Slapeloze nachten

Op het moment dat ik dit schrijft ben ik net wakker na een middagdutje. Ik voel me enorm beroerd, mijn maagzuur speelt op en ik heb het idee dat er minimaal een gewicht van 200kg aan mij hangt zodat ik tenminste niet op kan staan. Ik voel me zwaar dus. Zwaar en zwaar klote. Zo, ik zeg het gewoon. Zwanger zijn is enorm bijzonder en ik geniet er ook echt van. Maar nu vind ik het gewoon even bijzonder kut.

Vergis je niet. Het feit dat ik het nu pas voor de eerste keer schrijf betekent niet dat ik het niet al vaker gedacht heb of vaker gevoeld. Want ik slaap echt al weken slecht. Als mijn nacht bestaat uit 5 uur slapen dan heb ik het idee dat ik uit kon slapen. Want vijf uur slapen is veel. Tenminste, veel op dit moment. Dat ik de rest van de dag alsnog als een zombie rondloop maakt niet uit, ik ben blij want ik kon wel vijf hele uren slapen. Nou afgelopen nacht was ik dus niet blij. Eerst drie uur wakker gelegen en maar niet de juiste lig positie kunnen vinden, dan weer terug denken aan die irritante uitzending van Alberto Stegeman. Dan weer moeten plassen.. Denk je eindelijk in slaap gevallen te zijn wordt je wakker getrapt door het allerliefste meisje die nog niet bestaat. (tsjah, hoe rot ik me ook voel en hoe erg ik op dit moment de zwangerschap vervloek, geen kwaad woord over mijn lieve dochtertje..) En zo gaat de nacht weer verder.

Doordat ik dus zo weinig kan slapen heb ik ook weinig energie overdag. Ik plan voortaan nog maar 1 activiteit per dag in, zodat ik de rest van de dag kan bijkomen van dat ene ding. Zo is ‘naar de verloskundige gaan’ al een activiteit dus de rest van de dag doe ik dan niks. Of tenminste, maak ik geen andere plannen. Meestal doe ik nog wel een boodschap of ik rommel wat in de woonkamer of keuken. Maar ik ga er in ieder geval niet op uit. Het liefste slaap ik dan overdag nog even een uurtje of 2 op de bank, maar met een hond en konijn die rondlopen lukt dat dus niet.
IMG_20140206_161200

Daarom ben ik vandaag, eigenwijsje die ik ben, voor het eerst maar ’s middags naar bed gegaan in plaats van dutten op de bank. En dat was fijn! Want zodra mijn hoofd het kussen raakte was ik weg en ongeveer 1.5 uur later werd ik pas weer wakker. Wel met maagzuur, knallende hoofdpijn en het idee dat er 200kg aan me hing, maar toch.. Ik heb geslapen! Halleluja!!

Dit blogje schreef ik op maandag 3 februari 2014. Ik ben daarna echt ziek geworden maar gelukkig zorgde de oververmoeidheid wel ervoor dat ik uiteindelijk veel kon slapen en me nu dus ook iets beter voel. Gelukkig maar! Wat ik hiervan heb geleerd? Dat ik echt mijn rust moet pakken en even eerst aan mezelf moet denken in plaats van eerst aan anderen…

11 reacties op “Slapeloze nachten

 • Oh ZO herkenbaar die slapeloze nachten. Inmiddels geeft het bloggen behoorlijk wat afleiding en zijn die slapeloze uren dus prima op te vullen maar euh, dat merk ik wel in mijn energievoorraad momenteel. Zwanger zijn is hoe dan ook soms slopend! Leuk om een andere zwanger-blogger te volgens! Fijn dat je inmiddels weer wat bent opgeknapt.

  • Ja dat was bij mij dus ook het punt.. Kan die uren wel opvullen met vanalles en nog wat, alleen mn energievoorraad raakte op en hoppa! Griepje te pakken..
   Kan het trouwens kloppen dat jouw link niet helemaal klopt? Want als ik erop klik dan komt hij wel op een blog maar zegt hij dat ik toch verkeerd zit?

 • Pff ik ben nu 16 weekjes zwanger en Ik slaap nu al bar slecht. Ik wil niet weten hoe dit wordt wanneer ik aan het einde van de zwangerschap ben. Vermoeiend hoor. Succes nog even, ik zie dat jij al bijna uitgerekend bent 🙂

 • Wat naar meis. Zwanger zijn is echt slopend. Ik snap die mensen die fluitend door een zwangerschap rollen ook nooit. Hoe doen ze dat haha? Probeerde rust te pakken.

 • Het is inderdaad erg belangrijk, met name nu, om echt de rust te pakken. Heb je echt hard nodig voor de bevalling. Doe het rustig aan en ga vaker in bed liggen in plaats van op de bad.

 • Wat vervelend allemaal.. en zo herkenbaar. Mijn vriendin – die ook zwanger is – heeft ook al zo’n last van maagzuur. Haar baby schijnt tegen het klepje van de slokdarm te liggen en hierdoor staat dat klepje de hele tijd open en heeft ze last van maagzuur; ’s nachts slecht slapen en inmiddels is zij ook ziek geworden.

  Gelukkig gaat het met jou weer iets beter, maar inderdaad.. goed voor jezelf zorgen hoor en als je moe bent, je gewoon er lekker aan toegeven!

 • Poe niet fijn die deels slapeloze nachten. Gelukkig je wel wat kunnen bijslapen tijdens je zieke dagen, maar fijn is anders. Nog even doorzetten meis!

Reageren is niet mogelijk.