Sneakers: welke kies je?

Sneakers, ik ben er dol op. Als je naar mijn schoenen verzameling kijkt dan zul je zien dat negen van de tien paar sneakers zijn. Vooruit, in de zomer draag ik ook regelmatig sandalen of slippers. En zo heel af en toe wil ik ook nog wel eens enkellaarsjes aantrekken. Maar over het algemeen zijn het dus echt sneakers die ik het meest draag. De reden? Het voelt alsof je op wolkjes loopt. Als je tenminste de juiste sneakers koopt. Want dat is helaas niet altijd zo. Daarom ook het onderwerp van deze blog, welke sneakers kies je?

Goedkoop = duurkoop?

Ze zeggen wel eens dat goedkoop duurkoop is. Daarmee bedoelen ze dat wanneer je maar weinig ergens voor betaald het vaak snel kapot is. En weet je? In veel gevallen is dat misschien ook wel zo. Maar zeker niet altijd. Zo heb ik sneakers in huis die ik werkelijk al jaren draag en nog niet kapot zijn. Deze kocht ik voor nog geen twintig euro. En ik heb ook sneakers in huis waar ik bijna honderd euro voor betaald heb en die binnen een maand kapot waren.

Toch moet ik toegeven dat ik zelf het liefst mijn sneakers wat duurder koop, omdat dit negen van de tien keer wel een garantie is dat ze langer mee gaan. En vaak lopen ze ook veel lekkerder. Dat ligt natuurlijk helemaal aan de kwaliteit en het materiaal waarvan het gemaakt is. Zo ontdekte ik onlangs de Philippe Model sneakers. Dit zijn echt hele mooie sneakers en ze lopen echt geweldig. Ik geef toe dat ik ze nog niet gekocht heb omdat ze ietwat boven mijn budget liggen. Maar dit zijn nou schoenen waar ik met liefde voor spaar.

Ook heb ik mijn oog laten vallen op sneakers van het merk Gabor. Ik heb van dit merk ook al enkellaarzen waar ik echt heel blij mee ben. Ze lopen echt superfijn, zitten lekker en staan ook nog eens mooi op een spijkerbroek of onder een jurk. Daarom ben ik erg nieuwsgierig naar de sneakers van Gabor. Zullen zij net zo lekker lopen? Ook deze schoenen zijn wat duurder geprijsd. Maar ik heb liever schoenen die goed voor mijn voeten zijn, lekker zitten en ook nog lang mee gaan dan dat ik ze na één seizoen kan weggooien.

Welke sneakers kies je?

Wanneer je dus gaat shoppen voor sneakers is het belangrijk om jezelf van te voren al een aantal vragen te stellen.

Waarvoor wil ik deze schoenen gebruiken?

Koop je sneakers om daarmee het festival seizoen af te lopen dan is het misschien geen goed idee om een al te dure variant te kopen. Wil je er echter lange wandelingen mee maken dan wil je het liefst hele stevige schoenen van een goede kwaliteit. Het is dan beter om wat minder op de prijs te letten.

Hoe lang wil je de schoenen gebruiken?

Ben jij iemand die het liefst elk seizoen weer andere schoenen koopt dan is het misschien zonde om sneakers van €200 te kopen voor die paar maanden. Denk je er het hele jaar mee te doen dan is het qua budget misschien wel mogelijk.

Ga je toch voor de goedkopere sneakers, weet dan in ieder geval dat de kans groot is dat je binnen korte tijd weer nieuwe moet kopen. En ga je voor de duurdere variant zorg dan goed voor je schoenen en spuit ze in ieder geval van te voren in met speciale impregneer spray zodat je schoenen langer beschermd worden tegen vuil en vocht.