Smeren smeren smeren – Drs Leenarts Suncare SPF 30

De afgelopen dagen hebben we weinig zon mogen zien helaas. Maar de vooruitzichten voorspellen gelukkig wat anders. Ook in de afgelopen weken werden we toch met regelmaat getrakteerd op een zonnige dag. En juist ook op die dagen kun je maar beter goed voorbereid zijn. Op de negenmaandenbeurs ontving ik van Drs Leenarts een tube suncare en deze heb ik dan ook op die zonnige dagen veelvuldig getest. 

Ik had al eerder met Drs Leenarts kennis gemaakt alleen eigenlijk nog helemaal niet met haar producten. Ja ik had ooit een sample van de droge huid zalf gekregen en daar was ik wel tevreden over, maar daar bleef het tot nu toe bij. Wel hoorde ik hele positieve verhalen over haar bergzalf en de verkoelende lotion voor wanneer je kindje waterpokken heeft.

Drs Leenarts Suncare SPF 30

Nu ontving ik dus van haar persoonlijk een tube Suncare SPF 30 van 30 ml. Ik ben erg blij met de formaat van de tube Suncare aangezien die altijd wel in je tas past. Hoe groot of klein je tas ook is. Ik heb zelf niet veel tassen en gebruik eigenlijk alleen een kleine tas en naast mijn portemonnee en telefoon past deze tube er dus ook in. Dat vind ik al een pluspunt. Al zou ik voor thuis wel ook de grotere variant willen van 150 ml.

Bol AlgemeenBol Algemeen

De ingrediënten

In deze zonnebrand zitten organische filters die in de bovenste laag van je huid trekken. Bij deze filters zijn de moleculen zo groot dat ze niet verder je lichaam in kunnen komen. Ook de andere ingredienten zijn zorgvuldig uitgekozen waarbij er veel rekening is gehouden met allergische reacties en de droge huid.

Dat deze zonnebrand alleen in factor 30 te krijgen is, is bewust gedaan. Het verschil van bescherming met factor 50 is namelijk slechts 1%, terwijl mensen er doorgaans vanuit gaan dat je met factor 50 veel langer in de zon kunt zitten. Dit is dus een grote misvatting.

Aqua, C12-15 Alkyl Benzoate, Homosalate, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Ceteth-20, Ethylhexyl Triazone, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Sorbitol, Polymethyl Methacrylate, Alcohol Denat , Caprylyl Glycol, Dimethicone, Lecithin, Sorbitan Stearate, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Sodium Benzoate, Carbomer, p-Anisic Acid, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Tetrasodium GlutamateDiacetate.

Hoe te gebruiken

Zoals bij elke zonnebrand is het ook bij deze Suncare heel belangrijk om voldoende crème te gebruiken. De meeste mensen smeren namelijk veel te zuinig. En dat is dan ook de reden dat mensen vaak alsnog verbranden. Ook wordt er niet altijd op alle plekken gesmeerd en smeert men ook niet altijd om de twee uur in. Wil een zonnebrand zijn werk goed doen, dan moet je hem ook goed gebruiken. Daarom staat er ook achter op de tube nog extra vermeld hoe je de Suncare het beste kunt gebruiken.

Onze ervaring

Zowel mijn moeder als ik zelf hebben deze Drs Leenarts Suncare SPF 30 getest en beide zijn er erg tevreden over. De crème smeert fijn en trekt ook vrij snel in. Terwijl we beide een vrij gevoelige huid hebben merken we ook geen extra allergische reacties bij deze zonnebrand. Wat ik verder prettig vind van deze zonnebrand is dat hij ook bij kinderen en baby’s te gebruiken is. Al is bij zowel baby’s als kinderen natuurlijk het advies om ze zoveel mogelijk uit de zon te houden.

Deze Suncare is zowel bij de Etos als de apotheek te verkrijgen. Verder kun je hem ook online aanschaffen in de webshop van Drs Leenarts zelf. Er zijn drie verschillende tubes te koop. De 15 ml, deze is erg handig wanneer je hem wilt testen zonder meteen veel geld kwijt te zijn. De 30 ml, deze is handig als tasformaat. En de 150ml voor wanneer je op vakantie gaat of gewoon handig voor thuis!

Ben jij al bekend met de producten van Drs Leenarts?

10 reacties op “Smeren smeren smeren – Drs Leenarts Suncare SPF 30

Reageren is niet mogelijk.