Sinterklaas vieren met een baby, ja of nee?

Over minder dan een maand is het zover. Sinterklaas komt met zijn gevolg aan in Nederland. Hoe zijn gevolg eruit gaat zien en hoe we ze moeten noemen is nog de discussie, maar daar laat ik me niet mee in. Voor mij komt Sinterklaas gezellig op zijn witte paard Ameriko de stoomboot af en wordt hij geholpen door vrolijke, zingende en leuke Zwarte Pieten. Ja ik schrijf het met een hoofdletter, want in mijn ogen is dat gewoon een naam. Net zoals Jodenkoeken en Negerzoenen.

Sinterklaas vieren met een baby?

Maar ik dwaal af, want het gaat om het vieren van Sinterklaas. Jarenlang vierden we eigenlijk geen Sinterklaas. Totdat ik zwanger was van ons eerste kind. Het leek ons wel leuk om een keer aan surprise te doen. Mijn schoonzusje is erg goed in knutselen dus zij zag het ook helemaal zitten en uiteindelijk had ze dan ook het leukste cadeau gemaakt. Voor mij, haha. Het jaar erop, toen we dus een baby in huis hadden, vierden we ook Sinterklaas.

Pakjesavond

We hebben gewoon pakjesavond gevierd met onze baby. Ze was op dat moment negen maanden en kreeg er vast niet veel van mee. Maar het was een hele gezellige avond met een paar ritselende pakjes. Dat vond ze helemaal geweldig natuurlijk en nee we hebben niet groots uitgepakt, het ging meer om het idee.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Schoenzetten

Ik twijfelde echter enorm we ook een schoentje zouden zetten. Zelf zal ze het nog niet kunnen en snappen al helemaal niet. Wat zij ziet is een schoen die ergens staat en die zij graag wil hebben. Of wat erin zit. Wat wel weer leuk is aan het ‘schoentje zetten’ zijn de liedjes. Ik weet nog van vroeger dat wij onze schoen mochten zetten en dan zongen we heel veel (en heel hard) liedjes zodat Sinterklaas maar goed zou horen dat we onze schoen hadden gezet en erg braaf waren. En laat het zingen van liedjes nu één van onze dochter haar favorieten dingen zijn…

Lees ook: Hoe zit het met de Sinterklaasliedjes?

Uiteindelijk hebben we dus 1x het schoentje gezet. Super leuk!

Sinterklaas cadeaus

Dan is er nog de kwestie van de cadeaus. Wat geef je aan een kindje van (dan) 9 maanden? En wanneer zeg je genoeg is genoeg. Hou je het bij 1 pakje, koop je toch meerdere cadeaus? Vier je het samen met de opa’s en oma’s. Wat doen zij met cadeaus? Dat is nog een hele opgave. Erg leuk hoor, Sinterklaas vieren.. Maar ik snap de mensen die het nu nog niet willen vieren ook enorm goed!

Uiteindelijk hebben wij het bij slechts een paar cadeautjes gehouden. Vooral praktische dingen.

Op bezoek?

Een bezoek van Sinterklaas en zijn pieten is wel erg leuk, maar dit bewaren we wel als onze dochter wat ouder is.

Zou jij Sinterklaas vieren met een baby, ja of nee? 

sinterklaas vieren met baby

18 reacties op “Sinterklaas vieren met een baby, ja of nee?

 • Wij hebben 2 kleine cadeautjes voor bij de families en 1 groter cadeau voor thuis van ons zelf. Gekocht via marktplaats en de kringloop. Daarnaast nog 1 groot cadeau van mijn familie en nog 1 klein cadeautje van mijn zusje. En vast nog wat kleine cadeautjes van familie van mijn man. Niets groots dus, maar wel iets extra’s. Al is luca dan ook al weer 17 maanden. Iets ouder. Veel plezier met Fay!

 • Ja! Sinterklaas is een kinderfeest; voor kleine en hele grote kinderen 😉 Ze mocht een keer hasr schoentje zetten bij de schoorsteen bij oma en opa, is naar de lokale intocht geweest en heeft een aantal cadeautjes uitgepakt. Zelfs met een leeftijd van vijf maanden een groot succes. Zelf deden we een cadeautjesspel. Vorig jaar werd onze zoon geboren in de sinterklaastijd dus ging ook mee naar het sinterklaasfeest, een week oud, bij papa’s werk. Lekker warm en veilig in de draagdoek. Op een foto met de goedheiligman na natuurlijk.

 • Toen Sam baby was, heeft hij een paar kleine sintcadeautjes gehad. Een boekje en rammelaar van de Kruidvat. Dat werk. Hij was toen overigens een maand of 3 dus wel wat jonger dan Fay. Het jaar daarop heeft hij een paar keer z’n schoen gezet en een kleinigheidje gekregen en op 5 december een zak little People van MP. Later kreeg hij ook nog van de grootouders van alles en van een webshop en was hij uiteindelijk strontverwend, haha! Dit jaar beseft hij het wat meer dus denk dat we nu ook maar eens liedjes gaan zingen ofzo.

 • Tuurlijk! Ik heb dan wel geen kinderen;) haha maar toch. Ik zou het doen. Leuk voor de herinneringen voor later. Niet alleen voor Fay maar ook voor jezelf. Voor Fay maak je vast mooie foto’s;)
  Daarover gesproken; wat een lieve foto’s van Fay met zwarte pieten muts:)

 • ik denk dat wij het wel gaan ‘vieren’, in ieder geval naar de intocht. December is voor ons toch al een superfeestelijke maand. Sinterklaas, kerst, oud&nieuw, Lucas wordt 1 op 31 december. En nog twee verjaardagen op 6 december haha.

  Ook al kan hij het later misschien niet na vertellen vind ik het wel leuk on schoentje te zetten, liedjes te zingen en dan een klein kado in z’n schoentje.

 • Wij hebben wel gewoon pakjesavond gedaan met onze meiden toen ze nog baby waren. 1, omdat we het gezamenlijk deden met familie, dus dan kan sinterklaas het niet maken 1 kind over te slaan, 2. omdat we het zelf gewoon leuk vonden. Schoen zetten hebben we bij Guusje niet gedaan, wel toen ze 1 was. Met Laura dan weer wel, omdat Guusje toen al ouder was, en dan kan de sint het wederom niet maken 1 kind wat te geven en de ander niet….

 • Wij hebben er vorig jaar niks aan gedaan, en met kerst wel een paar kleine cadeautjes maar hij kreeg er niets van mee!
  Voor dit jaar denk ik alleen een schoencadeautje… Zolang ze het niet snappen vind ik het niet zo nodig om uit te pakken met dat soort feestdagen. Dat halen we wel in de komende jaren denk ik dan maar 😉

 • Wij hebben het vorig jaar een beetje gevierd, toen was Olivia net 1 – het jaar ervoor niks aan gedaan. Dit jaar slaan we het over, maar dat is omdat ik dan net bevallen ben en Olivia ook een kraammand met kleine kadootjes krijgt en een zusje voldoende prikkels is lijkt ons 😉 Wel gaan mijn schoonmoeder en Joost met haar naar de intocht (ik duik die dag lekker in bed ofzo – iets van 37 wk zwanger, als ik dat haal natuurlijk).

 • Als ons zoontje voor 5 december geboren wordt (wat we wel hopen haha), mag hij sowieso 1x z’n schoentje zetten, gewoon voor het idee! Het eerste jaar dat we als papa&mama Sinterklaas (mét Zwarte Pieten!) kunnen vieren. En ik denk dat de opa’s, oma’s en tante ook niet kunnen weerstaan om een klein pakketje af te leveren 😉

 • Wat een überschattige foto’s! Best een dilemma inderdaad. Ik weet nog goed het eerste jaar dat we Sinterklaas vierden met Mila. Ze was toen inderdaad ook 9 maanden oud:) Wij hebben ervoor gekozen het wel te vieren. Met zijn drietjes. Een kado gekocht (een heel fijn voel en doe-boek). Ingepakt. Ik had een gedicht geschreven en mijn man heeft het voorgelezen. Nog niet het schoentje gezet.
  In het jaar erna wilden Oma en Opa het erg graag vieren in best wel een groot gezelschap. Daar had ik in eerste instantie wat moeite mee. Met name om het gedoe met de vele kadootjes. Maar nadat ik dat had uitgesproken was het gewoon helemaal goed. En hartstikke leuk!

 • Mijn vriend wil wel graag sinterklaas vieren met schoen zetten en al.
  Onze meid is dan 5maanden. Ze zal er vast niks van snappen maar het idee is er

 • Vorig jaar met Pakjesavond lag Elara in het ziekenhuis. Als zij thuis was geweest had ik haar schoentje wel gezet, een beetje als gebaar. Foto’s zijn later alleen maar leuk. Wij hebben het gevierd met gedichtjes en wat kleine cadeaus. Dat zij het verder niet meemaakt en begrijpt geeft toch niks, als wij het maar een fijne avond hadden.

 • Hier is jules dan net 7 maanden maar we gaan ervoor. De schoen wordt gezet. De cadeaus liggen al klaar en ja we hebben ons belachelijk hard laten gaan. En ook bij oma en opa wordt de schoen gezet. Ik begrijp mensen die het niet doen. Maar wij kijken er ontzettend naar uit. Het hoort er gewoon bij. Ook op het kinderdagverblijf komt sint even langs bij de allerkleinste. Dus hij leert hem meteen kennen.

 • wat een super leuke foto’s! Sinterklaas hoort gewoon met zwarte piet 🙂 wij willen het ook klein gaan vieren, maar echt hele duidelijke plannen hebben we nog niet

 • Wij vieren geen Sinterklaas. Heb er niet zoveel mee, als kind vond ik het ook maar een eng gebeuren. Sinds ik klein ben is Kerst heel groot bij ons, daar zullen wij meer mee doen. Mijn vriend viert pas Kerst sinds hij met mij gaat en ik vier Suikerfeest en Offerfeest sinds dan. Hoe we het de komende jaren gaan doen, weet ik echt nog niet. Dit jaar snapt Elvy er toch niets van dus slaan we het over, wil het hem in ieder geval niet geheel ontnemen.

 • Pfff…..ik zit dus ook met dit dilemma hoewel die van ons 4 jaar is. Vieren we het nou wel of niet? Ik wil het eigenlijk niet vieren aangezien ik niet wil liegen tegen mijn dochter, dat is namelijk toch wat ik doe. Ik hou haar voor dat deze goedheiligman bestaat terwijl dat niet zo is.

  Ik ga er nog een keer over nadenken. Misschien wel de schoen zetten maar niet zeggen dat het van Sinterklaas komt….

Reageren is niet mogelijk.