Al jarenlang maak ik eens in de zoveel tijd een Big Mac ovenschotel. Ik heb dit recept ooit eens opgeslagen in mijn notities vanuit een foodblogger (ik weet alleen niet meer welke). Nu zag ik op TikTok een soort trend voorbij komen van Smash burgers en daarbij dan de Big Mac variant. Echter maken zij de Big Mac saus dus anders dan hoe ik het ‘ken’ vanuit de ovenschotel dus ik besloot om Big Mac taco’s (of eigenlijk zijn het big mac wraps) te maken met ‘mijn’ Big Mac saus.
Inhoudsopgave
De Big Mac saus
Wanneer wij naar de McDonalds gaan dan eten zowel mijn man als mijn dochter beide een Big Mac. Dat is echt hun guilty pleasure. Ik vind het ook wel lekker maar kies zelf meestal voor de McChicken of een Big Tasty, net hoeveel trek ik heb. Wat de Big Mac zo bijzonder maakt is het feit dat het eigenlijk een dubbele hamburger is, maar met een speciale saus. Deze saus maakt het zo lekker.
Dat is dan ook de reden dat de Big Mac ovenschotel hier altijd zo favoriet is. Ik maak hem niet zo vaak omdat het met de saus, de vele kaas en het gehakt niet zo heel erg gezond is. Maar lekker is het wel. De big mac saus zoals wij hem maken is niet zoals het originele recept is, maar wij vinden hem er wel enorm op lijken.
Ook lekker: De club sandwich wrap met eiersalade en ontbijtspek
Big Mac wraps
Aangezien je voor dit recept wraps gebruikt hoort het eigenlijk Big Mac wraps te heten. Echter omdat je ze knapperig maakt en ze dubbel vouwt lijken ze op taco’s en dat is dan denk ik ook de reden dat het in de volksmond Big Mac taco’s wordt genoemd.
Recept Big Mac taco’s
Equipment
- Koekenpan groot
Ingrediënten
Voor het vlees
- 500 gram rundergehakt
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- paprikapoeder naar smaak
Voor de taco's
- 9 mini tortillawraps
- 9 plakjes cheddar kaas
- 200 gram ijsbergsla
- 4 augurken
- 1 rode ui
- bakboter optioneel
Voor de Big Mac saus
- 4 eetlepels Sandwichspread tuinkruiden
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel ketchup
- 1 theelepel blanke azijn
Instructies
- Meng het rundergehakt met het peper, de zout en de paprikapoeder en maak er daarna 9 balletjes gehakt van.500 gram rundergehakt, peper, zout, paprikapoeder
- Snijd de rode ui fijn en de augurken in plakjes.1 rode ui, 4 augurken
- Roer de ingrediënten voor de Big Mac saus door elkaar.4 eetlepels Sandwichspread tuinkruiden, 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel ketchup, 1 theelepel blanke azijn
- Leg de hamburger op de kleine tortilla en druk het zo plat mogelijk richting de randen van de tortilla.9 mini tortillawraps
- Je kunt nu de pan verhitten en daar dan wat bakboter aan toevoegen. Mijn ervaring is dat boter bij gehakt helemaal niet nodig is.bakboter
- Leg de tortilla met de het gehakt naar beneden in de pan en bak het vlees ongeveer zo'n 4 tot 5 minuten op middelhoog vuur gaar.
- Draai de tortilla daarna om, leg er één of twee plakjes cheddar kaas bovenop en bak het geheel ongeveer een minuut totdat de kaas smelt.9 plakjes cheddar kaas
- Haal de tortilla uit de pan en leg het op een bord, beleg het met de plakjes augurk, de ijsbergsla (ongeveer een handje per taco) en natuurlijk de lekkere Big Mac saus.200 gram ijsbergsla
- Vouw de tortilla dubbel en je hebt je Big Mac taco's gemaakt. Eet smakelijk!
Notities
Wil je ook je wraps helemaal zelf maken en deze big mac taco wrap een upgrade geven? Dan heb ik nog een hele toffe video gevonden waarbij EtenmetNick je precies laat zien hoe je dat doet.