Speel en leer met Schooltje spelen van Rompompom

Onze dochter is dol op school. Ze zit in groep 1 en gaat vrijwel elke dag met plezier erheen. Wanneer ze thuis komt merk ik aan haar spel precies waar ze die dag mee bezig is geweest. Vooral wanneer ze een nieuwe letter hebben geleerd.Ze speelt dan ook regelmatig schooltje. Meestal met haar knuffels en soms is haar broertje ‘de pineut’. Sinds we het koffertje Rompompom Schooltje spelen van Zwijsen hebben wordt het spelen nóg leuker!

Verkeerd aanleren

Zelf heb ik een aantal jaar in het onderwijs gezeten. Ik verbaas me er dan ook altijd over wanneer er zogenaamd educatief speelgoed en educatieve spellen zijn die totaal niet aansluiten op school. Wat je vooral veel ziet is het gebruik van hoofdletters in plaats van de letters die ze werkelijk leren op school. En ook dat de letters op de verkeerde manier worden uitgesproken. Op school leren de kinderen de “ah”, oftewel de ‘a’. Echter bij veel speelgoed en spellen wordt dit uitgesproken als “aaaa”. Maar kinderen leren dat wanneer je “aaaa” zegt je ‘aa’ moet schrijven. Niet zo handig dus.

Sluit 100% aan bij school

Daarom vind ik het altijd een verademing wanneer ik iets educatiefs voor thuis tegenkom en dit dan wel op de juiste manier wordt aangepakt. Nu kun je van Zwijsen eigenlijk ook niets anders verwachten. Zij zijn namelijk al meer dan 170 jaar uitgever in het basisonderwijs. Misschien ken je de methodes ‘veilig leren lezen’ en ‘estafette’ wel. Zwijsen heeft deze ontwikkelt.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Speel en leer met Schooltje spelen

Zwijsen heeft echter naast schoolmethodes ook leuke tijdschriften, spellen en boeken voor thuis. Voor wanneer je kind geen genoeg krijgt van school óf wanneer je jouw kind wat extra wilt laten oefenen.

Lees ook: 6 leukste apps voor peuters (en kleuters)

Rompompom Schooltje spelen

Wij ontvingen van Zwijsen het leuke koffertje van Rompompom Schooltje spelen. Zoals ik al aangaf is onze dochter dol op school en vooral erg leergierig. Al vanaf dat ze drie maanden is lezen we haar al voor en ik merk dat dit echt haar interesse in lezen, letters en schrijven heeft gewekt. Met het koffertje van Rompompom kan ze zich helemaal uitleven. Schooltje spelen met haar knuffels, wanneer er een vriendinnetje komt spelen of samen met de speelpoppetjes Pompm, Loeloe en Poes Snoes.

Inhoud van het koffertje

Met het koffertje kan ze eindeloos Schooltje spelen. Maar wat zit er allemaal in?

  • Het koffertje kan aan beide kanten uitgeklapt worden. De ene kant is taalkundig, de andere kant meer rekenkundig.
  • Er zitten werkbladen bij met uitwisbare stiften
  • Twee werkboekjes
  • Een schoolbel
  • Speelpoppetjes
  • Een stickervel
  • Een diploma

Speel en leer Schooltje spelen van Rompompom

Vrijwel alles kan hergebruikt worden, behalve de werkboekjes (en stickers natuurlijk). Dat is wel jammer, want juist die werkboekjes vindt onze dochter zo leuk. Verder verstop ik de schoolbel regelmatig. Erg leuk wanneer ze echt schooltje speelt, maar ze heeft ook een broertje die hem te pas en onpas laat rinkelen. En dat geluid is niet al te prettig, haha!

Wat wij van dit leuke koffertje Schooltje spelen vinden

Zodra ik het koffertje tevoorschijn haal wordt onze dochter erg enthousiast. Het mooie is dat het haar fantasie nog eens extra stimuleert. En ze leert er ook nog eens veel van. Vooral wanneer ik samen met haar speel. Want dan kan ik haar vragen stellen waarop zij moet antwoorden. Ook mooi om te zien hoe zij de juf speelt en ik het kind. Dan hoor je veel van jezelf terug. Maar ook van school.

Speel en leer met Schooltje spelen van Rompompom Schooltje spelen van Rompompom

Zowel onze dochter als ik zijn dus erg tevreden over dit leuke spel. Al hadden er van mij dus wel meer werkboeken bij gemogen. Of wellicht de werkboeken ook uitwisbaar maken.

Extra informatie

Het Rompompom Schooltje spelen is voor kinderen tussen de 4-6 jaar. Echt de kleuterleeftijd dus. Hij is onder andere hier te koop voor €24,99.