De speciale band tussen moeder en dochter

De band tussen mijn moeder en mij is met de jaren alleen maar sterker geworden. Wij lijken qua karakter best op elkaar en dat heeft in het verleden (en nu nog wel eens) best gebotst, maar ik heb altijd een speciale band gehad met mijn moeder. Misschien omdat ik haar eerste was of omdat de band tussen moeder en dochter gewoon heel bijzonder is. En misschien is het wel een combinatie van…

Pas geleden ben ik dan ook samen met mijn moeder even een weekendje weg geweest. Het was alweer erg lang geleden dat we echt met zijn tweetjes iets gedaan hadden en nu konden we een heel weekend lekker genieten samen. Geen mannen erbij en ook geen (klein)kind. Gewoon even de moeder dochter band aansterken. Iets waarvan ik hoop dat we dit nog veel vaker zullen gaan doen en dit ook nog jarenlang kúnnen blijven doen. Wat de band tussen mij en mijn moeder zo speciaal maakt weet ik niet, het is gewoon een gevoel. Ik kan alles bij haar kwijt. Ze weet met veel dingen hoe ik denk en wat ik voel. Ze begrijpt me en ze is er gewoon altijd voor me geweest. En nu nog steeds.

Die speciale band tussen moeder en dochter is ook iets wat me bij mijn eigen dochter bezig houdt. Mijn dochter is om vele redenen speciaal voor me, maar een van de belangrijkste reden is toch wel dat zij mijn eerste kind is. Zij maakte van mij een moeder. Omdat ik zo’n fijne band heb met mijn eigen moeder en weet hoe fijn het kan zijn wil ik dit ook met mijn eigen dochter. En als ik eerlijk ben weet ik dat ik op de juiste weg ben. In de eerste jaren van haar leven ben ik er altijd voor haar geweest, dit heeft onze band echt enorm gesterkt. En ook straks als onze kleine man er is zal ik ervoor zorgen dat er ook nog genoeg moeder-dochter momentjes blijven.

De speciale band visualiseren

Om die band tussen mij en mijn dochter nog eens extra te benadrukken kreeg ik van Lovy twee prachtige armbanden uit haar collectie. Alleen al het uitpakken van dit pakketje voelde als een pracht cadeau. Ik ontving namelijk een heel degelijk kartonnen doosje waar een heel mooi marble achtig zakje in zat. In dat zakje zat dan ook nog een luxe geschenkdoosje (of bewaardoosje, wat jij wilt) en daar zaten de armbanden in.

img_9974

Deze moeder en dochter sieraden staan symbool voor de liefde die er vanaf het eerste moment is. Symbool voor de onbreekbare en onzichtbare band die er altijd zal zijn. Onze kleine dame was er echt enorm blij mee ook: “wauw mama, hebben we dezelfde!”, klonk het uit haar keeltje. Ik zelf vind dit echt het ideale armbandje. De zilveren kraaltjes in deze set zijn stijlloos en daarmee bedoel ik dat het niet bij 1 bepaalde stijl past, maar bij meerdere. Ook is de maat niet al te opvallend waardoor je hem eigenlijk altijd wel kunt dragen en niet alleen bij bepaalde gelegenheden.

Fay was er echter wel helemaal van overtuigd dat ze deze armband bij “Kersemis” om wilt. En toen ik een poging waagde om er goede productfoto’s van te maken legde ze er dan ook prompt een aantal kerstballen bij. Dat is dus duidelijk. Het zijn inderdaad prachtige sieraden die ideaal zijn als kerstcadeau maar ook als origineel kraamcadeau.

img_0611

Heb jij ook zo’n speciale band met je moeder/dochter?

2 reacties op “De speciale band tussen moeder en dochter

  • Ik heb twee dochters, maar heb niet met de ene een specialere band dan met de ander. Het contact wat ik met ze heb, is wel verschillend, maar dat is vooral vanwege de leeftijd. De verwachtingen en gespreksonderwerpen met een 13 jarige zijn anders dsn met een (bijna) 10 jarige. Maar ze zijn even speciaal voor me.

  • Wat een lieve blog heb je geschreven. ♡ Ik heb in mijn tienertijd echt moeite gehad met mijn moeder maar het is daarna eigenlijk alleen maar beter geworden. Ik doe ook regelmatig iets alleen met mijn moeder maar ook met mijn dochter. Ik hoop dat wij later ook die bijzondere band krijgen die ik nu met mijn moeder heb.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *