Sinterklaas taart met monchou en pepernoten
Ik ben de laatste tijd weer steeds meer aan het koken en bakken en ik merk dat ik het ook echt leuk vind. Vooral als een eindproduct er precies zo uitziet als ik wil, of zelfs mooier. Dat klinkt gek, maar lekker is het eigenlijk vrijwel altijd, alleen is niet alles foto waardig. Nu het Sinterklaas tijd is, vind ik het helemaal leuk om nieuwe dingen te proberen. Pepernoten bakken doe ik ook wel, maar dat heb ik al zo vaak gedaan, daar ga ik geen blog aan wijden. Waar ik wel een blog aan wijd is aan de overheerlijke (en mooie) Sinterklaas taart die ik gemaakt heb!
Inhoudsopgave
Sinterklaas taart
Het basisrecept komt van Brendakookt, maar ik heb er zelf wat dingen aan toegevoegd en dingen iets aangepast. Dat vind ik het leukste om te doen, een recept vinden die me lekker lijkt en dan stiekem toch wat dingen anders doen. Het eigen maken. Ik neem je stap voor stap mee dmv foto’s en een klein beetje tekst… Het maken van deze taart is niet moeilijk en kost in principe weinig tijd, echter moet het wel opstijven in de koelkast waardoor je het beter een dag van te voren kunt maken 🙂
De bodem van deze Sinterklaastaart
Om de bodem van de Sinterklaastaart te maken heb je 2 ingrediënten nodig: 250 gram kruidnoten en 100 gram boter. De boter smelt je in een pannetje en de kruidnoten vermaal je helemaal fijn, ik deed dat met de blender. Daarna mengen en op de bodem van je springvorm uitsmeren met een lepel. Daarna minimaal 20 minuten in de koelkast zetten (langer mag, korter niet)
Het taartmengsel van de sinterklaas taart
Dit gedeelte bestaat uit twee delen. Eerst maakt je de slagroom, daar heb je het volgende voor nodig: 400 ml ongeklopte slagroom, 2 zakjes klopfix, 1 theelepel koek & speculaaskruiden en 1 theelepel cacaopoeder.Meng alles goed door elkaar en zorg dat de slagroom stevig geklopt is. Ik gebruikte daarvoor bovenstaande Tupperware apparaat. Echt een uitkomst.
Voor het tweede gedeelte heb je nodig: 200 gram monchou (ik gebruikte hem van Campina), 100 gram bastaardsuiker (in het originele recept staat witte maar ik maakte er donkerbruine van omdat ik die toevallig in huis had) en 8 gram vanillesuiker (1 zakje).
Dit klopt je door elkaar tot het luchtig is. Daarna voeg je de opgeklopte slagroom toe en zorg je ervoor dat het goed gemengd is. Met een lepel smeer je het mengsel op de bodem. Daarna zet je de springvorm minimaal 3 uur in de koelkast zodat het goed opstijft.
De toplaag en decoratie
Na die drie uur (ik liet hem een nachtje opstijven), kun je verder met de toplaag en de sinterklaas taart decoreren. Hiervoor heb je het volgende nodig: drie flinke eetlepels Nutella, chocolade kruidnoten, een reep chocolade, gewone kruidnoten.
Je laat de Nutella smelten in de magnetron, niet te vloeibaar omdat hij anders uitloopt maar zorg er wel voor dat het smeerbaar is. Daarna kun je de springvorm voorzichtig verwijderen (ik haal altijd even een mes langs de rand om het los te maken) en verder decoreren. Met de chocolade kruidnoten heb ik de rand gemaakt, de chocoladereep heb ik geraspt zodat ik chocolade schaafsel had en de gewone kruidnoten maakte ik klein om nog als finishing touch eroverheen te strooien.
Het resultaat van de Sinterklaas taart
Ziet er lekker uit he?! Ga jij deze Sinterklaastaart ook maken?
© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje
Oh heerlijke! Ik houd van taarten met monchou. Hij ziet er geweldig uit.
Mjam, dat ziet er echt heerlijk uit!
Zoet er zeker lekker uit!! Mjam 🙂
Ziet er lekker uit zeg! Zou vast een heerlijk hapje zijn zo voor bij pakjesavond! 😀
oef! Die lijkt me lekker zeg! Leuk recept!
Wat een kunstwerk. Kan zo bij de patisserie in de etalage!
Hij ziet er heerlijk uit! Ik ga hem maken! 4 december vieren we sinterklaas bij ons thuis, dus dat komt helemaal goed!
Dat ziet er heerlijk uit!
Wat een leuk recept!! Ziet er lekker uit!
You’re killing me ? nomnom….Hij lijkt me heerlijk!
Ziet er lekker uit Nicole!
Deze taart ziet er echt geweldig uit! Ik ben benieuwd of deze bodem het ook goed doet met een ‘gewone’ kwarktaart.
[…] taart by Meisje Eigenwijsje. Klik hier voor het […]
[…] Sinterklaastaart […]
Oeeeh I love it!! ❤❤
Oooooh het ziet er echt heerlijk uit 😀