Soupmaker recept: tomaat – paprika soep

Sinds kort heb ik een nieuwe aanwinst in de keuken. Namelijk de Philips SoupMaker. Maandenlang maakte ik zelf soep en dit kostte me altijd ontzettend veel tijd. Totdat mijn moeder een SoupMaker van mijn vaker kreeg en er razend enthousiast over was. Ik was verkocht en wilde er ook eentje. Met mijn verjaardag kreeg ik een cadeaukaart van bol.com en daarmee heb ik dit handige apparaat gekocht.

Inmiddels heb ik al vele soepen ermee gemaakt en vandaag vertel ik jullie over een van mijn favoriete en makkelijkste recepten. Een tomaat – paprika soep met kokosmelk. In 20 minuten tijd had ik ongeveer een liter aan soep en konden we daar met vier man van eten.

Recept: tomaat – paprika soep

Ik houd zelf helemaal niet van tomatensoep maar wel van tomaten. En omdat ik enorm van paprika houd dacht ik dat dit wellicht een goede combinatie zou zijn. Ik had gelijk.

Voor dit recept heb je nodig:

  • blik gepelde tomaten
  • 1 paprika (ik gebruikte een gele paprika maar een rode of oranje is ook prima)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook (of knoflookpoeder)
  • bouillon
  • peper en zout
  • 100 ml kokosmelk
  • water

Zo maak je de soep:

De paprika en uit snijd je in stukken, dat mogen grove stukken zijn van zo’n 2 cm breed. Je giet het blik met gepelde tomaten in de SoupMaker. Doet daar de stukjes paprika, uit en knoflook bij. Wat peper en zout, een blokje groentebouillon, de kokosmelk en het water. Zorg ervoor dat je tussen de min en max blijft van de SoupMaker. Zet het apparaat aan en 18 minuten later heb je een heerlijk soepje.

SoupMaker

Er zijn verschillende soorten soepmakers op de markt, ik heb zelf alleen ervaring met de Philips. Met deze SoupMaker kun je gladde soepen maken, grove soepen zoals kippensoep, compotes met appel of peer of wat je ook lekker vindt en zelfs smoothies. Nu heb ik een blender dus maak ik daar mijn smoothies in. Maar mocht je die niet hebben is dit dus wel erg handig. Mijn ouders hebben er wel al smoothies mee gemaakt en zij vonden het ideaal.

Ik ben in ieder geval erg blij met mijn soepmaker en ben allerlei recepten aan het uitproberen. Ik eet tegenwoordig ook regelmatig soep als lunch. Hoe gezond?!

6 reacties op “Soupmaker recept: tomaat – paprika soep

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *