Speelgoed fail: ik heb er spijt van!

Eindelijk. Fay ligt in bed, ik kan rustig even de boel opruimen. De loopauto zet ik als eerste terug, maar terwijl ik dat doe stap ik op een puzzelstukje. Grrrrr!!! Stom rot ding. Ik kijk voorzichtig waar ik mijn andere voet neerzet en zie dat het maar goed is dat ik dat deed want anders had ik op een duplo blokje gestapt. En dat wil je niet! Ik vloek inwendig om al het speelgoed wat rondslingert. Vooral omdat het eigenlijk onbegonnen werk is. Want 5 minuten nadat Fay weer wakker is, ligt de boel weer verspreid door de hele kamer. En dan niet alleen waar je het ziet, maar ook onder de bank, in de kaarskandelaar, in mijn tas, en ga zo maar door..

IMG_8533

Uiteindelijk is de boel weer de boel en kan ik weer even rustig ademhalen. Totdat de hond tegen een speeltje aanloopt en het muziekje afgaat. Dat is niet zo’n ramp, behalve als het muziekje door blijft spelen. Minutenlang. EN ER ZIT GEEN UITKNOP OP!! Serieus, degene die ons dat heeft gegeven vind ons volgens mij niet zo lief. Nee, degene die het heeft uitgevonden, die kan een knal voor zijn kop krijgen. Want wie vindt het nu een leuk idee om speelgoed te maken, waar geluid uit komt, maar wat niet uit kan? Vast iemand zonder kinderen!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Speelgoed fail!

Dat soort speelgoed is niet het enige waarvan ik spijt heb dat ik het in huis heb. Nee ik kan een heel waslijst opnoemen! Het lijkt op voorhand allemaal zo leuk, maar als je het eenmaal hebt.. Snap je waarom al die andere ouders er altijd over klaagden. Maar niet naar hen luisteren hen? Nee want deze eigenwijze moeder weet alles beter.. Mooi niet dus.

Ken je bijvoorbeeld die ballenbak ballen? Leuk zijn ze he! Kinderen zijn dol op de ballenbak en elke keer als ze weer bij balorig of de ikea zijn gaan ze los met die ballen. Dus hoe slim is het dan om ook een zak van die ballen te kopen. Enorm slim denk je. Maar dan heb je geen honden die de ballen mee naar buiten nemen. Of je woont niet in een dorp waar het zo hard waait dat de ballen gewoon uit hun bak vliegen de tuin in of de straat op. Nee echt geweldig die ballen, vinden mijn buren ook.

_MG_9133

En dan boekjes. Wat vond ik het leuk om veel kinderboekjes te kopen. En hoe schattig was het toen ons meisje voor het eerst met een boekje naar me toe kwam zodat ik die moest voorlezen. Maar inmiddels heb ik denk ik al duizenden boekjes voorgelezen en als ik op een dag 10x een boekje in mijn handen geduwd krijg is dat weinig. Ik hou echt van lezen en ik geniet ook van sommige momenten dat ik lekker knus met mn meisje op schoot een boekje lees. Maar voor de vierhonderdste keer een boekje zonder woorden voorlezen gaat mij te ver. Kappen met die onzin!

 

Met de eerste verjaardag van ons dochtertje kochten we een Ikea keukentje. We kochten geen pannen en dergelijke want dat vroegen we aan de familie. Mijn lieve schoonzus kocht pannetjes van de Ikea, super fijn en deze moeder was dolgelukkig. Totdat ik besefte dat die ijzeren pannetjes wel een hele boel herrie maken. Nou ja, de pannetjes zelf niet. Maar wel een dreumes die het erg leuk vind om de dingen tegen elkaar te rammen. Resultaat: OORVERDOVEND MUZIEK CONCERT!

Dan zijn er verder nog meer speelgoed fails in mijn ogen:

 • Knuffels. Ik hou van die zachte harige speelgoedbeesten hoor, maar dat is juist het probleem. Iedereen vindt ze leuk. Dus iedereen koopt ze ook voor je kind. Ik denk dat als ik zeg dat mijn dochter inmiddels 50 knuffels heeft ik niet overdrijf. Wat moet ze ermee!
 • Buitenspeelgoed voor binnen. En dan heb ik het over een loopauto, loopkar of loopfiets. Whatever. Nu hoor ik je zeggen: hou het dan buiten. Maar wij hebben geen schuur en zo’n gave roze loopauto staat ook wel gaaf in de kamer. Maar ja, dat is het probleem. Hij blijft niet staan, mevrouw rijdt overal tegenaan, zet hem ergens neer en mama valt er wel weer over.
 • Poppen. Ik speelde vroeger als meisje al graag met poppen, ook met lego en autootjes, maar poppen vond ik ook echt geweldig. Super leuk dus om te zien dat mijn dochter dat ook graag doet. Het vervelende is alleen dat wij poppen hebben waarvoor de poppenkleertjes te groot zijn, de poppenluiers idem dito en het flesje past niet in het mondje. Dit zorgt voor frustratie bij dochterlief dus je raadt het al… zo’n dure baby born pop staat op het verlanglijstje van de Sint.

Zo. Nu genoeg geklaagd, want ik ben super blij dat we al dit speelgoed kunnen geven aan onze dochter. Maar af en toe.. moet die frustratie er gewoon even uit!

13 reacties op “Speelgoed fail: ik heb er spijt van!

 • Wij hebben een grote houten kist in de huiskamer vol met speelgoed. De rest heb ik in dr speelhoekje. Elke week stop ik wat terug en haal ik er wat uit. Ik vind het niet nodig dat mijn dochtertje 100 speeltjes te spelen heeft en zo lijkt het elke week of ze ‘nieuw’ speelgoed heeft. Ik merk aan haar dat ze dan ook echt weer geïnteresseerd is als het een paar weekjes opgeborgen was. Alleen een paar dingen die echt favoriet zijn doe ik nooit in de kist.
  Maar ja die duplo… daar moet ik nog even een oplossing voor vinden….;)

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Maakt ze die kist niet open dan? Hier hebben we ook speelgoed apart maar ze vindt ze allemaal haha!

 • Hahaha, zo herkenbaar. Alleen je commentaar over dat IKEA keukentje… 3 keer raden wat hier verstopt staat voor haar 2e verjaardag, inclusief de pannenset gekocht door oma? Aaaargh. Ik verheug me al op de nieuwe geluiden in huis.

 • Ja die knuffels….daardoor past Saar niet meer in haar eigen bed, maar ze wil ze allemaal mee. En baby born staat hier ook op het lijstje hoor, maat ook omdat mama wat jeugdherinneringen wil ophalen :’)

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Deze mama wilde ook vroeger een babyborn, helaas paste dat niet in het plaatje.. Dus inderdaad, mede daarom wil ik hem stiekem ook!

 • Je manier van schrijven laat me glimlachen, maar het probleem is wel herkenbaar, al moet ik zeggen dat het hier “nog” meevalt 😉

 • hahaha, herkenbaar hoor…Lola heeft ook zo’n beer van iemand gekregen die kan praten. Hoor je ineens om 23:00 uur ’s avonds “Geef me een grote berenknuffel!” uit Lola’s speelgoed zak komen…hahahaha…schrik me rot joh!

 • haha, ik lees dit net nadat ik mijn speelgoed run achter de rug heb. Binnenkort inderdaad maar es wat dingen weg gaan doen.

 • Oh bah, van dat speelgoed wat op wonderbaarlijke wijze ineens gaat leven, om half 12 ’s avonds…’t lijkt soms net een Chucky film! Doodeng die ellende!

 • hahaha, wat leuk te lezen! Ik heb overall spijt dat ik gewoon te veel speelgoed heb. Maar inderdaad, speelgoed met muziek, daar ben ik ook allergisch voor. Grrrr…

 • Hahaha, ik blij met mijn plastic pannetjes, waarvan ik dacht, waarom plastic. En dat terwijl ik al op een kinderdagverblijf even zo’ n pannetje uit de handjes van een kindje gehaald. Want ook op hoofden van andere kindjes maken ze steeds een ander geluid. Leuk joh, voor als je net 1 bent 😉
  Plong plong pling plong…. wheeeeeeee….

Reageren is niet mogelijk.