Sinterklaaskrans DIY

Over precies een week meert hij weer aan in Nederland. Ik heb het natuurlijk over Sinterklaas! En omdat wij enorm houden van dit kinderfeest zijn we al aan de slag gegaan met de nodige decoratie. Dit keer maakte ik samen met Fay een Sinterklaaskrans. 

Ik wil al een tijdje zo’n krans maken, maar telkens kwam het er niet van. Echter zag ik onlangs bij KreaDoe zo’n krans langskomen en bedacht ik me dat dit wel een leuke activiteit was met mijn kind. Ik maakte er direct een leermomentje van, dus creatief & leerzaam. Wat wil je nog meer?

De benodigdheden voor een Sinterklaas krans

Nu kun je een krans natuurlijk zo duur en zo moeilijk maken als je zelf wilt. Er zijn zelfs workshops voor een Sinterklaas krans. Hartstikke leuk natuurlijk om te doen (ik heb zelf een workshop kerstkrans in de planning), maar het kan ook heel makkelijk zelf.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Ik shopte de Action leeg en haalde daar dus ook alle benodigdheden voor deze Sinterklaaskrans.

Je hebt nodig:

  • Strokrans €0,85
  • Strooigoed €0,79 per zak (ik gebruikte 1 hele zak en een beetje van zak nr 2)
  • Chocolademunten €0,55 (half zakje gebruikt)
  • Kikkers+muizen snoepgoed €0,79 (kwart zakje gebruikt)
  • Sinterklaas cadeau labels €0,78 (helft van gebruikt)
  • Lijmpistool + navulling (deze had ik al liggen dus geen idee hoeveel het kost)

Zoals je ziet heb ik van de decoratie niet eens alles gebruikt dus deze kun je dan weer gebruiken om de schoentjes te vullen! Ideaal toch.

Lees ook: De leukste, lekkerste en interessantste Sinterklaas blogs

Do It Yourself – Sinterklaaskrans

Het maken van de krans is echt een van de makkelijkste dingen die ik ooit gedaan heb. Toch is het niet helemaal naar wens, ik ben namelijk gewoon kruidnoten gaan lijmen en heb niet gekeken naar hoe of wat. Daarom van mij alvast tip nummer 1: lijm de pepernoten netjes naast elkaar in een rijtje. Het ziet er wellicht wat saai uit, maar zo krijg je tenminste geen gaten ertussen die net niet gevuld kunnen worden met een kruidnoot.

Zo maak je een sinterklaas krans

Verder is het zo simpel dat je het bijna aan je kind kunt overlaten. Toch moet je dat dus NIET DOEN, want dat lijmpistool is heet, heel heet. En mijn vingers kunnen het weten. Wat jouw kind wel kan doen is bijvoorbeeld: kruidnoten aangeven, tellen hoeveel chocolademunten erop moeten, touwtjes van de cadeaulabels halen en het belangrijkste: het snoepgoed proeven.

Mijn dochter vond het geweldig om te mogen helpen en nam haar taak behoorlijk serieus! En het resultaat mag er ook best wezen toch?

SINTERKLAASKRANS

7 reacties op “Sinterklaaskrans DIY

Reageren is niet mogelijk.