Slapeloze nachten

768612032859187383_31042665-e1419050302158

slapeloze nachtenKijk ons meisje hier eens slapen…

Nog geen twee weken oud en helemaal in dromenland. Wat deed je het toch goed, zelfs de nachten waren voor de verpleegsters prettig want om jou hoefden ze zich amper zorgen te maken. Ook nadat je het ziekenhuis weer uit was. Een aantal nachten zijn we eruit gemoeten omdat je ons nodig had. Maar met 6 weken sliep je al door.

Wat een verwennerij zeg! Na alles wat we samen mee gemaakt hadden konden we nu in ieder geval onze slaap weer een beetje inhalen. Wij konden het goed gebruiken maar jij vooral. Wat heb je hard gevochten voor je leven lieve schat… Nog steeds sta ik versteld wat je allemaal bent doorgaan en hoe goed je eruit bent gekomen.

Maandenlang had je geen problemen om te slapen. Ja je papa heeft wat meters gelopen tijdens je huil uurtje in je tweede en derde maand, maar dat is niks vergeleken met verhalen die ik soms hoor en lees. Afgezien van dat ene uurtje kon je overal slapen en dit lukte je ook zelf heel erg goed. De overgang van wieg naar ledikant ging zonder probleem en zelfs bij je opa’s en oma’s ging het goed.

Nu ben je negen maanden en we merken dat je het moeilijk hebt. Het is ook niet niks, je hebt al zoveel ontdekt in je korte leventje en de wereld om je heen is zo groot. Dat begin je nu echt te beseffen. De wereld is zo groot dat je soms bang bent dat wij weggaan en niet terug komen.

De nachten zijn korter dan kort en het tijdstip dat je eindelijk slaapt verschuift van laat naar later. Je hebt ons nodig. Je hebt mij nodig. Je wilt ons voelen, ons horen, ons zien. Tranen met tuiten huil je omdat je denkt dat we je alleen laten. Je beseft dit nu nog niet, maar wij zullen altijd bij je zijn. Maar voor nu.. huil als je ons nodig hebt, roep en wij komen en zelfs als je beide niet doet zullen we er voor je zijn…

Slaap zacht mijn lieve kind. 

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

11 reacties

 1. Marion op 20 december 2014 om 07:39

  Gos, wat lief. Krijg er tranen van in mijn ogen. Kon je het haar maar zeggen, hè?

 2. Petra op 20 december 2014 om 08:21

  Kleine meisje worden groot. Dit hoort allemaal bij het groter worden. Deze fase moet ze door heen maar met papa en mama die er altijd voor haar zijn gaat dat helemaal goed komen.

 3. Gwen op 20 december 2014 om 08:36

  Heel herkenbaar 😉 nou ja. Deels, want hier altijd problemen met Olivia. En wederom een baby die liefst bij ons slaapt, en een peuter die het krijgen van een zusje snachts verwerkt … Gaap! Maar ooit komt het goed 😉

 4. zomersproetje op 20 december 2014 om 08:49

  Hier ook herkenbaar. Begon rond de 8 maanden. 2 a 3x wakker in een nacht en dan vaak op vaste tijden. Even knuffelen, muziekje aan en dan was het meestal wel weer goed. Maar soms ook echt hard piepen/krijsen… Dat is ook niet leuk, wakker worden en papa en mama niet zien. Nu begint Eline gelukkig weer wat nachten door te slapen. Denk dat ze nu voelt en weet dat wij er voor haar zijn, ook ’s nachts. Is dus een fase;-).

  • Nicole (misseagles) op 20 december 2014 om 08:56

   Haha ja dat het een fase is had ik al door. Nu even kijken hoe lang hij duurt! Al heeft ze dus afgelopen nacht hele nacht doorgeslapen in haar eigen bedje. Heel knap!

 5. Xaviera op 20 december 2014 om 11:50

  Prachtig geschreven Nicole. Je kleine meisje boft met twee van die lieve ouders!

 6. Linda op 20 december 2014 om 19:25

  Mooi geschreven, negen maanden is inderdaad een lastige periode. Hopelijk gaat het snel voorbij.

 7. Ivy op 20 december 2014 om 20:36

  Ai ai ai, het sprongetje of fase hoe je het noemen wilt, wij zitten er nu ook middenin. De ene nacht gaat het beter dan de andere maar nog steeds hebben die kleintjes het gevoel dat we bij ze weg gaan. Jackson gaat zelfs huilen als ik hem in z’n auto stoeltje plaats, deur dicht doe om vervolgens aan de andere kant naast hem te komen zitten, maar zelfs die 5 seconden zijn voor hem een ..laat me niet alleen gevoel,, maja we hebben alles voor onze kindjes over en elke sprong/fase gaat voorbij 🙂

 8. Michelle op 21 december 2014 om 11:09

  Wat een lief stukje. Hopelijk gaat ze het snel allemaal wat minder eng vinden..

 9. Hilde op 21 december 2014 om 11:48

  Mooi geschreven!
  Hopelijk is dit sprongetje snel weer voorbij
  xx

 10. Whitney op 3 januari 2015 om 22:55

  Poeh mooi hoor.. pinkt traantje weg.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje