Deze Sinterklaasfilms draaien in de bioscoop

Elk jaar draaien er twee Sinterklaas films in de bioscoop. Zo ook dit jaar. Normaliter gaan wij in de herfstvakantie al naar een van deze films, maar dit keer is dat niet gelukt. Gelukkig draaien deze films nog wel even dus we hebben nog kans genoeg om naar een of beide films te gaan. In deze blog vertel ik je over beide Sinterklaasfilms die in de bioscoop draaien én over alle films en series die je op Videoland kunt (terug)kijken.

De grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de speelgoedkluis

Elk jaar is er weer een nieuwe Grote Sinterklaas film met onder andere de bekende Piet Party Piet Pablo. Dit vinden wij meestal hele leuke films, omdat het heel grappig is en de liedjes ook erg leuk zijn.

In deze nieuwste muzikale familiefilm De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis krijgt Hugo Hogepief de belangrijke taak om op de sleutelring van Sinterklaas te passen. Deze ring geeft toegang tot de kluis waarin alle cadeautjes voor pakjesavond liggen. Maar wanneer hij ongelukkig valt, weet Hugo niet meer wie of waar hij is. Twee gemeneriken (gespeeld door Jan Versteegh en Richard Groenendijk) krijgen hier lucht van en ontvoeren Hugo. Een grote ramp dreigt, want zonder sleutelring kan de kluis niet geopend worden. Gelukkig schieten alle Pieten te hulp. Zal het ze lukken om Hugo Hogepief op tijd terug te vinden en pakjesavond te redden?

Bol AlgemeenBol Algemeen

In deze film speelt Robert ten Brink voor Sinterklaas en is er ook een rol voor Martien Meiland. De film draait in diverse bioscopen zoals Pathe en Vue.

De Club van Sinterklaas en de Race tegen de Klok (2022)

Ook dit jaar draait er weer een nieuwe film van De Club van Sinterklaas in de bioscoop! De Club van Sinterklaas is niet weg te denken op het witte doek. Met de meidengroep KUS, Coole Piet en Danspiet is het elk jaar weer een feest om naar te kijken.

In deze nieuwe, muzikale film is de weg naar 5 december er opnieuw eentje vol obstakels voor de beroemde club. Sterker nog, Sint en zijn Pieten komen in een ware race tegen de tijd terecht. Het begint allemaal als het jonge Pietje Fernando de klok van Sinterklaas kapot laat vallen. Een ware ramp, want zo lang die stil blijft staan, is de Sintmagie verdwenen. Ondertussen gedraagt het paard van Sinterklaas zich vreemd na een keuring op de manege van Britt Dekker. En Zoë en Finn, de kleinkinderen van de klokkenmaker, lijken ineens superkrachten te hebben. Wat is er toch allemaal aan de hand? Zal Pakjesavond wel kunnen doorgaan dit jaar?

Ook deze film draait in diverse bioscopen zoals Pathe en Vue.

Sinterklaasfilms op Videoland

Een aantal jaar terug waren er nog diverse Sinterklaasfilms op Netflix te vinden maar sinds een paar jaar zijn ze verdwenen. Gelukkig is daar Videoland want daar staan dus wel een heleboel Sinterklaasfilms en Series over en met Sinterklaas op. Sinds kort hebben wij ook Videoland dus kon ik mooi uitzoeken welke films en Series je allemaal kunt bekijken.

De Club van Sinterklaas & het vergeten Pietje (2021)

In dit muzikale avontuur van De Club van Sinterklaas dreigt het jonge Pietje Fernando onbedoeld het Sinterklaasfeest in gevaar te brengen. Hij krijgt de belangrijke taak om op de gouden sleutel van Sinterklaas te passen, maar dan mist hij de Pakjesboot. Met zijn beste vriend Pony draaft hij zo snel als hij kan over land naar Nederland, maar komt hij nog op tijd? Een kleine ramp dreigt, want zonder sleutel zal Sinterklaas geen kadootjes kunnen brengen bij alle kinderen die in huizen zonder schoorsteen wonen.

De Club van Sinterklaas en het grote Pietenfeest (2020)

Wanneer de Pieten weer in Nederland zijn, komen ze voor een grote verrassing te staan. Op het kasteel wordt namelijk door de feestdirecteur – in opdracht van Sinterklaas – een groot Pietenfeest opgebouwd. Een cadeau van Sint omdat alle Pieten het hele jaar zo goed hun best hebben gedaan. Met als speciale gast; Luan Bellinga! De Pieten willen direct het podium op, maar er moeten eerst nog schoentjes gevuld worden. Maar dat gaat mis! Coole Piet valt van het dak en is de volgende ochtend spoorloos verdwenen. De Pieten zijn in rep en roer. Lukt het De Club van Sinterklaas en Luan om Coole Piet op tijd te vinden?

Waar is het grote boek van Sinterklaas? (2019)

Guus Blik, de eigenaar van de grootste speelgoedfabriek van het land, vindt het belachelijk dat Sinterklaas speelgoed ‘gratis weggeeft’ aan de kinderen. Hij steelt het boek van Sinterklaas en hierdoor dreigt pakjesavond in het water te vallen. Ten einde raad vraagt de Sint aan de Kerstman of hij zijn boek mag lenen, maar dan blijkt dat Guus ook op de Noordpool heeft toegeslagen…

Sinterklaas en de vlucht door de lucht (2018)

De verwende Floor vraagt aan haar steenrijke vader een zwembad vol chocolademunten. Wanneer zelfs Sinterklaas hem niet kan helpen, ontvoert hij de Sint met zijn luchtballon. In ruil voor 1 miljoen munten zal hij Sinterklaas vrijlaten. Lukt het de Pieten om de munten te maken, zodat de Sint op tijd is voor pakjesavond?

Sinterklaas en het gouden hoefijzer (2017)

Amerigo verliest een van zijn hoefijzers. Het paard van Sinterklaas heeft geen normale hoefijzers, maar gouden. Zonder deze magische hoefijzers kan hij de daken niet op. Sinterklaas wil zijn pieten niet ongerust maken en start samen met Bloem een zoektocht. Zouden ze het hoefijzer op tijd vinden of kan pakjesavond dit jaar niet doorgaan?

Dag Sinterklaas (serie)

Remake van Vlaamse serie uit de negentiger jaren. Twee seizoenen. Sinterklaas, Piet en hun vrienden beleven avonturen en beantwoorden vragen over alles wat met het kinderfeest op en rond 5 december te maken heeft.

De Grote Sinterklaasfilm (2020)

Sinterklaas en de Pieten zitten met een groot probleem. Het kasteel van Sinterklaas staat op instorten en moet gesloopt worden. Daarom logeren ze nu op de camping en komt het Sinterklaasfeest in gevaar. Maar Kikkie en Paco vertrouwen de boel niet en gaan op onderzoek uit. Staat het kasteel van Sinterklaas wel écht op instorten of is het een sluw plan van Stan en Olivier?

De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje (2021)

De boeven Mammie en Stan komen vrij uit de gevangenis en besluiten wraak te nemen op Sinterklaas. Want hij heeft er tenslotte voor gezorgd dat ze daar terecht zijn gekomen. Ze reizen af naar Spanje om ervoor te zorgen dat Sinterklaas niet naar Nederland kan komen. Zijn Mammie en Stan Sinterklaas en de Pieten te slim af?

De Pepernoten Club (serie uit 2018)

Kinderserie waarin Vlogpiet en Prankpiet pakjesavond moeten redden. Ze zijn per ongeluk alle verlanglijstjes kwijtgeraakt. Met de hulp van hun YouTube-vrienden Bibi, Djamila en Dante proberen ze die weer terug te vinden.

Waar is Sinterklaas? (2021)

Sinterklaas denkt dat de Pieten hem te oud en overbodig vinden. Teleurgesteld verlaat hij het kasteel en belandt bij toeval op het dak van Shanti. Zij verstopt Sinterklaas op haar zolderkamer, want oma mag hem niet ontdekken. In de tussentijd proberen de Pieten Sinterklaas te vinden, want zonder hem geen Sinterklaasfeest. Lukt het Shanti om Sinterklaas en de pieten op tijd te herenigen?

De (kleine) grote Sinterklaasfilm (videoland original)

Sinterklaas en jouw favoriete Pieten vertrekken met plezier naar Nederland. Eenmaal op open zee ontdekken ze dat er spullen ontbreken en het lijkt wel of er een extra persoon onder hen is. Als de boot ook nog eens stil komt te liggen, weten de pieten het zeker: dit gaat niet goed! Maar wat is er precies aan de hand?

De Club van Sinterklaas: Feest in het kasteel (theatershow)

De grote pepernotenwedstrijd is eindelijk begonnen en het draait allemaal om de nieuwe uitvinding waar Coole Piet het hele jaar aan heeft gewerkt. Het is een magische bol die vertelt of een kind lief of stout is. Bij lieve momenten kleurt de bol groen, bij stoute momenten kleurt de bol rood. Als het publiek wordt gevraagd iets stouts te doen, gebeurt er helemaal niets. Totdat Coole Piet zelf iets stouts doet.

De Club van Sinterklaas (serie)

In seizoen 1 worden de meiden van KADO uitgenodigd door Sinterklaas om hun pietendiploma te halen. Er is alleen één probleem: ze hebben last van hoogtevrees. In seizoen 2 ontdekken de pieten dat in een magisch dagboek ál hun geheimen staan. Stiekem scheuren ze pagina’s uit het boek om hun geheimen te bewaken. Maar dit zorgt voor grote problemen…

Kijken ze bij jullie ook al Sinterklaas films?