Social Media Lie – Tag

IMG_7045

Ze noemen het de Social Media Lie – Tag, echter gaat het volgens mij vooral om Instagram, of in ieder geval over foto’s. Aangezien ik zelf vrijwel alleen maar foto’s op mijn blog deel en op mijn Instagram gaat het dus bij mij daarover. Maak ik de waarheid mooier dan het is met mijn foto’s? Ruim ik wel eens dingen op voor ik een foto maak en plaats? Complimenteer ik wel eens Social Media vrienden (ik wilde het eigenlijk afkorten, maar dan zou er SM staan en dat roept weer een verkeerd beeld op haha!) terwijl ik het niet meen? Je leest het nu allemaal in deze Tag! (mits ik natuurlijk ook niet hierover lieg…. hahaha!)

Hoeveel foto’s maakte je voordat je je laatste foto op Instagram deelde?

Mijn laatste foto op IG (terwijl ik dit schrijf tenminste) is een selfie van mezelf. Nou ik kan je zeggen, dan maak ik er echt wel meer dan één wil ik tevreden zijn! Dus ik geloof dat ik van die foto er een stuk of 5 heb gemaakt. Maar van de foto daarvoor heb ik er bijvoorbeeld gewoon eentje gemaakt. Wat ik wel doe is wazige foto’s opnieuw maken. Want ik hou niet van wazige foto’s, al zul je vast wel eens een wazig voetje of handje zien. Maar als mn kind of het konijn een wazige vlek is post ik de foto niet en maak ik hem opnieuw.

Plaats je foto’s van gezelligheden die helemaal niet zo gezellig zijn?

Nee nooit. Want als ik het ergens niet gezellig vind dan zul je mij daar ook niet lang vinden haha! Dus heb ik ook geen kans om een foto te maken. Snap ook nooit zo goed waarom mensen dat wel zouden doen… “Wauw kijk eens, iedereen zit met een chagrijnig gezicht maar we hebben het toch zoooooooo gezellig!!”

Style jij hoekjes voor de foto terwijl de rest van je huis een puinhoop is?

Als het gaat om review producten dan wel ja. Want dan gaat het om het product er zo goed mogelijk uit te laten komen. Maar als ik bijv foto’s maak van mijn dochter dan zul je op de achtergrond gewoon zien wat er op dat moment te zien is! Daarnaast heb ik ook gewoon de puf niet om op te ruimen hahaha!

Plaats je wel eens foto’s waar jezelf heel leuk opstaat, maar anderen uhm… niet zo charmant?

Uh nee, als ik zoiets doe dan meestal andersom. Dus de andere charmant maar ik niet zo hahaha! Verder plaats ik eigenlijk weinig van anderen online, vooral gewoon van mijn kind en de diertjes. Soms mijn man… En ja, die slapende foto vond ik dus erg charmant, alhoewel hij het er niet helemaal mee eens was haha!

Plaats je wel eens prachtige foto’s van heerlijk uitziend eten, inclusief lovende hashtags, dat eigenlijk gewoon niet te eten is, zo vies?

God wat ben ik saai, maar ik plaats ten eerste niet zoveel foodfoto’s. Ik ben te snel met opeten haha! Of het moet er zo goddelijk uitzien dan plaats ik er wel een foto van. Gelukkig nog nooit gehad dat het dan achteraf vies bleek haha. Want ik plaats sowieso geen foto’s van eten die al half op is omdat ik eerst wil weten of het wel lekker is!

Complimenteer je je social media vrienden wel eens terwijl je er eigenlijk helemaal niets van meent?

Waarom zou ik? Ten eerste heb ik niet eens de tijd om zoveel te reageren en ten tweede als ik dat doe dan besteed ik het liever aan echt positieve dingen en geen nep gedoe. Als ik een kindje niet schattig vind ga ik er niet bijzetten “schatje” dan sla ik die foto gewoon over. Want dat kan…. Zonder dat iemand het ziet! Ik ben wie ik ben en zoals je me online ziet zo ben ik ook in het echt. Gewoon eerlijk en puur. Nu zullen dingen online wellicht anders overkomen bij anderen dan ik ze bedoel, maar goed. Dat hou je niet tegen. Dat gebeurd ‘in real life’ ook. social media lie

Aan welke social media lie maak jij je nog meer schuldig?

Soms plaats ik wel eens een foto op Instagram die ik niet perse op dat moment gemaakt heb. Dat is dan een foto die ik graag wil delen, maar heb bewaard omdat ik bijv die dag al teveel foto’s heb geplaatst naar mijn zin. Daarnaast deel ik niet ALLES! Wanneer ik last van mijn darmen heb of een vreetbui dan ga ik daar niet over twitteren of een foto maken op IG. Zou ook wat zijn, alles delen. Dan ben je meer bezig met delen dan met werkelijk die dingen DOEN!

Wat ben ik een braaf kind zeg. Poeh hee. Ook best saai of niet? Haha. Maar je weet in ieder geval wel dat het allemaal klopt wat ik schrijf en laat zien. Wil jij de tag ook invullen? Ga gerust je gang. Ik geloof dat de tag gemaakt is door Wolferien.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

4 reacties

 1. Nathalie op 20 september 2015 om 11:21

  hihihi top

 2. Barbara op 20 september 2015 om 20:01

  Veel is herkenbaar hier!

 3. Melissa op 20 september 2015 om 23:50

  Hij is leuk, deze tag! En het onderwerp is helemaal hot he op het moment. Ik plaatste laatst een 3-d tekening van een gedeelte van onze woonkamer hoe we het destijds voor ogen hadden en daarbij een foto van hoe het er nu uitziet. Ik voelde de opluchting in de reacties van mensen, zo van “ohhhhh gelukkig, daar is het ook zo!” Mensen waarderen het toch meer wanneer je laat zien zoals het werkelijk is. Trouwens, die foto met van jou met bontkraag is TOP!

 4. Ceciel op 21 september 2015 om 20:58

  hahaha wat heerlijk herkenbaar allemaal.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje