Mama’s avondje uit: sound of music

IMG_7548

Wat keek ik hier naar uit zeg; een avondje voor mij alleen. Of nou ja, alleen… Een avondje zonder man en zonder kind. De laatste keer dat ik dat had kan ik me niet eens meer herinneren. Maar gisterenavond was het zover, dankzij Linda want zij nam me mee naar de première avond van Sound of Music in Koninklijk theater Carré. Ik plande de reis ruim in, wat maar goed was ook, want onderweg kon ik het wel eens moeilijk krijgen qua vermoeidheid. Om 15uur vertrok ik dus vanaf ons huisje in de hei richting de grote stad Amsterdam. Dat ik de tijd ruim had genomen was maar goed ook, want onderweg ben ik inderdaad even gestopt om mijn ogen dicht te doen. sound of music 2015 theater carré

Rijden en parkeren in Amsterdam

Het was de tweede keer dat ik in Amsterdam reed en ik moet toegeven dat het me dit keer makkelijk af ging. Het was ook rij rustig op de weg terwijl ik wel tijdens spitsuur reed. Maar dit zal door de vakantie komen denk ik. Ik vond het theater dan ook direct en daar zat Linda op me te wachten. Ik verwachtte moeite te hebben met een parkeerplek te vinden, maar ook dit was zo gepiept. We vonden een plekje om de hoek! Het tarief loog er echter niet om, voor 5 uurtjes even dik €20,- aftikken. Maar goed, alles is geoorloofd tijdens een mama’s avondje uit, zoiets komt niet vaak voor!

Op (hoge) hakken liep ik samen met Linda naar het Carré toe waar we ook de andere Linda zagen staan en Josan met haar 2 mooie kinderen. Na even gekletst te hebben gingen we dan toch maar (weer) naar binnen en konden we de kaartjes ophalen. We werden direct naar de oranje foyer gewezen waar we getrakteerd zouden worden op een glaasje bubbels. Die bubbels kwamen pas veel later, maar dat was niet erg want Manon en Bibian zaten er ook al dus daar hebben we gezellig mee gekletst.

Sound of music

Ongeveer een kwartier voor het begin zochten we onze plaatsen op in de loge en het bleken hele degelijke plekken te zijn. Net niet in het midden maar zeker goed genoeg. Wat ik ook fijn vond was dat we gewoon met zijn tweeën naast elkaar zaten dus we hoefden niet op te staan voor anderen. Nadat we wat lachwekkende selfies hadden gemaakt (niet mijn schuld hoor, haha) begon de musical. Ik ben erg gewend dat een musical met veel bombarie begint en je even flink wakker wordt geschud. Dat was nu echter niet het geval dus dat maakte me een klein beetje sceptisch.sound of music 2015 theater carré

Echter vervaagde dat gevoel al snel. Ik werd namelijk betoverd door de prachtige klanken die uit de kelen van onder andere Moeder Overste en Maria kwamen. Ook de kinderen ontroerde me, wat vind ik het toch prachtig om te zien zulk jong talent. Mijn favoriete scenes waren dan ook diegene waarin de kinderen zongen. Al moet ik toegeven dat ik de scene met Rolf en Liesl ook enorm mooi vond.

Nu nog 16, dadelijk 17. Ik ben misschien naïef. Want noemt een man me prachtig, wat dan. Dan is dat toch positief?!

De cast

Toegegeven, van te voren herkende ik één naam in de castlijst, dat heeft vooral met mij te maken aangezien ik al lange tijd geen musicals meer gevolgd heb. Die ene naam die ik kende was natuurlijk van Tony Neef. Hij had ook echt een geweldige rol, die van oom Max. Past precies bij hem vind ik. Maar er zijn nu een aantal namen die echt gaan blijven hangen. Zo vond ik Liesl (Lotte Stevens) en Rolf (Martijn Vogel) perfect gecast: mooie stemmen, prachtige verschijningen en goed geacteerd. Zoals ik hierboven al aangaf werd ik ook betoverd door de stemmen van Maria (Anouk Maas) en Moeder Overste (An Lauwereins), menig keer pikte ik een traantje weg zonder dat mijn buurvrouw dat zag (hoop ik!).

Alleen al doordat ik zo onder de indruk was van de cast vond ik het helemaal een eer dat wij na de voorstelling nog even met ze op de foto mochten!
sound of music 2015 theater carréBenieuwd naar de insteek van Linda en hoe zij het ervaren heeft? Lees dan ook eens haar blog! Hint: bij haar vind je ook de überselfie waarop ik schitter!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

10 reacties

 1. Godelieve op 30 juli 2015 om 14:00

  Wat een heerlijke avond hebben jullie gehad Nicole. Die foto met de cast is wel heel uniek en geweldig, die krijgt vast een speciaal plekje.
  The Sound of Music is mijn favoriete musical vanaf dat ie voor het eerst uitkwam in de jaren 60. Ik kan alle liedjes zo uit mijn hoofd zingen, alleen dat wil niemand aanhoren 😉

 2. Kim op 30 juli 2015 om 14:35

  Ik hou echt heel veel van deze musical. 🙂 Heb hem een paar maanden geleden ook gezien en daarvoor ook een paar keer, maar hij blijft prachtig.

 3. Malou op 30 juli 2015 om 14:37

  Wat leuk zeg! Lijkt me erg leuk, zo’n musical 🙂

 4. zomersproetje op 30 juli 2015 om 15:38

  Je enthousiasme straalt van je blog af. Ik heb een goed beeld hoe jullie avond is geweest. Lijkt me een prachtige musical. Herinner me ineens weer dat ik een paar jaar geleden auditie heb gedaan in het Latijns voor de rol van non in de regionale Sound of Music musical (moest zingen). Had het verdrongen denk ik :-S. Je raadt dan vast al dat ik niet gekozen was haha. Maar echt tof hoor meis en hakken aan..you go Girl, goed gedaan.x

 5. Charlotte op 30 juli 2015 om 19:46

  Gezellig zo’n avondje weg!

 6. Josan op 30 juli 2015 om 21:28

  Aah, jullie foto is mooi geworden 🙂 Zo jammer dat ik je niet heb horen zingen. Snif

 7. Tamara - Crazygreatlife op 30 juli 2015 om 22:13

  wat een heerlijk dagje weg en klinkt hartstikke super!!

 8. Nesrin op 31 juli 2015 om 00:30

  Heel gezellig zo een avondje zonder man en kind lekker uit met een vriendin. Ik moet eerst de film nog zien 😉 want het is echt een klassieker volgens mij.

 9. Sharing is Caring Tag - Liever Voordelig op 31 juli 2015 om 05:45

  […] houd ik het meest van ‘oude muziek’! Wat ik wel weer heel leuk vond om te lezen was dat Nicole van Meisje Eigenwijsje pas geleden naar The Sound of Music was geweest in Carré. Die musical is […]

 10. […] ruimschoots op tijd. In de foyer dronken we wat en zagen we andere bloggers zoals Linda, Nicole en Linda met haar […]

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje