Speeltuin de Klimbim in Waalre

speeltuin de klimbim waalre

Nu wij verhuisd zijn naar Waalre is het natuurlijk ook leuk om de leukste uitjes in deze omgeving te ontdekken. Te beginnen met speeltuin de Klimbim, een van de leukste buiten speeltuinen in Brabant. Eind maart gaat de speeltuin altijd weer open na een winterstop en dus zijn wij daar begin april geweest met ons gezin.

Het is ons supergoed bevallen dus daarom speciaal een blog over deze leuke speeltuin in Waalre!

speeltuin de klimbim waalre

Speeltuin de Klimbim

Laten we beginnen bij het begin: het parkeren bij speeltuin de Klimbim. Er zijn een paar parkeerplekken bij de ingang, maar dat zijn er niet veel. Je parkeert dus eigenlijk in de straten eromheen. Wel is er voor de de deur een gehandicapten parkeerplek. Al is de speeltuin zelf niet echt rolstoeltoegankelijk.

Bol AlgemeenBol Algemeen

De speeltuin ligt midden in de bossen van Waalre en is maar liefst 6000 m2 groot. Wanneer je de ingang binnen stapt zie je een overdekt terras waar ook de kassa is. De entree is slechts €1 per persoon al kun je ook een seizoensabonnement pakken van €10.

Voor het terras is ook direct het peutergedeelte met een grote zandbak, een klein speelhuisje van hout en heel veel zandbak spullen. We zagen daar een heleboel peutertjes zich prima vermaken!

speeltuin de klimbim waalre

Speeltoestellen

Er zijn zo’n 50 speeltoestellen te vinden in speeltuin de Klimbim, waaronder twee kabelbanen, een mega snelle glijbaan, een speelkasteel, diverse schommels, een klimfort en nog veel meer.

speeltuin de klimbim waalre

Beide kinderen (6 en 10) hebben zich prima vermaakt al moet ik wel toegeven dat na een uurtje onze dochter het wel weer gezien had. Maar dat kwam misschien ook omdat er geen leeftijdsgenootjes waren. Ik gok dat wanneer ze vriendinnetjes bij zich had, ze zich ook prima langer had vermaakt.

speeltuin de klimbim waalre

Voldoende zitplekken

Verder valt het me op dat er door de hele speeltuin heen zitplekken zijn voor ouders. Vaak met picknicktafels erbij zodat je daar lekker kunt zitten en wat drinken.

Ook zijn er 5 grote houten overkappingen aanwezig in de speeltuin, deze kun je reserveren voor bijvoorbeeld verjaardagen of kinderfeestjes. Er staan grote houten tafels in inclusief banken en/of stoelen. Ook is er een koelkast onder de overkapping aanwezig die je mag gebruiken tijdens het feestje. Deze overkapping moet je van te voren reserveren en kost €5 per dag, dat is exclusief de €1 entree per persoon.

speeltuin de klimbim waalre

Eten en drinken

Gezien de speeltuin wordt gedraaid op vrijwilligers is er beperkt drinken aanwezig om te kopen. Je kunt er terecht voor koffie, thee en ranja en deze worden tegen een hele schappelijke prijs verkocht. Zo betaal je voor een bekertje koffie, thee of ranja slechts €0,50. Ook kun je kannen koffie en thee halen voor €4 per kan. En voor een hele grote kan ranja betaal je slechts €5.

Je kunt er overigens ook ijsjes halen, er zijn twee verschillende ijsjes. Een ruimte ijsje en een chocostick. Ook deze kosten slechts €0,50.

Het is dan ook toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen en tijdens ons bezoek zagen we dat dit veelvuldig gedaan werd. Soms zagen we hele volle boodschappentassen en koelboxen voorbij komen.

Afval

Het is in speeltuin de Klimbim ook erg goed geregeld qua afval. Op diverse plekken in de speeltuin staan grote bakken voor de afval en hierop staat heel duidelijk aangegeven voor welke afval het is. Zo scheiden ze hier plastic, restafval, papier en hebben ze zelfs een bak voor statiegeld flessen en blik. Natuurlijk staat je vrij om dit weer mee naar huis te nemen. Maar gooi je het wel daar weg kan de speeltuin dit gebruiken voor vernieuwing.

speeltuin de klimbim waalre

Openingstijden

Op maandag, dinsdag en donderdag is de speeltuin gesloten. Op woensdag en vrijdag is de speeltuin geopend van 13.00 – 17.30 uur en op zaterdag en zondag van 10.30 – 17.30 uur.

In de schoolvakanties (regio zuid) en op nationale feestdagen is de speeltuin alle dagen van de week geopend van 10.30 – 17.30 uur.

Locatie speeltuin de Klimbim

Je vindt Speeltuin de Klimbim aan de Eikenlaan 11, 5581 HA Waalre.