4x speelgoed voor meisjes

Voor zover ik me kan herinneren is er altijd speelgoed geweest specifiek voor meisjes en voor jongens. Natuurlijk is er ook genoeg genderneutraal speelgoed, maar doorgaans richten ze zich met Barbies en Bratz op meisjes en met auto’s en robots op jongens. Heel vroeger, en dan praat je echt nog over grootmoeders tijd, had je dat wat minder. Ik geloof dat je toen ook wel poppen had en auto’s maar er was veel meer speelgoed voor zowel jongens als meisjes zoals een tol.

Nu vind ik zelf dat Fay moet spelen waar ze mee wil spelen, als dat met auto’s, monsters, dinosaurussen of iets anders is dan is dat zo. Alleen maar leuk, ik speelde vroeger ook met het piraten lego schip van mijn broertje en klom ook gewoon in bomen. Maar omdat fabrikanten zich in eerste instantie toch richten op meisjes met bepaald speelgoed heb ik voor een aantal leeftijdscategorieën wat leuk speelgoed op een rijtje gezet.

FurReal friends

IMG_7663Deze schattige pinguïn is eigenlijk bedoeld voor de leeftijd van 3 tot 9 jaar, maar voor een dreumes zoals mijn meisje is hij ook erg leuk! Als je op zijn buikje drukt dan maakt de pinguïn geluid en soms gaat hij zelfs ‘lopen’. Toen Fay hem kreeg was ze er al direct weg van en ze kon amper wachten tot ik hem uit de verpakking had. Hij wordt nu zelfs regelmatig meegenomen naar bed, al zet ik hem dan natuurlijk wel uit. Zie je het al voor je? Wordt je ’s nachts wakker door een pinguïn die aan het zingen is haha.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Van de FurReal friends heb je nog meer versies, zo heb je bijvoorbeeld ook een mopshondje en een panda.

Starlily

IMG_9468Deze eenhoorn heb je vast al eens op tv of andere reclame voorbij zien komen. Wellicht zelfs op andere blogs. We gingen naar het event van Hasbro om Starlily te ontmoeten en zoals verwacht was het een enorm succes. Deze eenhoorn heeft een enorm hoog knuffelgehalte omdat ze zo zacht is, daarnaast reageert ze op aanrakingen en geluiden, kan ze fladderen met haar vleugels, zitten, liggen en staan. Hoe meer aandacht je geeft, hoe meer ze reageert, echt enorm leuk dus. Het is dat de prijs zo hoog is, anders had dit echt wel op het Sinterklaas lijstje gestaan!

De aangeraden leeftijd is overigens vanaf 4 tot ongeveer 14 jaar. Maar dat laatste ligt natuurlijk geheel aan het kind, sommige kinderen vinden het met 10 wellicht al niet meer leuk.

My little pony Pinkie Pie game

Schermafbeelding 2015-11-27 om 07.13.42Dit spel kregen we na afloop van het event mee naar huis. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik hem nog niet heb geprobeerd, omdat ik zelf denk dat Fay er nu nog niet zoveel aan zal snappen. Daarom staat hij even boven op zolder zodat we hem met haar 2e verjaardag kunnen geven of volgend jaar met Sinterklaas. Wel heb ik gezien hoe het werkt doordat je hem op het event kon uitproberen. Er werden al een aantal enthousiaste meisjes aan tafel gezet bij dit spel en ik geloof dat het wel een succes is. Sowieso is alles van My Little Pony leuk toch?

Op internet staat dat het spel voor alle leeftijden is, maar op de doos zie je al staan voor 3+.

Nerf Rebelle Secret Shot

IMG_8416Dan iets voor de oudere meisjes. De Nerf Rebelle Secret Shot, voor meisjes vanaf 8+. Dit is een voorbeeld van speelgoed dat in eerste instantie voor jongens is gemaakt maar waarvan ze wel zagen/wisten dat ook meisjes het leuk zouden vinden. Daarom hebben ze speciaal voor de meisjes een roze/paarse variant gemaakt. En het slaat in als een bom hoor, niet hier thuis want daar is Fay echt veel te klein voor, maar ik hoor in mijn kennissenkring dat dit een veel gevraagd item is op het verlanglijstje. Stiekem vind ik hem zelf ook wel erg gaaf haha!

Staat een van de bovenstaande dingen op het verlanglijstje van jouw dochter?

* Sommige van bovenstaande producten heb ik in een goodiebag mogen ontvangen.

4 reacties op “4x speelgoed voor meisjes

Reageren is niet mogelijk.