Een slowcooker: aanrader of niet?

Hij stond al langer dan een jaar op mijn verlanglijstje. Een slowcooker. Echt heel hoog stond hij niet want anders had ik er natuurlijk allang eentje aangeschaft. Maar ik keek wel regelmatig op de website van de Lidl om te zien of daar de slowcooker van 6 liter te koop was. Want dat was wel een eis, ik wilde een grote inhoud.

Wat is een slowcooker?

Er gaan diverse benamingen rond, namelijk een slowcooker maar ook een Crock Pot. Echter is Crock Pot de naam van een merk. Het is het eerste merk dat slowcookers is gaan produceren, maar inmiddels zijn er alweer zoveel merken bij zoals Russell Hobbs maar ook Silvercrest. Dat laatste merk wordt bij de Lidl verkocht en daar heb ik dus ook mijn slowcooker vandaan.

Een slowcooker gaart het voedsel (zoals de naam al doet vermoeden) heel erg langzaam. Het werkt op elektriciteit dus je kunt in de ochtend alle ingrediënten in de pan doen en na je werk is het eten klaar. Het belangrijkste om te weten is dat het voedsel nooit het kookpunt zal bereiken. De temperatuur van de slowcooker blijft altijd onder de 100 graden.

Waarom een slowcooker?

De reden dat ik graag een slowcooker wil is omdat ik het heerlijk vind om te eten en om te koken, maar het kost me altijd zoveel tijd. Terwijl je met een slowcooker alleen voor de ingrediënten hoeft te zorgen en het apparaat doet de rest van het werk. Daarnaast is het langzaam laten garen van voedsel ook erg goed voor het behoud van alle smaak en dingen als vitamines en mineralen. Ook heb je geen extra vet nodig zoals boter of olie om je eten in te bereiden. Wat ook weer scheelt.

Wat kun je ermee maken?

De afgelopen tijd heb ik al diverse gerechten uitgeprobeerd. Denk hierbij aan:

Sommige gerechten heb ik van een andere website. En andere zijn probeersels van mezelf. Daarom zal ik binnenkort ook een aantal recepten hiervan delen. Zo vind je ook een lekker recept op mijn site van kippenbouten uit de slowcooker. Alhoewel ik hem soms lange periodes niet gebruik zijn er ook altijd periodes waarin ik hem bijna elke dag gebruik. Ik kan en wil dus echt niet meer zonder de slowcooker. 

Heb jij al een slowcooker in huis?

2 reacties op “Een slowcooker: aanrader of niet?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *