Soupmaker recept: tomaat – paprika soep

soupmaker-recept-tomaat-paprika-soep

Sinds kort heb ik een nieuwe aanwinst in de keuken. Namelijk de Philips SoupMaker. Maandenlang maakte ik zelf soep en dit kostte me altijd ontzettend veel tijd. Totdat mijn moeder een SoupMaker van mijn vaker kreeg en er razend enthousiast over was. Ik was verkocht en wilde er ook eentje. Met mijn verjaardag kreeg ik een cadeaukaart van bol.com en daarmee heb ik dit handige apparaat gekocht.

Inmiddels heb ik al vele soepen ermee gemaakt en vandaag vertel ik jullie over een van mijn favoriete en makkelijkste recepten. Een tomaat – paprika soep met kokosmelk. In 20 minuten tijd had ik ongeveer een liter aan soep en konden we daar met vier man van eten.

Recept: tomaat – paprika soep

Ik houd zelf helemaal niet van tomatensoep maar wel van tomaten. En omdat ik enorm van paprika houd dacht ik dat dit wellicht een goede combinatie zou zijn. Ik had gelijk.

Voor dit recept heb je nodig:

 • blik gepelde tomaten
 • 1 paprika (ik gebruikte een gele paprika maar een rode of oranje is ook prima)
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook (of knoflookpoeder)
 • bouillon
 • peper en zout
 • 100 ml kokosmelk
 • water

Zo maak je de soep:

De paprika en uit snijd je in stukken, dat mogen grove stukken zijn van zo’n 2 cm breed. Je giet het blik met gepelde tomaten in de SoupMaker. Doet daar de stukjes paprika, uit en knoflook bij. Wat peper en zout, een blokje groentebouillon, de kokosmelk en het water. Zorg ervoor dat je tussen de min en max blijft van de SoupMaker. Zet het apparaat aan en 18 minuten later heb je een heerlijk soepje.

SoupMaker

Er zijn verschillende soorten soepmakers op de markt, ik heb zelf alleen ervaring met de Philips. Met deze SoupMaker kun je gladde soepen maken, grove soepen zoals kippensoep, compotes met appel of peer of wat je ook lekker vindt en zelfs smoothies. Nu heb ik een blender dus maak ik daar mijn smoothies in. Maar mocht je die niet hebben is dit dus wel erg handig. Mijn ouders hebben er wel al smoothies mee gemaakt en zij vonden het ideaal.

Ik ben in ieder geval erg blij met mijn soepmaker en ben allerlei recepten aan het uitproberen. Ik eet tegenwoordig ook regelmatig soep als lunch. Hoe gezond?!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

5 reacties

 1. Audrey op 15 mei 2019 om 09:51

  Hoe werkt dit precies? Ik neem aan dat hij een kookstand heeft en een pureerstand en dat je dan zelf instelt wat je nodig hebt? En kost het schoonmaken niet veel tijd?

  • Nicole op 15 mei 2019 om 13:18

   Je kiest alleen het programma, dus bijvoorbeeld ‘gladde soep’ en dan druk je op het aan knopje en dan hoef je verder niets meer te doen. Dan kookt en pureert hij alles zelf. Schoonmaken is binnen een minuut ofzo gepiept.

 2. Rozemarijn op 20 november 2019 om 21:22

  Vanmiddag je soep gemaakt in m’n nieuwe soupmaker. Hemels recept! Dank je wel.

  • Nicole op 20 november 2019 om 21:24

   Aaah wat goed om te horen!!

 3. […] zichzelf alleen geen grote pan maakt. Bij Pasen hoort een lekker licht soepje, bijvoorbeeld een tomaat paprikasoep of een heldere […]

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje