Mama’s avondje uit: sound of music

Wat keek ik hier naar uit zeg; een avondje voor mij alleen. Of nou ja, alleen… Een avondje zonder man en zonder kind. De laatste keer dat ik dat had kan ik me niet eens meer herinneren. Maar gisterenavond was het zover, dankzij Linda want zij nam me mee naar de première avond van Sound of Music in Koninklijk theater Carré. Ik plande de reis ruim in, wat maar goed was ook, want onderweg kon ik het wel eens moeilijk krijgen qua vermoeidheid. Om 15uur vertrok ik dus vanaf ons huisje in de hei richting de grote stad Amsterdam. Dat ik de tijd ruim had genomen was maar goed ook, want onderweg ben ik inderdaad even gestopt om mijn ogen dicht te doen. sound of music 2015 theater carré

Rijden en parkeren in Amsterdam

Het was de tweede keer dat ik in Amsterdam reed en ik moet toegeven dat het me dit keer makkelijk af ging. Het was ook rij rustig op de weg terwijl ik wel tijdens spitsuur reed. Maar dit zal door de vakantie komen denk ik. Ik vond het theater dan ook direct en daar zat Linda op me te wachten. Ik verwachtte moeite te hebben met een parkeerplek te vinden, maar ook dit was zo gepiept. We vonden een plekje om de hoek! Het tarief loog er echter niet om, voor 5 uurtjes even dik €20,- aftikken. Maar goed, alles is geoorloofd tijdens een mama’s avondje uit, zoiets komt niet vaak voor!

Op (hoge) hakken liep ik samen met Linda naar het Carré toe waar we ook de andere Linda zagen staan en Josan met haar 2 mooie kinderen. Na even gekletst te hebben gingen we dan toch maar (weer) naar binnen en konden we de kaartjes ophalen. We werden direct naar de oranje foyer gewezen waar we getrakteerd zouden worden op een glaasje bubbels. Die bubbels kwamen pas veel later, maar dat was niet erg want Manon en Bibian zaten er ook al dus daar hebben we gezellig mee gekletst.

Sound of music

Ongeveer een kwartier voor het begin zochten we onze plaatsen op in de loge en het bleken hele degelijke plekken te zijn. Net niet in het midden maar zeker goed genoeg. Wat ik ook fijn vond was dat we gewoon met zijn tweeën naast elkaar zaten dus we hoefden niet op te staan voor anderen. Nadat we wat lachwekkende selfies hadden gemaakt (niet mijn schuld hoor, haha) begon de musical. Ik ben erg gewend dat een musical met veel bombarie begint en je even flink wakker wordt geschud. Dat was nu echter niet het geval dus dat maakte me een klein beetje sceptisch.sound of music 2015 theater carré

Echter vervaagde dat gevoel al snel. Ik werd namelijk betoverd door de prachtige klanken die uit de kelen van onder andere Moeder Overste en Maria kwamen. Ook de kinderen ontroerde me, wat vind ik het toch prachtig om te zien zulk jong talent. Mijn favoriete scenes waren dan ook diegene waarin de kinderen zongen. Al moet ik toegeven dat ik de scene met Rolf en Liesl ook enorm mooi vond.

Nu nog 16, dadelijk 17. Ik ben misschien naïef. Want noemt een man me prachtig, wat dan. Dan is dat toch positief?!

De cast

Toegegeven, van te voren herkende ik één naam in de castlijst, dat heeft vooral met mij te maken aangezien ik al lange tijd geen musicals meer gevolgd heb. Die ene naam die ik kende was natuurlijk van Tony Neef. Hij had ook echt een geweldige rol, die van oom Max. Past precies bij hem vind ik. Maar er zijn nu een aantal namen die echt gaan blijven hangen. Zo vond ik Liesl (Lotte Stevens) en Rolf (Martijn Vogel) perfect gecast: mooie stemmen, prachtige verschijningen en goed geacteerd. Zoals ik hierboven al aangaf werd ik ook betoverd door de stemmen van Maria (Anouk Maas) en Moeder Overste (An Lauwereins), menig keer pikte ik een traantje weg zonder dat mijn buurvrouw dat zag (hoop ik!).

Alleen al doordat ik zo onder de indruk was van de cast vond ik het helemaal een eer dat wij na de voorstelling nog even met ze op de foto mochten!
sound of music 2015 theater carréBenieuwd naar de insteek van Linda en hoe zij het ervaren heeft? Lees dan ook eens haar blog! Hint: bij haar vind je ook de überselfie waarop ik schitter!

10 reacties op “Mama’s avondje uit: sound of music

Reageren is niet mogelijk.