Sinterklaas taart met monchou en pepernoten

MG_9855

Ik ben de laatste tijd weer steeds meer aan het koken en bakken en ik merk dat ik het ook echt leuk vind. Vooral als een eindproduct er precies zo uitziet als ik wil, of zelfs mooier. Dat klinkt gek, maar lekker is het eigenlijk vrijwel altijd, alleen is niet alles foto waardig. Nu het Sinterklaas tijd is, vind ik het helemaal leuk om nieuwe dingen te proberen. Pepernoten bakken doe ik ook wel, maar dat heb ik al zo vaak gedaan, daar ga ik geen blog aan wijden. Waar ik wel een blog aan wijd is aan de overheerlijke (en mooie) Sinterklaas taart die ik gemaakt heb!

Sinterklaas taart

Het basisrecept komt van Brendakookt, maar ik heb er zelf wat dingen aan toegevoegd en dingen iets aangepast. Dat vind ik het leukste om te doen, een recept vinden die me lekker lijkt en dan stiekem toch wat dingen anders doen. Het eigen maken. Ik neem je stap voor stap mee dmv foto’s en een klein beetje tekst… Het maken van deze taart is niet moeilijk en kost in principe weinig tijd, echter moet het wel opstijven in de koelkast waardoor je het beter een dag van te voren kunt maken ­čÖé

De bodem van deze Sinterklaastaart

_MG_9795

Om de bodem van de Sinterklaastaart te maken heb je 2 ingredi├źnten nodig: 250 gram kruidnoten en 100 gram boter. De boter smelt je in een pannetje en de kruidnoten vermaal je helemaal fijn, ik deed dat met de blender. Daarna mengen en op de bodem van je springvorm uitsmeren met een lepel.┬á_MG_9798Daarna minimaal 20 minuten in de koelkast zetten (langer mag, korter niet)

Het taartmengsel van de sinterklaas taart

Dit gedeelte bestaat uit twee delen. Eerst maakt je de slagroom, daar heb je het volgende voor nodig: 400 ml ongeklopte slagroom, 2 zakjes klopfix, 1 theelepel koek & speculaaskruiden en 1 theelepel cacaopoeder._MG_9803Meng alles goed door elkaar en zorg dat de slagroom stevig geklopt is. Ik gebruikte daarvoor bovenstaande Tupperware apparaat. Echt een uitkomst.

Voor het tweede gedeelte heb je nodig: 200 gram monchou (ik gebruikte hem van Campina), 100 gram bastaardsuiker (in het originele recept staat witte maar ik maakte er donkerbruine van omdat ik die toevallig in huis had) en 8 gram vanillesuiker (1 zakje). _MG_9805

Dit klopt je door elkaar tot het luchtig is. Daarna voeg je de opgeklopte slagroom toe en zorg je ervoor dat het goed gemengd is. Met een lepel smeer je het mengsel op de bodem. Daarna zet je de springvorm minimaal 3 uur in de koelkast zodat het goed opstijft.

_MG_9806

De toplaag en decoratie

Na die drie uur (ik liet hem een nachtje opstijven), kun je verder met de toplaag en de sinterklaas taart decoreren. Hiervoor heb je het volgende nodig: drie flinke eetlepels Nutella, chocolade kruidnoten, een reep chocolade, gewone kruidnoten. _MG_9847

Je laat de Nutella smelten in de magnetron, niet te vloeibaar omdat hij anders uitloopt maar zorg er wel voor dat het smeerbaar is. Daarna kun je de springvorm voorzichtig verwijderen (ik haal altijd even een mes langs de rand om het los te maken) en verder decoreren. Met de chocolade kruidnoten heb ik de rand gemaakt, de chocoladereep heb ik geraspt zodat ik chocolade schaafsel had en de gewone kruidnoten maakte ik klein om nog als finishing touch eroverheen te strooien.

Het resultaat van de Sinterklaas taart

_MG_9852_MG_9854_MG_9853

Ziet er lekker uit he?! Ga jij deze Sinterklaastaart ook maken?

sinterklaas taart

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorie├źn vinden ,
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

16 reacties

 1. Josan op 19 november 2015 om 06:48

  Oh heerlijke! Ik houd van taarten met monchou. Hij ziet er geweldig uit.

 2. Wilmaaa op 19 november 2015 om 07:18

  Mjam, dat ziet er echt heerlijk uit!

 3. Channa op 19 november 2015 om 07:38

  Zoet er zeker lekker uit!! Mjam ­čÖé

 4. Vandaagismooi.nl op 19 november 2015 om 09:58

  Ziet er lekker uit zeg! Zou vast een heerlijk hapje zijn zo voor bij pakjesavond! ­čśÇ

 5. Linda op 19 november 2015 om 10:23

  oef! Die lijkt me lekker zeg! Leuk recept!

 6. Karen op 19 november 2015 om 11:06

  Wat een kunstwerk. Kan zo bij de patisserie in de etalage!

 7. Angela Lodder op 19 november 2015 om 11:33

  Hij ziet er heerlijk uit! Ik ga hem maken! 4 december vieren we sinterklaas bij ons thuis, dus dat komt helemaal goed!

 8. Jenn op 19 november 2015 om 11:39

  Dat ziet er heerlijk uit!

 9. Nicole @ Everyday-Life.nl op 19 november 2015 om 13:06

  Wat een leuk recept!! Ziet er lekker uit!

 10. Janske op 19 november 2015 om 18:48

  You’re killing me ? nomnom….Hij lijkt me heerlijk!

 11. joyce op 19 november 2015 om 19:13

  Ziet er lekker uit Nicole!

 12. Fleur op 20 november 2015 om 00:18

  Deze taart ziet er echt geweldig uit! Ik ben benieuwd of deze bodem het ook goed doet met een ‘gewone’ kwarktaart.

 13. Dag Sinterklaasje! | Make-up by Melissa op 22 november 2015 om 19:35

  […] taart by Meisje Eigenwijsje. Klik hier voor het […]

 14. Must try sint recepten - Kitchenmom op 26 november 2015 om 10:05

  […] Sinterklaastaart […]

 15. Bregje op 27 november 2016 om 09:49

  Oeeeh I love it!! ÔŁĄÔŁĄ

 16. Lifestyle Mommy's ~ Linda op 11 november 2017 om 19:52

  Oooooh het ziet er echt heerlijk uit ­čśÇ

Laat een reactie achter

┬ę 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje