de dierentuin’. Het gaat er dan ook niet om wie de meeste setjes heeft, maar om het vinden van alle dieren combinaties voordat de directeur in de dierentuin is.

Lees ook: De leukste spelletjes voor game night

Het verhaal

De directeur van de dierentuin staat bij zijn huis en is op weg naar de dierentuin. Echter hebben de dieren van de dierentuin een groot feest gevierd ’s nachts en ze zitten niet meer in hun eigen kooi. Het is de bedoeling dat alle dieren weer in hun kooi zitten voordat de directeur in de dierentuin is.

Echter zitten er nog wat verrassingselementen in het spel. Want tussen de kaartjes met dierentuin dieren zitten er ook nog een aantal kaartjes met de directeur erop én twee kaarten met een leeuw. Draai je een kaartje met de directeur om dan mag die een stap naar voren zetten. Draai je een leeuw om dan moeten alle kaartjes weer gehusseld worden en weet je niet meer waar welk kaartje nu ligt.

Review van het spel ZooMemo

Wat wij van dit spel vinden? Hartstikke leuk! Onze peuter kan ook mee doen (alhoewel ze het spel aanraden vanaf 5+) en onze dochter van bijna zeven speelt het ook erg graag. Dat komt ook omdat je het zowel moeilijker als makkelijker kunt maken. Plus vooral het samen spelen bevalt hier erg goed. Dit spel wordt ook regelmatig uit de kast gehaald wanneer er vriendjes of vriendinnetjes komen spelen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *