Speelgoed waar een dreumes van houdt

Ik heb de afgelopen tijd een klein beetje in de gaten gehouden waar ons kleine dreumes momenteel mee speelt. Ik moet zeggen dat het best veel veranderd met de dag, maar er zit toch ook wel een rode draad in. Ook leuk om te zien hoe ze zich door de maanden heen heeft ontwikkeld. Die ontwikkeling en haar favoriete speelgoed van het moment ga ik vandaag bespreken.

Als eerste het Ikea keukentje. Deze kreeg ze al met haar eerste verjaardag en ondanks het feit dat ze hem erg leuk vond, is ze er pas sinds een paar maanden echt mee aan het spelen zoals het ‘moet’. Ze komt ook steeds vaker kijken wanneer ik (of mijn man) aan het koken ben en wil dan ook graag helpen. Maar zelf maakt ze in haar eigen keukentje ook van alles. Eten voor mama, voor papa maar ook voor de honden. De ene keer is het een taartje, de andere keer heeft ze een boterham gemaakt.

IMG_9273Dan de auto’s. We merkten al een aantal weken dat ze echt helemaal into de auto’s was. Sowieso stond ze regelmatig voor het raam om buiten alle auto’s aan te wijzen die voorbij kwamen maar ook zag ze auto’s in puzzelstukjes en speelde ze daar mee. Vroem vroem, toet toet! Nu kan ze sinds kort bij mijn ouders haar lol op met de auto’s. Ze heeft daar een Toet Toet Auto’s Garage staan met een takelwagen, een cabrio en een racewagen met afstandsbediening. Deze speelgoedserie komt van VTech en we hebben er de ervaring mee dat het heel duurzaam, maar ook leerzaam speelgoed is. Ja, het maakt veel geluid en soms kun je dat als lawaai zien, maar alles heeft een uitknop haha.124923 product

Bol AlgemeenBol Algemeen

Waar Fay ook graag mee speelt is Duplo. Ook dit is nog niet zo lang, maar ze vindt het geweldig om een toren te bouwen. Ze heeft ook met haar eerste verjaardag duplo gekregen, van die duplo om dieren te maken, maar daar speelde ze vrijwel niet mee. Dit stond dus ook boven, maar hebben we nu weer naar beneden gehaald omdat ze het nu wel leuk vind. Van mijn ouders kreeg ze met Sinterklaas een kleine boerderij van duplo met dieren en van mijn schoonouders een doos met basisblokken. Zo kan ze flink bouwen voorlopig.10623_alt1

Dan zijn er nog de muziekinstrumenten waar ze graag mee speelt. Een trommel (al maakt ze overal een trommel van) en de xylofoon. Ze geeft regelmatig een concert weg aan ons. Soms danst ze erbij of ze zingt. Vooral het liedje ‘lalalalala’ vindt ze echt geweldig leuk om te zingen. Ook haar babypop is nog steeds favoriet. Vooral bij haar beide grootouders speelt ze heel graag met de poppen. Nu hebben we voor haar de babyborn op zolder liggen, die ze met haar tweede verjaardag krijgt, deze zal ze denk ik wel leuk vinden.

Er zijn nog veel meer dingen waar ze graag mee speelt, maar dit zijn momenteel toch echt wel de favorieten.

Waar speelt jouw kind het liefste mee?

In dit artikelen staan een aantal affiliatie links. Dat zijn links die verwijzen naar een webshop of online winkel. Ik ontvang een kleine vergoeding als jij op die link klikt en iets bestelt.

5 reacties op “Speelgoed waar een dreumes van houdt

  • De zoef zoef dieren en toet toet auto’s zijn ook hier favoriet!
    Daarnaast heeft J sinds deze week een keukentje van de familie gekregen (neefje was er “uitgegroeid”) en ook dat is natuurlijk erg interessant.
    Daarnaast hebben we nog een houten treinset voor op zijn slaapkamer; genoeg te beleven dus!

  • Mijn kindje is nu 18 mnd. en speelt vooral met de dingen diehij niet mag spelen word er helemaal tureluur van.

  • De Toet Toet auto’s zijn hier ook favoriet. En ook leuk om bij gelegenheden op het verlanglijstje te zetten. Alleen die gezongen zinnen, haha, die zijn soms echt verschrikkelijk uit te maat en blijven dan de hele dag in je hoofd hangen

Reageren is niet mogelijk.